Transferdagboek 16/06: Lukaku, Monreal en Schöne

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Romelu Lukaku blijft solliciteren naar een vertrek bij Chelsea. De Belgische aanvaller staat al langer op het verlanglijstje van Atlético Madrid en kan nu ook naar Juventus. De Bianconeri willen met enkele topaankopen komend seizoen de aansluiting met de Europese top hervinden. 'Dat Juventus mij wil hebben maakt me trots', aldus Lukaku, die afgelopen seizoen door Chelsea werd uitgeleend aan Everton en nu met België actief is op het WK.

Volgens Italiaanse media ligt er een prachtige transfer in het verschiet voor Lasse Schöne. De Deense aanvaller annex middenvelder van Ajax staat namelijk in de belangstelling van AC Milan. De Rossoneri denken de international relatief goedkoop te kunnen oppikken in Amsterdam, omdat zijn contract slechts tot 2015 loopt. Om diezelfde reden zou Ajax ook wel openstaan voor het vertrek van de 28-jarige speler.

Nacho Monreal staat volgens Engelse tabloids op de nominatie om bij Arsenal te vertrekken. De linksback is in de concurrentiestrijd om een basisplaats voorbijgestreefd door Kieran Gibbs en mag daarom uitkijken naar een nieuwe club. Athletic de Bilbao is een van de clubs met belangstelling voor de linkspoot en is bereid tien miljoen euro op tafel te leggen.

Na de aanstaande aanstelling van de gebroeders Koeman zijn er bij Southampton meer Nederlandse aanwinsten in aantocht, althans als we Daily Mirror mogen geloven. Want de twee oud-internationals willen schijnbaar graag dat Virgil van Dijk na de zomer neerstrijkt bij The Saints.

De verdediger van Celtic, die tot Schotse verbazing door Louis van Gaal over het hoofd werd gezien voor het WK, is geen goedkope aankoop. Voor Van Dijk moet naar verluidt bijna tien miljoen euro worden neergelegd. En dat is een flinke waardestijging gezien de afkoopsom die Celtic een jaar geleden nog naar FC Groningen overmaakte: drie miljoen.

Gonzalo Higuaín bewees zondag op het WK dat hij Lionel Messi kan helpen schitteren. De spits van Napoli bood met zijn invalbeurt de Argentijnen het aanspeelpunt waar ze tegen Bosnië-Herzegovina (2-1) naar smachtten. En in Spanje wordt geopperd dat Barcelona-trainer Luis Enrique die combinatie ook voor ogen heeft voor komend seizoen in Camp Nou.

'De interesse van Barcelona? Het is leuk, het maakt iedere speler gelukkig. Maar nu is het WK mijn prioriteit. Ik spreek later over mijn toekomst', liet Higuaín de deur open. Er is wel één belangrijke maar. Napoli heeft via twitter de geruchten ontzenuwd: 'Er is geen basis voor de berichten dat Gonzalo Higuaín wordt verkocht aan Barcelona.'

Bayer Leverkusen laat zich daarentegen niet afbluffen door het verzet van Hamburger SV in de strijd om Hakan Calhanoglu. De Turkse international, bij Die Rothosen nog tot medio 2018 onder contract staat, heeft mondeling toegezegd. 'Hij wil alleen naar ons, en heeft dat ook klip en klaar aan HSV kenbaar gemaakt', zegt Bayer-directeur Michael Schade in Bild. 'Calhanoglu moet onze koningstransfer worden. HSV heeft ons bod schriftelijk ontvangen.' Naar verluidt gaat het om ruim twaalf miljoen euro.

Transferdagboek 16/06: Lukaku, Monreal en Schöne
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.