Transferdagboek 04/06: Janmaat, Balotelli & Reus

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/06: Janmaat, Balotelli & Reus

Daryl Janmaat is op weg naar Napoli. Althans, als we Gazzetta dello Sport moeten geloven. Volgens de toonaangevende Italiaanse sportkrant heeft Napoli een akkoord bereikt met zowel de rechtsback zelf als zijn huidige werkgever Feyenoord. De transfer zou zelfs al in zo'n vergevorderd stadium zijn dat Juventus de hoop op de komst van de Oranje-international al heeft opgegeven. Dat alles mag op zijn minst opmerkelijk heten, omdat technisch directeur Martin van Geel dinsdag nog openbaarde dat er van alle transfergeruchten helemaal niets klopt.

Dat Van Geel daar best eens gelijk in zou kunnen hebben, blijkt uit het volgende verhaal. Turkse media beweerden woensdagavond dat AC Milan van Galatasaray een bod had ontvangen voor Mario Balotelli, maar daar is volgens diens zaakwaarnemer Mino Raiola helemaal niets van waar. 'Het is een hoax', citeert Calciomercato Raiola. 'Dit is echt ongelooflijk. Dit gerucht, samen met al die anderen, komt totaal niet overeen met de waarheid.'

Dan nog een sappig verhaal uit Spanje. In navolging van Marc-André ter Stegen zou Marco Reus de tweede Duitse zomeraanwinst van Barcelona moeten worden. Mundo Deportivo schrijft dat Barça al contact heeft gelegd met het kamp-Reus, die mogelijk wel oren zou hebben naar een transfer naar Camp Nou. Niet alleen vanwege de statuur van de club, maar ook omdat hij goed bevriend is met Ter Stegen. Goedkoop is Reus uiteraard niet: hij zou een gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro in zijn contract met Borussia Dortmund hebben staan.

Het verblijf van Luuk de Jong bij Newcastle United was nauwelijks een succes te noemen, maar de Engelse club wil het nu misschien gaan proberen met broer Siem de Jong. De Ajacied laat aan Helden Online weten dat er contact is geweest tussen de club en zijn zaakwaarnemer. 'Maar het is niets concreets. Newcastle is wel een mooie club. Ik ga volgende week met Ajax praten en daarna zie ik wel', aldus de oudste De Jong.

Mocht Barcelona er niet in slagen Sergio Agüero los te weken bij Manchester City (zie hieronder) dan heeft het een plan B klaarliggen. Ze blijven daarbij in de Argentijnse hoek, want volgens EL Mundo Deportivo zou dan Napoli-spits Gonzalo Higuaín (foto) in beeld komen. De 26-jarige voormalig aanvaller van Barça's aartsrivaal Real Madrid zou de Catalanen wel meer dan veertig miljoen euro moeten gaan kosten.

De goede band die de aanstaande trainer van Manchester United, Louis van Gaal, heeft met zijn voormalig pupil Thomas Müller van Bayern München zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de Duitser gaat overstappen. Hoe dan ook wil Müller een gesprek in Beieren. 'Ik wil weten of ik komend seizoen een belangrijk onderdeed van de basiself ben en of ze de komende jaren een plan met me hebben', laat de 24-jarige Müller, die onder Van Gaal debuteerde, weten aan Stern.

Barcelona heeft Athletic Bilbao-verdediger Aymeric Laporte op de korrel. De jonge Fransman (20) laat aan L'Equipe uit zijn thuisland weten dat hij het een eer zou vinden om de vervanger van de gestopte Carles Puyol te worden. 'Geweldig dat ze me volgen', vindt Laporte. 'Puyol is een legende in het voetbal, en Barcelona heeft met hem in het team alles gewonnen. Het zou een droom zijn, maar ik nog een contract tot 2018 bij Bilbao.'

Liverpool hengelde eerder deze week al spits Rickie Lambert van Southampton binnen, nu lijkt de club zo goed als rond te zijn met Bayer Leverkusen-middenvelder Emre Can. De jeugdinternational (20) heeft volgens Bild in zijn contract met Leverkusen laten opnemen dat hij voor een bedrag van twaalf miljoen euro naar het buitenland kan verkassen. Dat lijkt dus Liverpool te worden.

Bij Southampton dreigt overigens een leegloop. Wie zeker lijkt te gaan vertrekken is de jonge linksback Luke Shaw. De achttienjarige verdediger reist met Engeland af naar het WK, maar zou daarna aan de slag gaan bij het Manchester United van de nieuwe trainer Louis van Gaal. The Saints willen volgens Engelse media in ruil daarvoor dan wel Javier Chicharito Hernández hebben, aangezien zij komend seizoen waarschijnlijk dun in de spitsen zitten.

Er staat sowieso een hoop te gebeuren bij Southampton. De club die trainer Mauricio Pochettino kwijtraakte aan Tottenham Hotspur is op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Volgens Britse media wordt dat in ieder geval níet de Deen Michael Laudrup. De voormalige manager van Swansea City, die ook in beeld zou zijn bij West Bromwich Albion, zegt alleen te luisteren naar 'aanbiedingen van grote clubs'.

En dat lijkt de weg weer een beetje meer vrij te maken voor Ronald Koeman, wiens naam al een tijdje rondzingt bij The Saints. Mocht de trainer die Feyenoord dit seizoen naar een tweede plaats in de Eredivisie leidde inderdaad bij die club aan de slag gaan, kan spits Graziano Pellè hem zomaar eens gaan volgen. Koeman zei eerder al over de 28-jarige Italiaan: 'Ik zou hem graag willen meenemen. Er zal belangstelling voor hem zijn. Neem van mij aan dat Graziano veel beter is dan een aantal spitsen dat in de Premier League in Engeland rondloopt.' Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De geruchten rondom Cesc Fàbregas zullen ook nog wel even aanhouden. De Spanjaard speelt nu nog bij Barcelona, maar dat hij komend seizoen weer in de Premier League te bewonderen is, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. Chelsea lijkt in hem de ideale opvolger te zien voor de vertrekkende Frank Lampard, terwijl de geruchten over een overstap naar Manchester United, Liverpool of zijn oude club Arsenal ook maar de ronde blijven doen.

Daar kan echter een nieuwe club aan worden toegevoegd: Manchester City. De steenrijke landskampioen zou volgens verschillende media eerder hebben gezegd geen interesse te hebben in Fàbregas, maar is nu tóch een bod van zo'n 37 miljoen euro aan het voorbereiden voor de middenvelder.

The Citizens lijken op hun beurt Sergio Agüero kwijt te raken aan Barça. Dat de nieuwe trainer Luis Enrique de Argentijnse aanvaller graag aan zijn selectie wil toevoegen is wel duidelijk, al is het nog maar de vraag of City aan een transfer wil meewerken. Volgens het Catalaanse Sport moet Agüero van de Engelsen een officieel transferverzoek indienen, als hij wil vertrekken. Barcelona zou de Argentijn hebben verzocht om dat ook daadwerkelijk te doen.

Waar er dus diverse spelers op weg lijken naar de Premier League, zou oud-Ajacied Jan Vertonghen die competitie volgens TalkSport juist gaan verlaten. Het Italiaanse Napoli zou de Belg dolgraag willen hebben, en heeft zijn werkgever Tottenham Hotspur een onbekend geldbedrag én de diensten van aanvaller Goran Pandev aangeboden.

Ook Eden Hazard blijft voer voor speculatie. De Belg maakte dit seizoen indruk bij Chelsea, maar het grote geld van Paris Saint-Germain zou hem wel eens tot een transfer kunnen verleiden, zo klonk het. Het feit dat Chelsea Hazard voor komend seizoen echter zijn favoriete rugnummer 10 heeft toebedeeld, zou ervoor kunnen zorgen dat hij toch 'gewoon' in Londen blijft. Al weet je dat natuurlijk maar nooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.