Transferdagboek 09/06: Benatia, Callejon en Reus

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Manchester City hoopt snel de komst van Mehdi Benatia af te ronden. De 27-jarige verdediger staat nu nog onder contract met AS Roma, maar de Marokkaan heeft die club te kennen gegeven dat hij wil vertrekken. Probleem is echter de vraagprijs, want eerder werd er een bod van 22 miljoen euro afgewezen. Italiaanse media melden nu dat City een nieuw bod voorbereidt van liefst 38 miljoen euro.

Gregory van der Wiel krijgt er tóch een concurrent bij in Parijs, want nadat de transfervrije Bacary Sagna Manchester City had verkozen boven Paris Saint-Germain lijkt Dani Alves wél zin te hebben in een Frans avontuur. De 31-jarige rechtsback van Barcelona is na zes seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging en liet al eerder weten PSG te zien zitten. 'Het is een rijke club, die spelers mooie uitdagingen kan bieden.'

Ronald Koeman wordt genoemd als nieuwe manager van Southampton, maar welke spelersgroep de 51-jarige oefenmeester komend seizoen eventueel tot zijn beschikking heeft is onduidelijk. Rickie Lambert vertrok al naar Liverpool, maar ook Calum Chambers en Luke Shaw staan op het punt om de club te verlaten. Zij staan in de belangstelling van respectievelijk Arsenal en Manchester United, waardoor de zoektocht naar nieuwe vleugelverdedigers kan beginnen voor The Saints.

José Callejon kende een prima eerste seizoen bij Napoli, maar de 27-jarige vleugelaanvaller keert mogelijk al snel terug naar Spanje. Atlético Madrid wil de voormalig speler van aartsrivaal Real graag overnemen van de Napolitanen, maar de concurrentie is niet mals. Naar verluidt hebben ook Arsenal, Chelsea, Borussia Dortmund en AS Monaco belangstelling.

Het is onrustig rondom Sevilla-middenvelder Ivan Rakitic. De 26-jarige Kroaat zou volgens verschillende media al getekend hebben bij Barcelona, maar AS meldt dat de deal nog allesbehalve rond is. Het eerste bod van Barcelona, zo'n twaalf miljoen euro, zou door Sevilla ontvangen zijn als 'misselijkmakend'.

Een tweede doelwit van de nieuwe trainer Luis Enrique lijkt wat dichter bij een overgang te zijn. Het Catalaanse Sport weet dat Duitser Marco Reus voor 35 miljoen euro de overstap maakt van Borussia Dortmund naar de Spaanse grootmacht . Dortmund zou zijn sterspeler niet willen laten gaan, maar een eerste bod van een dergelijke hoogte zou een mooi begin zijn.

Tegenover de mogelijke versterkingen, staan ook enkele spelers die juist gaan vertrekken uit Catalonië. Louis van Gaal, die na het WK aan de slag gaat bij Manchester United, zou volgens Spaanse media behoorlijk gecharmeerd zijn van linksback Jordi Alba en wil hem aan zijn selectie toevoegen. De transfer van Southamptons Luke Shaw zou daarmee op losse schroeven komen te staan.

Overigens pakt het feit dat United een nieuwe trainer krijgt niet goed uit voor de Belg Marouane Fellaini. Van Gaal zou juist af willen van de man die vorig jaar samen met trainer David Moyes overkwam van Everton en is bereid te luisteren naar aanbiedingen vanaf vijftien miljoen euro.

Dat ook Cesc Fàbregas weggaat uit Barcelona, en hoogstwaarschijnlijk terugkeert naar Engeland, lijkt ook wel een veilige gok. De vriendin van de middenvelder plaatste op Instagram een foto van zichzelf met de vriendin van Barcelona-ster Lionel Messi en zette daarbij de tekst: 'Ik mis deze vrouw zó zó zó zó veel.' Dat zou er dus op duiden dat Fàbregas na de zomer niet terugkeert in Barcelona.

Jesús Joaquín Fernández Sáez de la Torre is beter bekend onder zijn voetbalnaam Suso. De Spaanse aanvaller verhuisde in 2009 van Cadíz naar Liverpool, maar wist daar niet bepaald door te breken. De 20-jarige zou volgens media in Portugal op weg zijn naar FC Port.

Volgens de diverse media in Spanje en Engeland heeft Ángel di María zijn laatste wedstrijd in het shirt van Real Madrid achter de rug. De Europese elite - waaronder Manchester United en Arsenal - houdt de Argentijnse aanvaller nauwlettend in de gaten, al is het prijskaartje behoorlijk.

De Spaanse grootmacht wil minimaal vijftig miljoen euro voor de 26-jarige linkspoot. Het feit dat Real Madrid open staat voor een eventuele verkoop is goed nieuws voor Oranje-bondscoach Louis van Gaal, na de zomer de eindverantwoordelijke in Manchester. De vraag is echter of United en Van Gaal een dergelijk bedrag over hebben voor de rappe flankspeler.

De Champions League-clausule die Kaká vorig seizoen in zijn tweejarige verbintenis heeft op laten nemen kan weleens vervelende gevolgen hebben voor AC Milan. De Braziliaanse spelmaker is transfervrij wanneer Milan zich niet plaatst voor het miljoenenbal en ziet een terugkeer naar zijn vaderland absoluut zitten, al is het niet helemaal duidelijk wat zijn exacte motivatie daarachter is.

Zijn vrouw zou namelijk met hun twee kinderen terug zijn gegaan naar Brazilië. Er wordt zelfs gespeculeerd over een aanstaande scheiding, al ontkent de woordvoerder van de speler dat ten stelligste. Ondertussen hoopt zijn oude club Sao Paulo de 32-jarige Kaká te verleiden tot een terugkeer, al is vicevoorzitter Adriano Galliani duidelijk door te stellen dat het voor 99 procent zeker is dat de middenvelder zijn contract uitdient in Milaan.

Paris Saint-Germain is in de zoektocht naar weer een aanwinst uitgekomen in Rome. De puissant rijke club uit Parijs ziet in Antonio Candreva een welkome versterking voor het middenveld. Candreva verkeert in een luxepositie, aangezien Lazio hem eerder al een salarisverhoging van honderd procent bood. Toch lijkt de aanvallende middenvelder van de Italiaanse nationale ploeg te kiezen voor de Franse topclub. 'Parijs is een fantastische mogelijkheid voor mij', aldus Candreva. 'Ik voel me enorm vereerd. Het is een van de grootste clubs van Europa.'

Transferdagboek 09/06: Benatia, Callejon en Reus
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.