Transferdagboek 06/06: Casillas, Cole, Lukaku en Xavi

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Barcelona versterkte zich al met Alen Halilovic (Dinamo Zagreb) en Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach), maar na het teleurstellende seizoen zal het daar niet bij blijven. Marquinhos (Paris Saint-Germain) moet de defensie van de Catalanen versterken, maar de kans is groot dat Dani Alves in deze transfer wordt betrokken. 'PSG? Ik denk dat dat een geweldige club is', aldus de 31-jarige rechtsback. 'Ik speel graag voor grote clubs. Er is al gesproken. Als ik niet bij Barça blijf, is PSG zeker een optie.'

Hoe zal het elftal van Barcelona er volgend seizoen uitzien?

Javier Mascherano werd in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona, maar de 29-jarige Argentijn - die zowel als centrale verdediger als middenvelder uit de voeten kan - zou zijn club toch graag trouw blijven, ondanks interesse van met name Napoli. Maar de toekomst van Xavi is onduidelijk. Na het WK in Brazilië neemt hij een beslissing over zijn toekomst, die wellicht bij New York City FC ligt. Eerder trok die club ook David Villa (Atlético Madrid) aan, terwijl ook Frank Lampard van Chelsea hard op weg is naar de nieuwe MLS-club.

We blijven bij Chelsea, dat afscheid leek te nemen van Ashley Cole. De 33-jarige linksback heeft een aflopende verbintenis, maar mogelijk wordt deze alsnog verlengd. Eerder leek de ploeg van manager José Mourinho dicht bij een akkoord met Southampton over de komst van Luke Shaw, maar het achttienjarige toptalent van Southampton - die liefst dertig miljoen euro moet kosten - wordt ook genoemd bij Manchester United. En de nieuwe club van Louis van Gaal lijkt de voorkeur te hebben van de tweevoudig international van Engeland.

Tom Ince leek in de voetsporen van zijn vader te treden met een transfer naar Internazionale, maar de 22-jarige vleugelaanvaller ziet daar toch vanaf. De zoon van voormalig Engeland-aanvoerder Paul Ince was al in Milaan, maar wil in de Premier League spelen. Dat is ook slecht nieuws voor AS Monaco, dat ook hoopte Ince transfervrij over te nemen van Blackpool. 'Ik ben vereerd met alle belangstelling, maar na uitgebreid overleg met mijn familie heb ik besloten dat ik in Engeland wil blijven.'

Atlético Madrid heeft het bijzonder druk deze dagen. David Villa is al weg en Tiago, Thibaut Courtois en Diego Costa (allen richting Chelsea) lijken de club te verlaten, maar de Spaanse club is ook met de nodige inkomende transfers bezig. Volgens Spaanse media is Carlos Vela (foto onder) van Real Sociedad in beeld bij de Madrilenen. Atlético heeft Vela een niet te weigeren voorstel gedaan en wil Sociedad tien miljoen euro betalen voor de Mexicaanse aanvaller. Een mogelijk obstakel is de inmenging van Vela's ex-werkgever Arsenal. Die club kan Vela vanwege een speciale clausule voor slechts vier miljoen inlijven en heeft die mogelijkheid in overweging.

Voor de opvolging van Diego Costa wil Atlético een beroep doen op Chelsea. De Rojiblanco's hopen Romelu Lukaku, die het afgelopen seizoen op huurbasis bij Everton doorbracht, te kunnen strikken. Waarschijnlijk wil Chelsea de Belg niet wederom verhuren. Een bod van zo'n 25 miljoen euro zou de Londense club kunnen overtuigen van een verkoop.

Ook Arsenal roert zich flink op de transfermarkt.  The Gunners hebben Iker Casillas (foto onder) op het oog als nieuwe eerste doelman. De afgelopen seizoenen stond Wojciech Szczesny onder de lat bij Arsenal. Hij presteerde naar behoren, maar toch is Arsène Wenger op zoek naar een kwaliteitsinjectie. Casillas zou openstaan voor de transfer, omdat hij bij Real Madrid in de competitie tweede keus is achter Diego López. Daarnaast heeft Arsenal volgens Italiaanse media belangstelling voor Lorenzo Insigne van Napoli. De Italiaanse dribbelaar zou zo'n twintig miljoen euro moeten opleveren.

De toekomst van Cesc Fabregas is in Spanje en Engeland een welkom onderwerp van gesprek. Door de loslippigheid van Gerard Piqué weten we inmiddels dat een vertrek bij Barcelona een zekerheid is. Maar de bestemming is nog ongewis, en er is een nieuwe optie aan de oppervlakte gekomen; Bayern München.

Een hernieuwde samenwerking met Josep Guardiola zou namelijk zijn ingegeven door de moeizame relatie van de Spaanse trainer met Bastian Schweinsteiger. Die Duitse international wacht schijnbaar een verlossing in een overstap naar Barcelona, als onderdeel van een deal om Fabregas naar Beieren te halen.

Barcelona is sowieso druk bezig voor volgend seizoen, en daarbij zijn de pijlen gericht op de 26-jarige Ivan Rakitic. In Spanje wordt geopperd dat de zaak een dezer dagen wordt beklonken, waarbij de Catalaanse club zo'n twintig miljoen euro gaat overmaken naar Sevilla voor de Kroatische middenvelder.

Mogelijk wordt er in de deal nog een speler betrokken die in Barcelona onder de nieuwe trainer Luis Enrique geen perspectieven heeft. Een verhuizing van bijvoorbeeld Ibrahim Afellay naar Sevilla kan de prijs drukken voor Barcelona.

Engelse topclubs hebben Eliaquim Mangala op hun radar staan. De Franse verdediger van FC Porto wil ook best zijn werkterrein verleggen naar de Premier League. Manchester United en Manchester City hebben meer dan gemiddelde interesse, waarbij de international zelf een voorkeur heeft voor United. Maar aangezien Louis van Gaal schijnbaar opteert voor een meer ervaren kracht, is er een derde Engelse club die kansrijk is. Chelsea ziet in Mangala namelijk een adequate vervanger van David Luiz, die naar Paris Saint-Germain verkast.

Transferdagboek 06/06: Casillas, Cole, Lukaku en Xavi
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.