Duitse opzet mislukt: details EK-selectie lekken toch uit

Reacties

Mats Hummels en Leon Goretzka zullen niet tot de 26 spelers behoren die op het EK van volgende maand in hun eigen Duitsland gaan strijden om de beker. Dat is in elk geval het bericht dat in Duitsland opduikt.

Duitse opzet mislukt: details EK-selectie lekken toch uit
© Pro Shots

De Duitse bond DFB is afgelopen zondag begonnen met het bekendmaken van hun EK-selectie, speler voor speler. De opzet was tweeledig: het moest voor veel aandacht zorgen en het moest lekken tegengaan voordat bondscoach Julian Nagelsmann donderdag de gehele lijst wereldkundig maakt. Dat laatste is niet gelukt.

Tenminste, meerdere Duitse media melden dinsdag de namen van deze twee prominente afvallers. Goretzka vertelde dinsdag nog tegen Kicker dat hij zijn telefoon altijd aan laat staan, maar op een telefoontje van Nagelsmann hoeft hij niet te hopen. Althans, niet op een goednieuwsgesprek: de middenvelder van Bayern München zou gepasseerd worden.

Voor Hummels zou hetzelfde gelden. De veteraan leidde Borussia Dortmund vorige week nog naar de finale van de Champions League, maar Nagelsmann ziet voor hem geen plekje in de laatste 26. Dat is voor het tweede toernooi op rij, overigens, Hummels ging onder Hansi Flick ook al niet mee naar het WK in Qatar. Duitsland zit in Poule A en treft Schotland, Hongarije en Zwitserland.

Er zijn inmiddels acht spelers die hun zomervakantie wél definitief kunnen afzeggen. Manuel Neuer, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah, Robin Koch, Chris Führich, Aleksandar Pavlovic, Niclas Füllkrug en Kai Havertz werden al opgeroepen. Die blijde boodschappen werden de wereld in geholpen via influencers, het televisiejournaal of, in het geval van Führich, op de zakjes van de plaatselijke bakkerij.

Europees Kampioenschap

Stand Groep A Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Schotland
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Hongarije
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Zwitserland
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 27 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.