Transferdagboek 03/06: Courtois, Janmaat en Beckham

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/06: Courtois, Janmaat en Beckham

Het is nog maar de vraag hoeveel spelers Diego Simeone na de zomer tot zijn beschikking heeft. Het zal de trainer van Atlético Madrid vast niet ontgaan dat de Europese elite aast op de spelers met wie hij dit seizoen zo succesvol was. Diego Costa lijkt te verkassen naar Chelsea, terwijl ook Arda Turan, Felipe Luis, Koke en doelman Thibaut Courtois gevolgd worden door de Engelse top. Al heeft Chelsea als rechtmatige eigenaar van de Belgische sluitpost de beste kansen. Overigens is er al een onderhoud geweest tussen manager José Mourunho en Courtois.  'Dat is iets voor na het WK, nu wil ik me enkel op Brazilië focussen. Ik heb inderdaad met Mourinho gesproken, maar wat daar gezegd is blijft onder ons', aldus Courtois.

The Daily Mirror heeft een lijstje bekend gemaakt van spelers die volgend seizoen in het shirt van Tottenham Hotspur spelen. Tenminste, als het aan de nieuwe manager Mauricio Pochettino ligt. Over de rechtsback-positie is de voormalige coach van Southampton duidelijk: Daryl Janmaat moet op White Hart Lane de concurrentiestrijd aangaan met Kyle Walker.

Clarence Seedorf tast nog immer in het duister over zijn toekomst als trainer van AC Milan, maar op Ibiza werd een nieuwe aanwijzing gevonden dat Filippo Inzaghi de opvolger is van de Nederlandse oud-international. De Italiaan werd namelijk op het Spaanse eiland in gezelschap van directeur Adriano Galliani gespot aan een tafeltje met Jérémy Ménez.

De Franse aanvaller bekijkt zijn opties nadat zijn contract met Paris Saint-Germain na drie jaar ten einde is. Schijnbaar is een terugkeer naar de Serie A een serieuze mogelijkheid. Gezien het onderhoud met Inzaghi is San Siro een potentiële bestemming. En het onderonsje is ook een indicatie dat Pippo zich als opvolger van Seedorf al bemoeit met de transferpolitiek bij AC Milan.

De gevallen Italiaanse topclub staat ook klaar een andere kracht van PSG onderdak te bieden. Volgens de Gazzetta dello Sport heeft de Braziliaanse verdediger Alex zich al in Milaan gemeld, met als doel zijn handtekening te zetten onder een tweejarig contract bij de Rossoneri.

Een opmerkelijk bericht vanuit Engeland: David Beckham overweegt zijn carrière als profvoetballer nieuw leven in te blazen. De 39-jarige Engelsman vertelde in een nieuwe documentaire van de BBC dat het weer begint te jeuken als hij in Amerika een basketbalwedstrijd bezoekt. 'Als ik atleten op het toppen van kunnen zie presteren vraag ik mezelf af of ik zou kunnen terugkeren als speler', aldus de oud-speler van Manchester United, Real Madrid, AC Milan, La Galaxy en Paris Saint-Germain. Beckham is in Amerika om in Miami zijn eigen MLS-club op te richten. 'Er is nog nooit een speler-eigenaar geweest. Misschien in de toekomst wel?'

Beckham sloot zijn carrière af bij PSG en juist die club is ondanks de beperkingen van het Financial Fair Play-systeem van de UEFA opnieuw bezig een monstertransfer voor te bereiden. David Luiz kwam al voor vijftig miljoen euro over van Chelsea en volgens France Football moet Eden Hazard de volgende miljoenenaankoop worden. En – niet schrikken – daar heeft de kampioen van Frankrijk naar verluidt 75 miljoen euro (!) voor over. Bovendien zou de 23-jarige Belg over een periode van vijf jaar nog eens eenzelfde bedrag kunnen opstrijken.

Volgens berichten in uiteenlopende buitenlandse media vliegen de miljoenenbedragen ook Martin van Geel om de oren. De technisch directeur van Feyenoord is de geruchten dusdanig zat dat hij met een reactie kwam via de clubwebsite. Bij hem heeft alleen Lazio zich gemeld voor Stefan de Vrij. 'Maar wat ze bieden is door ons als onvoldoende beoordeeld. Waarna, eveneens in weerwil van allerlei berichten, ook hierover inmiddels al meer dan een week geen contact is geweest. Momenteel is het vooral wat betreft Feyenoord in de media echter allemaal wel erg wild. We merken dat een deel van de achterban daar onnodig onrustig van wordt.'

Dat WK-ganger Daryl Janmaat veelvuldig in verband wordt gebracht met clubs als Juventus, Lazio en Tottenham Hotspur stoort Martin van Geel.
Dat WK-ganger Daryl Janmaat veelvuldig in verband wordt gebracht met clubs als Juventus, Lazio en Tottenham Hotspur stoort Martin van Geel.

Ook de trainerscarrousel draait begin juni al op volle toeren. Zo zou Ronald Koeman zijn gesignaleerd in Engeland omdat hij als grote favoriet geldt voor de vacante managersfunctie bij Southampton, staat Udinese volgens La Gazzetta dello Sport op het punt ex-Internazionale-trainer Andrea Stramaccioni te presenteren, stellen Griekse media dat niet Martin Jol maar Claudio Ranieri na het WK bondscoach van Griekenland wordt en is Sami Hyypiä (ex-Bayer Leverkusen) volgens Sky Sports in gesprek met Championship-club Brighton & Hove Albion.

Dat Barcelona flink op zoek is naar defensieve versterkingen, mag inmiddels geen geheim meer heten. Het Catalaanse dagblad Sport meldt nu dat Barça binnenkort officieel een bod gaat uitbrengen op Jérémy Mathieu. Barcelona en Valencia zouden al wat informele gesprekken over de dertigjarige Fransman hebben gehad. Mathieu, die zowel links centraal in de verdediging als linksback kan spelen, zal evenwel niet goedkoop zijn: hij heeft in zijn contract een gelimiteerde afkoopsom van twintig miljoen euro staan.

Naast een verdediger wil de ploeg van de nieuwe trainer Luis Enrique ook dolgraag een doelman aan de selectie toevoegen. De Duitser Marc-André ter Stegen werd al gehaald als vervanger van de vertrekkende Víctor Valdés, maar omdat ook José Manuel Pinto Barcelona verlaat, wil de club ook Claudio Bravo (28) van Real Sociedad aantrekken. Sterker nog, club en speler zouden al akkoord zijn. El Mundo Deportivo weet dat Barcelona en Real Sociedad er nog uit moeten komen, en dat Bojan Krkic (foto) daar wel eens een belangrijke rol in zou kunnen gaan spelen. De aanvaller, afgelopen seizoen nog verhuurd aan Ajax, zou ingezet worden als ruilmiddel en dus de overstap maken naar San Sebastian.

Arsenal heeft een oogje op Wilfried Bony. De voormalig Vitesse-spits zou volgens Engelse tabloids een gelimiteerde transfersom van 23 miljoen euro in zijn contract bij Swansea City hebben staan, maar omdat Arsenal-manager Arsène Wenger hem zó graag wil toevoegen aan zijn selectie, is hij bereid om meer te betalen. Bony kwam in zijn eerste seizoen bij Swansea tot zestien goals in 34 wedstrijden in de Premier League.

Over naar Napoli, dat zijn pijlen heeft gericht op middenvelder Sandro van Tottenham Hotspur. De Braziliaan komt in Londen niet veel aan de bak, en dus zouden de Napolitanen hem volgens Sky Italia uit zijn lijden willen verlossen. Een bod van tien miljoen euro zou echter al afgewimpeld zijn door The Spurs, die niet minder dan twintig miljoen euro vragen voor Sandro.

De samenwerking met Adel Taarabt is AC Milan blijkbaar goed bevallen. Il Rossoneri huurden de Marokkaan in januari van het Engelse Queens Park Rangers, maar zouden hem voor komend seizoen definitief aan hun selectie willen toevoegen. Opvallend detail is dat Milan bij de huur een optie tot koop hadden bedongen, maar dat de deadline daarvoor op 31 mei afliep. Desondanks willen de Milanezen een poging gaan wagen. Taarabt zou voor zeven miljoen euro weg mogen bij QPR.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.