Transferdagboek 12/06: Lukaku, Cech, Reina en Lovren

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Een jaar geleden werd Kevin De Bruyne al door VfL Wolfsburg weggeplukt bij Chelsea en deze zomer is de rijke Duitse club wederom van plan een miskend Belgisch toptalent weg te plukken uit Londen. Technisch directeur Klaus Allofs erkent belangstelling te hebben voor Romelu Lukaku (21), die op ramkoers ligt met Chelsea nadat hij openlijk zijn onvrede uitte over het feit dat The Blues met Diego Costa wederom een topaanvaller gaan aantrekken. 'We zijn op zoek naar een nieuwe topspits en als Lukaku betaalbaar is, zou hij voor ons interessant kunnen zijn. Ik kan mij echter niet voorstellen dat wij hem als enige willen aantrekken', aldus Allofs, die dus weinig potentie lijkt te zien in Bas Dost.

Loopt het tijdperk Petr Cech bij Chelsea op zijn eind?

Een andere veelbelovende Belg lijkt wél toekomst te hebben op Stamford Bridge. Want naar verluidt neemt Thibaut Courtois volgend seizoen namelijk het stokje over van de ervaren Petr Cech. De Tsjechische doelman presteerde de afgelopen seizoenen doorgaans uitstekend, maar manager José Mourinho vindt dat Cech voorbijgestreefd is door Courtois (22), die de afgelopen seizoenen werd uitgeleend aan Atlético Madrid. Het betekent dat Cech, die in 2004 werd overgenomen van Stade Rennes, bij een goed bod mag vertrekken.

Pepe Reina (31) gaf onlangs aan graag bij Napoli te willen blijven, maar trainer Rafael Benítez van de Italiaanse club sluit het permanent aantrekken van de afgelopen seizoen gehuurde goalie uit. 'Hij heeft bij Liverpool nog een tweejarig contract. Wij zijn niet in staat om aan zijn salariswensen te voldoen. In Italië worden niet de lonen betaald die spelers in de Premier League gewend zijn', stelt de Spanjaard.

Southampton doet er alles aan om Dejan Lovren aan boord te houden, maar de Kroatische centrumverdediger is vastberaden te vertrekken. De 24-jarige Lovren heeft de clubleiding van The Saints inmiddels zelfs een email gestuurd waarin hij zijn wens uit om naar het concreet geïnteresseerde Liverpool te verkassen. Southampton kan een flinke winst op Lovren maken, want hij kwam afgelopen zomer voor negen miljoen over van Olympiqye Lyon, maar is inmiddels het drievoudige waard.

Dejan Lovren wil ten koste van alles vertrekken bij Southampton en kan naar Liverpool

Everton-manager Roberto Martinez is een fervent liefhebber van de Hollandse school. Onder dat  mom kwam hij naar de training van Oranje kijken in Brazilië. Of toch niet helemaal? The Daily Mail  trekt dat alibi immers flink in twijfel. De Spaanse coach van Everton zou er immers zijn geweest om drie mogelijke aankopen te beoordelen. Het zou gaan om Bruno Martins Indi, Jeremain Lens en Stefan de Vrij.

Ook is te lezen dat Louis van Gaal mikt op een Argentijnse versterking. Niemand minder dan Nicolás Gaitán zou in de belangstelling van Manchester United zijn. Wil de huidige bondscoach van Nederland de Argentijnse middenvelder binnenhalen moet er wel adequaat gehandeld worden. Ook Liverpool en Zenit Sint-Petersburg zouden grif willen betalen om het contract tot medio 2016 bij Benfica af te kopen.

Van Benfica naar Barcelona. De komst van Ivan Rakitic van Sevilla naar de Catalaanse grootmacht is rond, maar wat heeft dat voor gevolgen? Liverpool zou op de situatie in willen spelen door Pedro te verleiden tot een samenwerking met Luis Suarez en Steven Gerrard. Bovendien zijn er meer gegadigden om de voorhoede te versterken. Volgens de Engelse tabloids is er navraag gedaan bij Swansea City naar de beschikbaarheid van Michu.

En tot slot nog een simpel optelsommetje uit de Turkse kranten. Roberto Mancini stapte op bij Galatasaray, dat daardoor op zoek moet naar een gelouterde coach. Daarbij is Ronald Koeman alweer genoemd. Topkandidaat is hij niet. Dat is immers nog altijd Mircea Lucescu, de huidige coach van Shakhtar Donetsk. Overigens is Koeman ook nog altijd in beeld bij Southampton.

Hangt er een lucratieve overgang naar Turkije voor Mircea Lucescu in de lucht? Zelf lijkt hij het nog niet helemaal te weten.

Transferdagboek 12/06: Lukaku, Cech, Reina en Lovren
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.