Transferdagboek 13/06: Reina, Song en Lucescu

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Napoli wilde de afgelopen seizoen van Liverpool gehuurde doelman Pepe Reina graag behouden, maar kan niet aan zijn salariseisen voldoen. Dat nieuws is niet onopgemerkt gebleven bij Arsenal, dat komend seizoen eindelijk weer met een doelman van internationale allure op de proppen wil komen. The Gunners zijn volgens Engelse media bereid aan de salariswensen van de 31-jarige Reina te voldoen en willen Liverpool zeven miljoen euro betalen.

Alex Song speelt volgend seizoen waarschijnlijk niet meer voor Barcelona. De middenvelder, die met Kameroen actief is op het WK, is door de nieuwe trainer Luis Enrique al overbodig verklaard. Volgens Spaanse media zijn Internazionale en Napoli geïnteresseerd in de 26-jarige Song, die door Barcelona in 2012 werd overgenomen van Arsenal. De controleur moet naar verluidt twintig miljoen euro opbrengen.

Fiorentina heeft Alberto Aquilani een ultimatum gesteld. De Italiaanse subtopper eist dat de 26-jarige middenvelder zijn contract binnen enkele weken verlengt. Zo niet, dan wordt de WK-ganger in de uitverkoop gedaan. Aquilani, die eerder onder contract stond bij onder meer AS Roma en Liverpool, heeft nog een contract tot medio 2015.

Galatasaray-voorzitter Ünal Aysal heeft bevestigd dat hij gesprekken voert met Mircea Lucescu. De Roemeense trainer van Shakhtar Donetsk moet de onlangs ontslagen Roberto Mancini opvolgen bij de Turkse topclub, waar Wesley Sneijder speelt. Dat Lucescu in Oekraïne nog een contract voor een jaar heeft, hoeft volgens Aysal een terugkeer van Lucescu niet in de weg staan. 'Maandag neemt hij zijn beslissing', zei hij tegen de Turkse tv. 'En anders hebben we nog enkele andere getalenteerde trainers op onze lijst staan.'

De kans is groot dat Mario Balotelli komend seizoen niet meer voor AC Milan speelt. Vanuit de Premier League is er veel interesse, met name van Arsenal, maar nu heeft ook AS Monaco belangstelling. En er hangt een bijzondere overeenkomst in de lucht, meldt Tuttosport. Radamel Falcao moet namelijk de omgekeerde weg bewandelen. De spits uit Colombia staat al sinds januari aan de kant met een knieblessure, maar is dicht bij een rentree. Het WK moet Falcao echter nog aan zich voorbij laten gaan.

Rafael van der Vaart keert mogelijk terug naar Londen. De 31-jarige middenvelder, die net als Falcao vanwege een blessure ontbreekt op het WK, is volgens verschillende Engelse media in beeld bij Queens Park Rangers. De naar de Premier League gepromoveerde club staat onder leiding van manager Harry Redknapp, die eerder met Van der Vaart samenwerkte bij Tottenham Hotspur. Overigens krijgt de routinier, als hij Hamburger SV trouw blijft, mogelijk een nieuwe trainer. Thomas Tuchel wordt namelijk genoemd als opvolger van Mirko Slomka.

Internazionale eindigde het afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de Serie A, maar als het aan eigenaar Erick Thohir ligt keert de club uit Milaan snel terug in de Champions League. En om dat doel te verwezenlijken willen de Nerazzurri zich versterken met Javier Hernández (Manchester United) en Yann M'Vila (Rubin Kazan). Hernández komt door concurrentie van onder anderen Robin van Persie en Wayne Rooney zelden aan spelen toe, terwijl M'Vila zich graag wil tonen in een grotere competitie.

Karim Benzema kan terugkijken op een prima seizoen bij Real Madrid, waarin hij in totaal 24 keer scoorde. Maar de 26-jarige spits mist het vertrouwen van De Koninklijke. Met andere woorden: de Fransman aast op een forse salarisverhoging. Benzema zou ieder seizoen negen miljoen euro willen verdienen, een verdubbeling ten opzichte van zijn huidige contract. Alleen Cristiano Ronaldo verdient meer bij de winnaar van de Champions League.

Het WK start vrijdagavond voor het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal, maar ondertussen is men bij zijn nieuwe club Manchester United druk bezig met het nieuwe seizoen. De selectie moet versterkt worden en Thomas Vermaelen is in beeld om naar Old Trafford te komen. De voormalig Ajax-verdediger kan bij Arsenal niet altijd rekenen op een basisplaats, terwijl hij in Manchester gezien wordt als opvolger van Nemanja Vidic.

Ook een andere Belg wacht mogelijk een transfer. Het afgelopen seizoen maakte Romelu Lukaku op huurbasis indruk bij Everton, maar onder manager José Mourinho lijkt er voor hem weinig toekomst bij Chelsea. Atlético Madrid en VfL Wolfsburg werden al genoemd als mogelijke bestemming, maar nu heeft ook West Ham United zich gemengd in de strijd om de 21-jarige spits. Vanaf de start van het seizoen 2016/17 speelt de club uit Londen in het Olympisch Stadion en het is de bedoeling dat er dan een topteam staat bij The Hammers.

Leicester City promoveerde naar de Premier League en als het aan de vermogende eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha ligt, gaat het daar een serieuze rol van betekenis spelen. En daarom is de zoektocht naar een nieuwe spits begonnen voor The Foxes. Fraizer Campbell, die afgelopen seizoen met Cardiff City degradeerde, is een van de opties. Maar ook de naam van Graziano Pellè valt in Leicester. De spits van Feyenoord wordt ook in verband gebracht met Southampton, als die club Ronald Koeman aanstelt als manager.

Real Madrid hoopt komende zomer zijn middenveld te versterken, maar van Paris Saint-Germain heeft het te horen gekregen dat Marco Verratti niet beschikbaar is voor een transfer. Carlo Ancelotti werkte eerder in Parijs samen met zijn landgenoot en wilde hem graag naar Spanje halen, maar dat is geen optie. Real verlegt zijn aandacht nu naar Ramires, die er bij Chelsea in Cesc Fabregas een concurrent bij heeft gekregen. Onbekend is echter of de Braziliaan Londen mag verlaten.

Transferdagboek 13/06: Reina, Song en Lucescu
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.