Transferdagboek 08/06: Afellay, Balotelli, Lampard en Vela

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

AC Milan versterkte zich voor komend seizoen al met Michael Agazzi (Chievo) en Alex (Paris Saint-Germain), maar de derde nieuwe speler wordt spoedig verwacht. Jérémy Ménez zou namelijk zondag medisch gekeurd worden op Milanello. De 27-jarige vleugelspeler vertrekt net als Alex transfervrij bij PSG en staat voor zijn tweede avontuur in de Serie A. In de periode 2008-11 speelde hij namelijk 84 competitieduels namens AS Roma, waarin hij zeven keer tot scoren kwam.

De kans is echter groot dat AC Milan er niet in slaagt om Mario Balotelli te behouden. De 23-jarige spits, die nu anderhalf jaar speler is van de Rossoneri, zou namelijk zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar de Premier League. Arsène Wenger zou de spits graag naar Arsenal willen halen, meldt The Daily Mail, en heeft daar 25 miljoen euro voor over. Maar er zijn nog drie clubs geïnteresseerd in de voormalig Manchester City-speler. Ook Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur onderzoeken de mogelijkheden om de aanvaller weg te plukken bij AC Milan.

In de periode 2005-12 stond Carlos Vela (foto rechts) onder contract bij Arsenal, maar tot een doorbraak van de aanvaller kwam het nooit. Real Sociedad pluke de nu 25-jarige Mexicaan weg bij The Gunners, die nog wel een terugkoopclausule bedongen. Voor nog geen vijf miljoen euro kan Arsenal Vela weer terughalen en dat is een koopje gezien de dertig doelpunten die de aanvaller in de afgelopen twee seizoenen maakte in de Primera División. Overigens heeft Wenger geen plek in zijn selectie voor Vela, maar zou de Franse manager hem meteen in de etalage willen zetten. Atlético Madrid en Real Madrid zijn namelijk naar verluidt geïnteresseerd.

Real Sociedad, dat afgelopen seizoen als zevende eindigde, driegt nog een sleutelspeler kwijt te raken. Claudio Bravo zou namelijk al persoonlijk akkoord zijn met Barcelona, dat de doelman in Brazilië een medische keuring liet ondergaan. De 31-jarige Chileen moet in Catalonië als backup fungeren voor Marc-André ter Stegen, die eerder werd overgenomen van Borussia Mönchengladbach. Barça hoopte aanvankelijk Jonathan Dos Santos in de deal met Sociedad te betrekken, maar de Mexicaan weigerde. Daarom zou nu mogelijk Ibrahim Afellay als wisselgeld richting Baskenland moeten vertrekken.

Op 1 juli is Frank Lampard transfervrij na zijn vertrek bij Chelsea, maar waar de toekomst van de 35-jarige middenvelder - die zich met Engeland voorbereidt op het WK in Brazilië - ligt is nog onbekend. 'Ik heb aanbiedingen van zestien clubs op zak, maar het kan ook gewoon zijn dat ik stop', liet Lampard eerder weten. Het Chinese Guangzhou R&F van trainer Sven-Göran Eriksson is een van de clubs met belangstelling. Het salaris van de 105-voudig international kan echter een probleem worden, want New York City FC zou Lampard hetzelfde bieden als Chelsea deed. En daar kan Eriksson niet in meegaan.

Barcelona houdt sterk rekening met een vertrek van Dani Alves en weet al wie de 31-jarige Braziliaan moet opvolgen. Het betreft Juan Cuadrado, het loopwonder op de rechterflank van Fiorentina en Colombia. Volgens Spaanse media zijn beide clubs het in hoofdlijnen eens over een transfersom van 25 miljoen euro. Met de26-jarige speler zelf moet Barça nog wel rond de tafel, maar dat lijkt gezien Cuadrado's vurige wens om naar de Spaanse vice-kampioen te vertrekken, een simpel te nemen horde. De Catalanen hopen nog vóór de start van het WK de handtekening van de ex-speler van Udinese te bemachtigen.

De liefde tussen Barcelona en Juan Cuadrado lijkt wederzijds.

Enkele dagen geleden meldden wij in deze rubriek al de belangstelling van Arsenal voor Lorenzo Insigne, vleugelspits van Napoli. In Engelse media werd zelfs al over een bod van twintig miljoen euro gesproken, maar dat bedrag blijkt bij lange na niet genoeg om Insigne los te weken. 'Ik heb om die berichten gelachen', aldus Napoli-eigenaar Aurelio De Laurentiis. 'Lorenzo's marktwaarde ligt dichterbij zestig of zeventig miljoen.' Terloops bevestigde De Laurentiis ook de belangstelling voor Sandro van Tottenham Hotspur. 'Hij staat op ons lijstje, maar hij is niet de enige.'

Het centrum van de defensie was het afgelopen seizoen de achilleshiel van Manchester City en daar wil de steenrijke club snel wat aan doen. De Engelse kampioen heeft zijn zinnen gezet op Pepe van Real Madrid. Hij moet samen met Vincent Kompany een onverzettelijk verdedigingsduo gaan vormen. Real vraagt liefst dertig miljoen euro voor de al 31-jarige stopper, maar dat lijkt voor City geen bezwaar

Als we de Engelse tabloids moeten geloven, is Louis van Gaal voornemens een kapitale fout van Sir Alex Ferguson te herstellen. Ferguson zag het in zijn tijd als manager van Manchester United niet zo zitten in Paul Pogba en liet hem zonder veel morren naar Juventus verkassen. In Turijn is de 21-jarige middenvelder uitgegroeid tot een van de grootste talenten ter wereld. Pogba staat op de verlanglijstjes van Real Madrid en Paris Saint-Germain, maar ook een rentree op Old Trafford en dus de ultieme wraak op Ferguson behoort tot de mogelijkheden voor Pogba. Hij zou ongeveer 74 miljoen (!) moeten kosten, maar dat is volgens Engelse media geen probleem voor United. De gevallen topclub zou Van Gaal namelijk een transferbudget van 246 miljoen euro beschikbaar hebben gesteld.

Staan Paul Pogba (links) en Arturo Vidal voor een samenwerking met Louis van Gaal?

Niet alleen Pogba staat op het verlanglijstje van Van Gaal. Ook diens clubgenoot Arturo Vidal prijkt hoog op de lijst met kandidaat-aankopen van de huidige bondscoach van Oranje. 'Vidal is een speler die ik altijd al heb willen kopen. In mijn tijd bij Bayern München heb ik dat ook geprobeerd', aldus Van Gaal in Engelse media. Binnenkort krijgt de bondscoach de uitgelezen kans om de 27-jarige middenvelder te scouten, want op 23 juni speelt Nederland op het WK tegen Chili.

Nog meer namen van het verlanglijstje van Van Gaal. De bondscoach zou namelijk ook uit zijn op een hereniging met twee spelers met wie hij bij Bayern al samenwerkte: Bastian Schweinsteiger (29) en Thomas Müller (24). Omdat ook het verdedigingscentrum van United door het vertrek van Rio Ferdinand en Nemanja Vidic de nodige versterking behoeft, heeft Van Gaal ook nog zijn zinnen gezet op Mats Hummels (25) van Borussia Dortmund. Onze bondscoach heeft het er maar druk mee.

Er wordt van alle kanten getrokken aan Virgil van Dijk, na diens geweldige debuutseizoen bij Celtic. Volgens Peter Lawwell, directeur van The Bhoys, zou de ex-speler van FC Groningen er goed aan doen om niet deze zomer al in te gaan op de verlokkingen van Engelse topclubs. 'Dat zou te vroeg zijn voor hem', aldus Lawwell. 'Hij heeft nog een jaar in de Champions League bij ons nodig. Hij kan dan nog flinke stappen in zijn ontwikkeling maken. Dat heb ik ook aan zijn zaakwaarnemer verteld. We willen hem niet verkopen, maar natuurlijk kun je niets uitsluiten als een club hem een verdubbeling van zijn salaris biedt. Laten we hopen dat niemand hem wil hebben. Dat zou fantastisch zijn.'

Waarom zou je slechts een club kopen, als je er ook twee kunt hebben? Dat dacht Roman Abramovich blijkbaar, want de steenrijke eigenaar van Chelsea heeft zijn oog laten vallen op Real Mallorca. Die club ontliep zaterdag op het nippertje degradatie naar de derde Spaanse divisie. Een groot deel van zijn gigantische kapitaal hoeft Abramovich niet aan te wenden om de eilander club op te kopen. Naar verluidt zouden enkele miljoenen volstaan.

Een hereniging tussen Didier Drogba en José Mourinho lijkt niet ver weg.

Didier Drogba terug naar Chelsea? Het zou zomaar kunnen gebeuren, menen Engelse kranten. Chelsea-manager José Mourinho is al langer ontevreden over de bezetting van zijn spitspositie. Fernando Torres en Demba Ba mogen bij een goed bod weg, terwijl Samuel Eto'o hoogstwaarschijnlijk geen nieuw contract krijgt. Diego Costa is de beoogde nieuwe spits van Mourinho, die Drogba op het oog heeft als stand-in. De Portugees en de 36-jarige spits hebben al langer een sterke band en Drogba zou daarom wel openstaan voor een verhuizing van Galatasaray naar West-Londen. Na zijn voetballoopbaan zou hij bovendien tot de technische staf van Chelsea kunnen toetreden.

Transferdagboek 08/06: Afellay, Balotelli, Lampard en Vela
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.