Transferdagboek 22/06: Balotelli, Bruma en Assaidi

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

De naam Mario Balotelli circuleert nadrukkelijk in de transfercarrousel, en terecht. Want Barbara Berlusconi, directielid van AC Milan, heeft erkend dat de Italiaanse spits verkocht kan worden. 'Hij is een fantastische speler, maar niemand is niet te koop.'

Arsenal heet een belangrijke optie zijn, waarbij manager Arsène Wenger ook zou hebben gesproken met Raiola. De zaakwaarnemer mengde zich vanuit Brazilië ook in de discussie. 'Alles is mogelijk, Arsenal is een fantastische club. Slechts acht tot tien clubs kunnen het veroorloven Mario Balotelli te halen, zoals het geval is bij alle buitengewone spelers. Hij is een der groten.'  

Net als AC Milan heeft Galatasaray impliciet clubs uitgenodigd een bod uit te brengen op Bruma. Een huur is geen optie, alleen een definitief afscheid van de Portugese international is bespreekbaar voor voorzitter Unal Aysal. Chelsea, AS Monaco, Liverpool en Stoke City gelden als een mogelijke bestemming voor de negentienjarige aanvaller.

De laatste club denkt aan Bruma aangezien het moeite heeft Oussama Assaidi definitief voor zich te winnen. De voormalige aanvaller van SC Heerenveen heeft indruk gemaakt tijdens zijn tijdelijke verblijf in het Brittannia Stadium. Maar de onderhandelingen met Liverpool doen vrezen dat het blijft bij een jaartje voor Assaidi bij Stoke.

Er staat dit seizoen geen maat op Luis Suarez. De spits van Liverpool werd topscorer van de Premier League en maakt ook op het WK indruk: met twee doelpunten hielp hij Uruguay hoogstpersoonlijk langs Engeland (2-1). Britse media suggereren dat  de Spaanse grootmachten Real Madrid en Barcelona om de handtekening van Suarez strijden. Er moet wel flink in de buidel getast worden voor El Pistolero: hij heeft een ontsnappingsclausule van zeventig miljoen pond in zijn contract, wat neerkomt op een kleine negentig miljoen euro.

Luis Suarez wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid en Barcelona

Behalve Suarez is ook zijn ploeggenoot Raheem Sterling volgens Marca een optie voor Real Madrid. Daarbij moet wel aangetekend dat zijn overgang niet waarschijnlijk is: de Engelse vleugelspeler komt pas in beeld als Ángel di María vertrekt uit de Spaanse hoofdstad. Daar houdt AS overigens serieus rekening mee. Volgens die krant overweegt Madrid namelijk Karim Benzema en Di María te ruilen tegen Marco Verratti van Paris-Saint Germain.

Lange tijd leek Barcelona-doelman Victor Valdés, die over een aflopend contract beschikt, op weg naar AS Monaco, maar de Spaanse pers claimt dat de Franse topclub twijfels over hem heeft gekregen vanwege zijn ernstige knieblessure. Die kwetsuur kostte Valdés het slot van de competitie en deelname aan het WK. Liverpool zit op het vinkentouw om te profiteren van de twijfel van Monaco en heeft zich gemeld voor de Spaanse keeper.

Ivan Perisic (25) manifesteert zich op het WK als een van de voornaamste blikvangers van het Kroatische elftal. De aanvallende middenvelder annex vleugelspeler van VfL Wolfsburg staat daardoor in de belangstelling van Napoli, dat druk doende is een schaduwlijstje samen te stellen voor het geval het een of meerdere aanvallers kwijtraakt. Voor zowel Lorenzo Insigne als Gonzalo Higuaín bestaat namelijk de nodige belangstelling.

Enner Valencia lijkt niet te houden voor Pachuca.

Enner Valencia is een van de spelers die tot nu toe het meest verrast op het WK. De spits van Ecuador en Pachuca (Mexico) maakte in twee interlands al drie doelpunten en dat is ook bij Engelse clubs niet onopgemerkt gebleven. Volgens de Britse pers hebben Everton, Newcastle United en Tottenham Hotspur de jacht op de 25-jarige frontman, die afgelopen seizoen voor zijn club achttien keer scoorde in 23 duels, geopend. 'Het gaat lastig worden om Enner te behouden', aldus Andres Vassi, de vice-preses van Pachuca. 'We hebben al flink wat biedingen op hem ontvangen. Het positieve voor ons is dat zijn waarde elke dag omhoog gaat.'

Ook rondom WK-ganger Serge Aurier, rechtsback van Ivoorkust, is het onrustig. De 21-jarige verdediger van Toulouse staat volgens Franse media op het verlanglijstje van tal van clubs, maar Engelse kranten melden dat hij hoe dan ook overstapt naar Arsenal. Hij zou al een persoonlijk akkoord hebben met The Gunners, waar hij de naar Manchester City vertrokken Bacary Sagna moet opvolgen.

Transferdagboek 22/06: Balotelli, Bruma en Assaidi
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.