Transferdagboek 23/06: Di María, Michu, Nani en Pedro

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Het afgelopen seizoen speelde Pedro slechts tien volledige wedstrijden bij Barcelona en dus zou de vleugelaanvaller willen vertrekken. En de belangstelling is enorm, want Liverpool, Manchester City en Manchester United willen hem graag naar Engeland halen. Maar ook Paris Saint-Germain wil Pedro graag vastleggen, terwijl Pep Guardiola - zijn voormalig trainer bij Barça - hem als aanwinst ziet voor Bayern München.

Napoli wil zich deze zomer graag versterken met Michu. De 28-jarige aanvaller staat op dit moment onder contract bij Swansea City, waar hij in twee seizoenen twintig keer scoorde in de Premier League. De 28-jarige spits uit Spanje moet de opvolger worden van Goran Pandev, die in de belangstelling staat van clubs uit Griekenland en Turkije. De eerste contacten tussen Michu en Napoli zouden al gelegd zijn.

Xabi Alonso verlengde onlangs nog zijn contract met Real Madrid, maar dat wil niet zeggen dat de 32-jarige middenvelder ook komend seizoen nog speelt voor De Koninklijke. Liverpool hoopt op een terugkeer van Xabi Alonso, die ook in de periode 2004-09 zijn thuisduels speelde op Anfield. Carlo Ancelotti, trainer van Real Madrid, is bereid om de routinier te laten gaan als dat betekent dat hij zijn selectie verder kan versterken.

Het afgelopen seizoen maakte Nani weinig indruk bij Manchester United, waardoor Louis van Gaal waarschijnlijk wel openstaat voor een vertrek van de 27-jarige vleugelaanvaller. Nani, die in de nacht van zondag op maandag één keer trefzeker was tijdens het duel tussen Portugal en de Verenigde Staten (2-2), staat in de belangstelling van Internazionale. Dat heeft liefst vijftien miljoen euro over voor de Portugees, die ook gevolgd wordt door Arsenal.

Mocht Nani daadwerkelijk vertrekken, dan komt er een plaatsje vrij op de flank bij Man Utd. Van Gaal, die na het WK aan de slag gaat op Old Trafford, heeft zijn oog laten vallen op Ángel di María. De 26-jarige Argentijn staat onder contract bij Real Madrid, maar mist daar de waardering. Naast Manchester United zou ook Arsenal de vleugelspeler graag naar de Premier League willen halen. Zij moeten dan flink in de buidel tasten: veertig miljoen euro is de vraagprijs.

Hectór Moreno (26) keert mogelijk terug onder de hoede van Van Gaal. De Mexicaanse verdediger, die bij AZ onder de huidige Oranje-bondscoach werkte, staat schijnbaar op het lijstje bij Manchester United. Espanyol heeft inmiddels laten weten dat er minimaal tien miljoen euro betaald moet worden om kans te maken Moreno aan te trekken.

De toekomst van Thibaut Courtois ligt bij Chelsea, althans dat blijkt uit een onderonsje van de Belgische bondscoach Marc Wilmots met zijn Franse oud-collega Gérard Houllier voor het WK-duel met Rusland (1-0). De goalie keert na zijn huurperiode bij Atlético Madrid terug naar Stamford Bridge, waar Petr Cech de laatste seizoenen de onbetwiste nummer één was. 'Gaan ze die dan verkopen?', vroeg Houllier aan Wilmots in een gesprek tussen de twee, onbewust van de aanwezigheid van draaiende camera’s. 'Indien mogelijk, dan vertrekt Cech', was het antwoord van Wilmots.

Bayer Leverkusen heeft de strijd opgegeven en legt zich neer bij de weigering van Hamburger SV Hakan Calhanoglu te laten gaan. De Turkse international, die vanwege psychische problemen ziek thuis zit, had graag de stap gemaakt. Maar het bod van vermeend twaalf miljoen euro kon HSV niet vermurwen. 'Ik heb het geaccepteerd, hij heeft er nog een contract', aldus Michael Schade, technisch directeur bij Leverkusen.  

Volgens El Mundo Deportivo  is het zover. Luis Suarez zou zijn jawoord aan Barelona hebben gegeven. Dat de krant redelijk stellig is, wijst de voorpagina wel uit. De Catalaanse grootmacht zou liefst 85 miljoen euro neerleggen om de Uruguayaan los te weken bij Liverpool, waar hij afgelopen seizoen topscorer van de Premier League werd.

De cover van El Mundo Deportivo.

Liverpool zou op de achtergrond al flink bezig zijn om een vervanger voor de Uruguayaanse WK-held te vinden. Daarbij zou de naam van niemand minder dan Radamel Falcao bovenaan het lijstje prijken. Des te vervelender voor Liverpool is de afwijzing van de Colombiaan, die het WK miste door zijn knieblessure. Hij zou behalve Liverpool immers ook Chelsea en Arsenal hebben afgewimpeld omdat hij zijn zinnen heeft gezet op  de gang naar Real Madrid. Althans, dat meldt Metro  over de spits van AS Monaco.

Ook Ronald Koeman zal bij Southampton op zoek moeten naar een vervanger van een vertrokken spits. Als beoogde opvolger van Rickie Lambert, die naar Liverpool toog maar niet de vervanger van Suarez lijkt, zou volgens The Mirror Feyenoord-spits Graziano Pellè in beeld zijn. De Italiaan, van wie Koeman al eens zei dat hij gemakkelijk mee kan in de Premier League, zou Feyenoord tien miljoen euro gaan opbrengen.

Dan over naar Standard Luik, dat nou toch echt afscheid zou gaan nemen van Michy Batshuayi. De gewilde spits, die ook op een lijstje van PSV stond, zou op het punt staan naar Olympique Marseille te verkassen. La Dernière Heure meldt dat de Fransen Tottenham Hotspur, Benfica en Schalke 04 te slim af is en dat een akkoord nabij is.

Louis van Gaal zou in zijn jacht op een nieuwe topverdediger bij Manchester United een tegenvaller gekregen hebben. Manchester United zou een bod van dertig miljoen euro hebben uitgebracht op Miranda, de Braziliaanse no nonsense-verdediger van Atlético Madrid. De Madrilenen hebben evenwel aangegeven dat er flink wat meer geld op tafel moet om de verdediger te mogen benaderen.

Transferdagboek 23/06: Di María, Michu, Nani en Pedro
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.