Transferdagboek 07/06: Xavi, Diego Costa en Morata

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Niemand hoeft qua inkomsten medelijden te hebben met Barcelona-middenvelder Xavi. Helemaal niet als hij naar het Qatarese Al-Sadd zou verkassen. Volgens geruchten zou de club uit het oliestaatje Xavi voor vier jaar willen aantrekken, en hem daarbij een jaarsalaris van liefst tien miljoen euro (!) bieden. Overigens heeft de club zelf een statement naar buiten gebracht om de geruchten te ontkennen. Voor wat dat waard is.

De soap rondom Diego Costa lijkt een nieuwe, wel erg aparte wending te krijgen. De Atlético Madrid-spits zou zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes volgens het Spaanse Marca een tijdje geleden de opdracht hebben gegeven om een overgang naar Chelsea (de club waarnaar hij vermoedelijk snel verhuist) te realiseren.

Mendes, opvallend genoeg ook de belangenbehartiger van Chelsea-coach José Mourinho, zou Costa daarop hebben verteld dat de spits hem een enorme boete moeten betalen, mocht hij later alsnog van die overstap afzien. Inmiddels zou Costa Chelsea inderdaad niet meer zo zien zitten, maar vanwege die boete die hem boven het hoofd hangt, zou hij alsnog naar Londen vertrekken.

Álvaro Morata staat voor een vertrek bij Real Madrid. De kersverse Champions League-winnaar heeft aanvallers genoeg onder contract, en dus zou Morata weg mogen. Wolfsburg zou interesse hebben, net als Juventus. Die laatste club zou echter zijn afgeknapt op de wens van Real om in de overgang een 'terugkoopclausule' te betrekken. Dat zou Real in staat stellen om Morata in de toekomst voor een bepaald bedrag terug naar Madrid te halen, net zoals het dat eerder afsprak met Bayer Leverkusen bij de transfer van Daniel Carvajal.

Liverpool gaat komend seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 weer de Champions League in, en daar heeft het de hulp van Zwister Xherdan Shaqiri voor nodig. Volgens media in diens thuisland zou Shaqiri weg willen bij Bayern München en in Liverpool een ideale nieuwe werkgever zien.

AS Roma hengelde eerder al Valencia-middenvelder Seydou Keita binnen, maar zou het middenrif ook willen versterken met de Turk Salih Uçan. De twintigjarige aanvallende middenvelder van Fenerbahçe zou de werkgever van Kevin Strootman zo'n tien miljoen euro moeten kosten.

Liverpool, Everton én Tottenham Hotspur zouden hem willen hebben, maar de toekomst van Yann M'Vila zou in Milaan liggen. De 23-jarige Fransman van het Russische Rubin Kazan zou volgens La Gazzetta Dello Sport echter vijftien miljoen euro moeten kosten, en dat zou Internazionale net iets te gortig zijn.

Real Madrid zou op zijn beurt vervolgens AC Milan-verdediger Mattia De Sciglio willen binnenhalen. Carlo Ancelotti, net als De Sciglio Italiaan, zou het wel zien zitten in de vleugelverdediger. Die zou volgens Italiaanse media echter alleen willen nadenken over een transfer als de Spanjaarden de Braziliaan Marcelo verkopen.

Romelu Lukaku (21) ligt op ramkoers met Chelsea. De Belgische aanvaller, die de afgelopen twee seizoenen werd verhuurd aan respectievelijk Everton en West Bromwich Albion, voelt zich door de Londense club niet op waarde geschat. 'Je weet hoe het gaat bij Chelsea',  aldus de Belg.

'Elk jaar kopen ze weer een spits. Geen probleem, hoor. Voor mij is er genoeg interesse. Op dit moment moet ik gewoon aan mezelf denken en zorgen dat ik een goed WK speel, zoals alle spelers die wel oren hebben naar een transfer. Chelsea weet hoe ik erover denk.' Lukaku staat in de belangstelling van Atlético Madrid, dat op zoek is naar een opvolger van Diego Costa, die op zijn beurt op het punt staat naar Chelsea te verkassen.

Wie er volgend seizoen trainer is weet nog niemand, maar AC Milan werkt hard aan de samenstelling van zijn selectie voor volgend seizoen. Alex (PSG) werd eerder deze week al vastgelegd en binnenkort verwachten de Italianen ook de komst van Adil Rami (28, Valencia) af te ronden. De Fransman bracht het afgelopen halfjaar al op huurbasis door bij Milan en kost zo'n vier miljoen euro.

Antonio Candreva (foto boven) verkeert in een luxepositie. Lazio is zo goed te spreken over zijn prestaties, dat de club hem een salarisverhoging van honderd procent biedt. De ex-speler van Udinese verkeert echter in dubio, omdat Napoli serieuze belangstelling heeft en hij bij die club in de Champions League zou kunnen voetballen. Volgens La Repubblica zou Napoli al een bod van achttien miljoen euro hebben uitgebracht op de 27-jarige speler, die ook op het wensenlijstje staat van Paris Saint-Germain.

Real Madrid begint zich te roeren op de transfermarkt. Volgen AS heeft trainer Carlo Ancelotti de clubleiding opdracht gegeven Marco Verratti in te lijven. Ancelotti is een enorme fan van de kleine middenvelder, met wie hij ook al samenwerkte bij Paris Saint-Germain. De eerste verkennende gesprekken tussen Real en PSG zouden al hebben plaatsgevonden. Naast Verratti zou Real ook belangstelling hebben voor Chelsea-middenvelder Ramires. Ook met hem werkte Ancelotti al samen, want The Blues trokken de Braziliaan op voorspraak van de Italiaanse trainer in 2010 aan.

Marco Verratti in duel met Ramires. Beide spelers staan in de belangstelling van Real Madrid.

De jacht op Antoine Griezmann is geopend. Paris Saint-Germain, Arsenal, Liverpool én Manchester United hebben allemaal hun zinnen gezet op de aanvaller van het Franse nationale elftal en Real Sociedad. De Baskische club verlangt het enorme bedrag van dertig miljoen euro voor de 23-jarige dribbelaar, die door de blessure van Franck Ribéry op een basisplaats kan rekenen bij Les Bleus.

Transferdagboek 07/06: Xavi, Diego Costa en Morata
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.