Roda-glansjaar eindigt in mineur: wedstrijd tegen NAC twee keer stilgelegd

Reacties

Het glansrijke seizoen van Roda JC heeft een zwart randje gekregen. Niet alleen door de sportieve ineenstorting, maar ook door de misdragende supporters, die de wedstrijd tegen NAC bewust stillegden door bekertjes op het veld te gooien.

Roda-glansjaar eindigt in mineur: wedstrijd tegen NAC twee keer stilgelegd
© Pro Shots
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
0 - 5
NAC Breda
NAC Breda

Roda JC verspeelde in de laatste weken van de competitie de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie, die recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie. In de play-offs ging het helemaal mis voor de ploeg uit Kerkrade. In de eerste wedstrijd verloor het met 3-1 van NAC Breda en in de return kwam Roda zelfs met 0-4 achter.

De supporters misdroegen zich na ongeveer een uur door plastic bekertjes op het veld te gooien. Het duel lag daardoor al een kwartier stil. Nadat het spel weer was hervat, werd de schade alleen maar groter voor Roda, waarna de fans zich opnieuw van hun slechte kant lieten zien. Door de tweede keer bekertjes op het veld is de wedstrijd opnieuw gestaakt.

De spelers zijn naar binnen en na een nieuwe afkoelperiode is de wedstrijd weer hervat. Scheidsrechter Jannick van der Laan kwam kort voor de camera van ESPN. 'We gaan de wedstrijd proberen uit te spelen. In overleg hebben we dat besloten. Als het nog een keer gebeurt, gaan we het opnieuw overleggen. Dan hebben we een nieuwe uitdaging.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.