Transferdagboek 14/06: Assaidi, Allegri en Cazorla

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Een permanente overstap naar Stoke City zit er waarschijnlijk niet in voor Oussama Assaidi. De onderhandelingen tussen The Potters en Liverpool over de transfer zitten namelijk muurvast. 'Het is een deal die we graag willen rondmaken, maar ik vraag me af of het gaat lukken', aldus Stoke-manager Mark Hughes. Op huurbasis bij Stoke maakte Assaidi vorig seizoen een uitstekende indruk, door in negentien wedstrijden vier keer te scoren.

Massimaliano Allegri staat volgens Italiaanse media voor een bijzondere carrièreswitch. De afgelopen seizoen bij AC Milan ontslagen oefenmeester heeft namelijk een aanbieding op zak van de nationale bond van Kazachstan. Allegri staat open voor het voorstel, want hij gaat zaterdag rond de tafel met een delegatie van het land, dat voor het grootste deel in Azië ligt maar onder de vlag van de UEFA voetbalt. Indien Allegri ingaat op het aanbod zien we hem voorlopig waarschijnlijk niet terug op een groot toernooi, want in de afgelopen drie jaar won Kazachstan slechts een competitieve wedstrijd.

Santi Cazorla wil weg bij Arsenal, melden Spaanse media. De aanvallende middenvelder is op de hoogte van de belangstelling van Atlético Madrid en wil dolgraag naar zijn vaderland terugkeren. Arsenal wil de 29-jarige technicus het liefst behouden, maar staat bij een zeer goed bod open voor een transfer.

Santi Cazorla wil dolgraag naar Atlético Madrid, maar staat Arsenal hem dat toe?

Na een ijzersterk seizoen bij Hellas Verona is vleugelspeler Juan Iturbe gewild door de gehele Italiaanse top. Volgens Gazzetta dello Sport leidt AC Milan de dans om de 21-jarige Argentijn. Naar verluidt heeft Silvio Berlusconi groen licht gegeven om 25 miljoen euro op Iturbe te bieden. AS Roma en Juventus zitten echter ook op het vinkentouw om Iturbe aan te trekken.

Nog meer transfernieuws uit Italië: Napoli en Internazionale willen namelijk Sandro uit zijn lijden verlossen bij Tottenham Hotspur. De 25-jarige Braziliaan verloor dit seizoen onder manager Tim Sherwood zijn basisplaats en raakte daardoor ook uit beeld bij het nationale elftal. Volgens Sky Italia willen Napoli en Inter de carrière van Sandro nieuw leven inblazen en brachten zij reeds een bod uit.

Sami Khedira maakte dit seizoen een ongelukkig jaar door bij Real Madrid. Hij was lange tijd uitgeschakeld met een kruisbandblessure en kwam daarna niet meer terug op zijn oude niveau. Zijn oude manager José Mourinho gelooft volgens verschillende Britse media echter nog steeds in zijn kwaliteiten en wil hem naar Chelsea halen. Daarmee lijkt een mooie deal in de maak, want Madrid heeft juist interesse in Chelsea-middenvelder Ramires.

Thibaut Courtois is misschien wel de beste doelman ter wereld, maar het is nog steeds onduidelijk of hij de kans krijgt onder de lat bij zijn werkgever Chelsea. De afgelopen drie seizoenen speelde de 22-jarige Belg op huurbasis bij Atlético Madrid. Hoewel hij zich nu richt op het WK met België, wilde Courtois wel kwijt dat hij geen trek heeft in een rol op het tweede plan achter Petr Cech. Daarmee blaast hij de geruchtenstroom rond Cech, die in beeld zou zijn bij Paris Saint-Germain, nieuw leven in.

Transferdagboek 14/06: Assaidi, Allegri en Cazorla
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.