Transferdagboek 11/06: Afellay, Balotelli en Mandzukic

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

De meeste spitsen zitten niet te wachten op concurrentie, maar Olivier Giroud vormt hierop een uitzondering. 'Ik kan je zeggen dat Arsenal een nieuwe aanvaller aan de selectie toe zal voegen. We hebben een andere aanvaller nodig. Grote clubs hebben meerdere goede aanvallers nodig, dit om strijd met elkaar te kunnen leveren voor een basisplaats.' Mario Balotelli wordt al weken genoemd als nieuwe aanwinst. Puma, vanaf komend seizoen kleding sponsor van Arsenal, zou zijn Italiaanse cliënt ook graag naar Londen zien komen.

Matthias Ginter zou ook in beeld zijn bij Arsenal, maar dan om de defensie te versterken. De verdediger van SC Freiburg heeft daar echter geen trek in. Het twintigjarige talent wil namelijk in de Bundesliga blijven spelen. 'Ik heb er lang over nagedacht en het is mijn wens om voor Borussia Dortmund te spelen. Dat heeft niets te maken met andere clubs, maar het heeft alles te maken met Dortmund. Ik ben altijd al een fan geweest.'

Everton had afgelopen seizoen de beschikking over Barcelona-huurling Gerard Deulofeu, en dat format is ze in Liverpool blijkbaar goed bevallen. Voor komend seizoen zouden The Toffees namelijk Christian Tello willen aantrekken: een vleugelaanvaller van Barcelona. Daarin staat Everton echter niet alleen. Ook Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool, Valencia en FC Porto zouden een oogje hebben op Tello.

Tello zou mogen blijven bij Barcelona, weet Marca. Maar vier andere spelers moeten vertrekkken van Luis Enrique. Onder hen Ibrahim Afellay, maar ook twee spelers die in het verleden op huurbasis speelden voor Ajax: Isaac Cuenca en Bojan Krkic. Jonathan Dos Santos completeert het kwartet overbodige spelers bij Barcelona, dat afgelopen seizoen alleen beslag legde op de Spaanse Super Cup.

Het WK haalde hij niet, maar de Argentijn Ever Banega lijkt deze zomer wél een transfer te gaan maken. Ondanks interesse van Sunderland en Tottenham Hotspur zou de middenvelder van Valencia op weg zijn naar Olympique Marseille. Met name vanwege het feit dat zijn landgenoot Marcelo Bielsa daar trainer is, zou Banega een overgang naar Zuid-Frankrijk wel zien zitten.

Mario Mandzukic (rechts) vertrekt bij Bayern München. Maar wat wordt zijn nieuwe werkgever?

Mocht Mario Balotelli vertrekken bij AC Milan, dan wil de Italiaanse club zijn naamgenoot Mario Mandzukic inlijven. De nieuwe trainer Filippo Inzaghi ziet de Kroaat als een zeer welkome aanvulling op zijn selectie. Mandzukic liet eerder al weten te willen vertrekken bij Bayern München omdat hij spelen onder coach Pep Guardiola niet ziet zitten.

AC Milan wil eveneens verdediger Adil Rami definitief aan de selectie toevoegen, maar dat is nog niet zomaar rond. De nieuwe eigenaar van Valencia, Peter Lim, moet nog bepalen wat zijn club wil ontvangen voor de Franse verdediger. Milan huurde Rami het afgelopen halfjaar al van Valencia, maar de termijn waarbinnen de Italianen hem voor zeven miljoen euro konden overnemen, is inmiddels verstreken. Een bod van vier miljoen zou volgens het Spaanse Super Deporte al zijn afgewezen.

Volgens diverse Italiaanse en Franse media wil Louis van Gaal spits Edinson Cavani dolgraag naar Manchester United halen. De (nu nog) bondscoach van Oranje zou liefst zeventig miljoen euro voor over hebben voor de aanvaller van Paris Saint-Germain. Omdat Van Gaal en Cavani beiden op het WK actief zijn, zal het pas na het toernooi écht gaan spelen.

Ronald Koeman lijkt hard op weg naar Southampton, maar enkele Engelse media weten te melden dat de Nederlander een serieuze concurrent heeft in de strijd om de vacante trainerspost. De Zuid-Engelse club is namelijk ook gecharmeerd van Steve Bruce van Hull City. Bruce gidste de promovendus afgelopen seizoen naar de FA Cup-finale (Arsenal won na verlenging) en een veilige plek in de middenmoot.

De toekomst van Pepe Reina is onduidelijk. De Spanjaard kende een prima seizoen bij Napoli, maar omdat hij daar slechts op huurbasis speelde, keert hij in principe terug naar Liverpool. Daar lijkt door de aanwezigheid van Simon Mignolet geen rol voor hem weggelegd. 'Er bestaat een kans dat ik bij Napoli blijf', aldus de 31-jarige reservedoelman van Spanje. 'Dat spreekt me aan, want ik heb het daar uitstekend naar mijn zin gehad. Een terugkeer naar Spanje behoort ook tot de mogelijkheden, maar zoals de zaken er nu voor staan keer ik gewoon terug naar Liverpool.'

Staat Pepe Reina voor een tweede seizoen in dienst van Napoli?

Fernando lijkt op weg naar Manchester City. De Engelse kampioen heeft al langer belangstelling voor de 26-jarige middenvelder van FC Porto en greep in januari naast zijn komst. Porto zou nu wel bereid zijn mee te werken aan de transfer, voor een som van twintig miljoen euro. 'De bal ligt bij Porto. We hopen dat alles deze week in orde komt', aldus Antonio Araujo, de zaakwaarnemer van de Braziliaan.

Juventus doet alles wat in zijn macht ligt om Alexis Sánchez weg te lokken bij Barcelona. Zelfs trainer Antonio Conte bemoeit zich hoogstpersoonlijk met de transfer van de Chileense aanvaller. Volgens Italiaanse media heeft de succescoach de dribbelaar benaderd om hem te overtuigen van de overgang. Conte zou de ex-speler van Udinese daarbij op het hart gedrukt hebben dat hij een van de dragende spelers van de Bianconeri wordt, mits hij instemt met de overgang.

Atlético Madrid vreest voor een leegloop. In principe keert Thibaut Courtois terug naar Chelsea, terwijl ook Diego Costa en Tiago naar West-Londen lijken te verkassen. Bovendien wordt er van diverse kanten ook flink getrokken aan Arda Turan en Filipe Luís. De volgende speler die voor een transfer staat is centrumverdediger Miranda. 'Ik heb diverse aanbiedingen ontvangen', aldus de Braziliaanse centrumverdediger, die tot zijn verdriet niet is opgeroepen voor het WK. 'Mijn vertrekclausule bedraagt dertig miljoen euro, maar daar kan over onderhandeld worden.' Manchester United zou een van de geïnteresseerde partijen zijn.

Miranda heeft, naar eigen zeggen althans, de clubs voor het uitkiezen.

De overgang van Ivan Rakitic van Sevilla naar Barcelona is volgens Spaanse media op een haar na rond. Zodra de Catalanen zich verzekerd hebben van de middenvelder, die donderdag op het WK met Kroatië tegen Brazilië speelt, wordt het sein op groen gezet voor het vertrek van Cesc Fabregas. De Spanjaard staat in de belangstelling van Chelsea en mag voor 37 miljoen euro verkassen.

De transfer van linksback Alberto Moreno van Sevilla naar Liverpool leek al bijna rond, maar dreigt nu toch in het water te vallen. Liverpool ging er vanuit dat het de transfersom voor de 21-jarige verdediger in meerdere termijnen kon betalen, maar dat zien de Andalusiërs niet zitten. Zij willen de twintig miljoen euro die Moreno moet opbrengen in één keer op hun rekening hebben.

Als het aan Sevilla ligt, is Dusan Tadic niet lang meer in Enschede te bewonderen.

Door het naderende vertrek van Rakitic en mogelijke afscheid van Moreno heeft Sevilla binnenkort een flinke som geld op de bank staan. Dat bedrag wil het volgens Spaanse media aanwenden om FC Twente te beroven van zijn smaakmaker Dusan Tadic. De Europa League-winnaar zou tien miljoen euro overhebben voor de Servische linkspoot.

AS Roma wil volgend seizoen het gat tot landskampioen Juventus dichten en is daarom al behoorlijk actief op de transfermarkt. De club van Kevin Strootman versterkte zich al met Seydou Keita en heeft nu zijn zinnen gezet op de Braziliaans/Italiaanse rechtervleugelverdediger Rômulo en Colombiaanse spits Jackson Martínez. Rômulo staat onder contract bij Fiorentina. Hij maakte het afgelopen seizoen bijzonder veel indruk op huurbasis bij Hellas Verona en behoorde tot de Italiaanse voorselectie voor het WK en wil graag naar Roma verkassen, waar hij op termijn Maicon moet vervangen.

Afgelopen seizoen schortte het Roma aan een echte afmaker en om daar wat aan te doen heeft de club zijn zinnen gezet op Martínez. De spits van FC Porto staat echter ook in de belangstelling van Manchester United, Arsenal, Atlético Madrid en Valencia. Hij zou dertig tot veertig miljoen euro moeten opleveren.

Trekt Stevan Jovetic het shirt van Manchester City nog aan?

Na een verloren jaar in Engeland lijkt Stevan Jovetic (Manchester City) weer op weg terug naar de Serie A. De Montenegrijnse aanvaller, die furore maakte bij Fiorentina, stond afgelopen seizoen slechts vijf keer in de basis bij City en staat daarom open voor een vertrek. Inter zal echter wel met een flinke zak geld op de proppen moeten komen, want City wil nauwelijks iets inleveren op de transfersom (dertig miljoen euro) die het afgelopen zomer voor de 24-jarige aanvaller betaalde.

Transferdagboek 11/06: Afellay, Balotelli en Mandzukic
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.