Transferdagboek 15/06: Candreva, Courtois en Lukaku

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Romelu Lukaku bereidt zich met België voor op het duel met Algerije van dinsdag, maar terwijl de spits zich focust op het WK in Brazilië neemt de belangstelling toe. Het afgelopen seizoen maakte Lukaku op huurbasis indruk bij Everton, maar onder manager José Mourinho lijkt er voor hem weinig toekomst bij Chelsea. Atlético Madrid, West Ham United en VfL Wolfsburg werden al genoemd als mogelijke bestemming. Tottenham Hotspur heeft zich nu ook gemeld. Mauricio Pochettino wil de spits graag aan zijn selectie toevoegen. In Moussa Dembélé, Nacer Chadli en Jan Vertonghen staan er al drie Belgen onder contract op White Hart Lane.

Pochettino, die vorige maand werd aangesteld als opvolger van Tim Sherwood, heeft echter nog een paar namen op zijn lijstje staan. Maar daar zal zijn oude club niet blij mee zijn. De voormalige manager van Southampton wil namelijk graag Adam Lallana en Dejan Lovren meenemen. Die laatste diende vorige week al een transferverzoek in bij The Saints, maar dat was nog vanwege de interesse van Liverpool. Eerder bewandelde Rickie Lambert dezelfde weg, waardoor steeds onduidelijker wordt met welke selectie Erwin en Ronald Koeman komend seizoen kunnen werken bij Southampton.

Een speler die Southampton juist wél mag verlaten is Pablo Osvaldo, maar Juventus neemt de spits niet over. In de tweede helft van afgelopen seizoen speelde de in Argentinië geboren international van Italië op huurbasis in Turijn, maar veel induk maakte hij niet. Al heeft Internazionale zich nu wel gemeld voor de spits. De club uit Milaan wil Osvaldo eerst een jaar huren en daarna eventueel definitief overnemen als de samenwerking bevalt.

Tijdens de 2-1 zege van Italië op Engeland in de nacht van zaterdag op zondag speelde Antonio Candreva uitstekend en na afloop van de overwinning liet de aanvallende middenvelder van Lazio weten dat het zijn doel is om komend seizoen in de Champions League te spelen. Opvallend, aangezien Candreva pas sinds vorige week volledig eigendom is van de Romeinen. Juventus, Napoli en Paris Saint-Germain toonden eerder al interesse en volgens verschillende Engelse media is daar nu ook Chelsea bijgekomen. Lazio kan dus uitstekende zaken doen door de WK-deelname van Candreva.

Trainer Michael Laudrup werd afgelopen seizoen ontslagen bij Swansea City, maar lijkt nu in Qatar een nieuwe club gevonden te hebben. De 49-jarige Deen wordt genoemd als opvolger van Erik Gerets bij Lekwhiya en heeft ook al twee aankopen op het oog. En dat zijn niet de minsten, want volgens Engelse media wil Laudrup Hatem Ben Arfa (Newcastle United) en Xavi (Barcelona) meenemen naar het lucratieve Doha.

José Mourinho verwacht dat Diego Costa naar Chelsea komt. De Portugees vertelde dat aan Marca. 'Costa is een voetballer die ik graag in mijn team wil hebben. Ik heb de club om hem gevraagd en ik heb er het volste vertrouwen in dat hij ons binnenkort eindelijk komt versterken.'

Daarnaast wees hij de interesse van Real Madrid in Ramires van de hand, om zich daarna uit te spreken over de toekomst van Thibaut Courtois. 'Als het WK voorbij is, komt Courtois direct naar Chelsea', sprak Mourinho over de doelman die de afgelopen drie seizoenen op huurbasis voor Atlético Madrid speelde.

José Mourinho rekent op de komst van Diego Costa en haalt Thibaut Courtois terug.

Barcelona hangt nog steeds een transferverbod boven het hoofd en dus willen de Catalanen stevig investeren in de selectie. Volgens El Mundo Deportivo is Marco Reus nu het eerste transfertarget. Hij komt bij Barcelona in aanmerking voor alle posities in de voorhoede. Borussia Dortmund lijkt echter niet mee te willen werken aan zijn vertrek.

Liverpool heeft met Luis Suárez en Daniel Sturridge de meest gevreesde aanval van Engeland, maar dat bleek afgelopen seizoen niet voldoende om kampioen te worden. Dus mengen The Reds, die bovendien in tegenstelling tot vorig jaar Europees voetbal spelen, zich nadrukkelijk op de transfermarkt. Rickie Lambert werd reeds overgenomen van Southampton en nu is Liverpool op zoek naar een vleugelaanvaller. Volgens de Sunday People staat Benfica-speler Lazar Markovic bovenaan de verlanglijst, maar de Metro houdt het op Alexis Sánchez.

Het lijkt erop dat VfL Wolfsburg dichtbij het aantrekken van Álvaro Morata is. De 21-jarige spits van Real Madrid wordt ook begeerd door Juventus, maar AS meldt nu dat Wolfsburg bereid is twintig miljoen euro voor hem neer te leggen. Juventus wil vooralsnog niet verder gaan dan achttien miljoen. Overigens houdt ook Internazionale de verrichtingen van Morata nauwgezet in de gaten.

Álvaro Morata is gewild door VfL Wolfsburg, Juventus en Internazionale.

Naast Morata heeft Juventus echter nog een ijzer in het vuur: Didier Drogba. Zondagnacht inspireerde hij met zijn invalbeurt Ivoorkust tot een comeback tegen Japan (2-1 winst) en dat heeft de Italiaanse kampioen ongetwijfeld ook gezien. Volgens Turkse media tekent Drogba na het WK een contract voor twee seizoenen bij Juventus.

Bondscoach Louis van Gaal is druk bezig met het Nederlands elftal, maar The People claimt dat hij toch een wensenlijstje heeft neergelegd bij vice-voorzitter Ed Woodward. Volgens de krant wil Van Gaal Mats Hummels, Bastian Schweinsteiger, Arturo Vidal en Edinson Cavani aantrekken. Het meest opmerkelijk is echter de nieuwste naam in het geruchtencircuit: nu Luke Shaw onhaalbaar lijkt als linksback, richt United zijn pijlen op Daley Blind, zegt de Daily Mirror te weten.

Transferdagboek 15/06: Candreva, Courtois en Lukaku
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.