Transferdagboek 30/01: Diego Costa, Berahino en De Jong

Reacties

Op 1 februari 2016 sluit de transfermarkt alweer, dus het zijn de geruchten die het nieuws nog even regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/01: Diego Costa, Berahino en De Jong

Jerrel Hasselbaink staat op het punt om een landgenoot naar Queens Park Rangers te halen, meldt de BBC. De manager van de Londenaren gaat zijn selectie namelijk versterken met Nasser El Khayati. De 26-jarige spits komt over van Burton Albion, dat al een akkoord heeft bereikt met QPR. El Khayati, die een verleden heeft bij FC Den Bosch en NAC Breda, speelt sinds een jaar voor Burton en scoorde daar elf keer in 44 duels. Burton is de oude club van Hasselbaink.

Newcastle United kan de komst van Saido Berahino definitief vergeten. West Bromwich Albion is weliswaar bereid om de spits eventueel van de hand te doen, maar een vertrek van Berahino naar een directe concurrent is volgens The Express geen optie. Tottenham Hotspur heeft ook nog altijd belangstelling voor de snelle aanvaller.

Nu Berahino onhaalbaar blijkt, richt Newcastle United zich volledig op de komst van Seydou Doumbia en Bafetimbi Gomis. Doumbia staat onder contract bij AS Roma, maar mag daar vertrekken. Gomis is ongelukkig met zijn reserverol bij Swansea City. Newcastle wil het liefst beide spitsen vastleggen, aldus Le 10 Sport.

Atlético Madrid heeft Chelsea volgens The Sun benaderd voor een opvallende deal. De Spaanse topclub ziet het namelijk wel zitten om Jackson Martínez naar Londen te sturen in ruil voor de komst van Diego Costa. Laatstgenoemde zou niet meer gelukkig zijn in Engeland en dolgraag terug willen keren naar zijn oude liefde Atlético. Martínez kwijnt op zijn beurt weg in Madrid.

Nigel de Jong behoort niet tot de wedstrijdselectie voor de kraker AC Milan - Internazionale. Is een transfer naar de Verenigde Staten in de maak?
Nigel de Jong behoort niet tot de wedstrijdselectie voor de kraker AC Milan - Internazionale. Is een transfer naar de Verenigde Staten in de maak?

Nigel de Jong lijkt zijn carrière te vervolgen in de Amerikaanse MLS. Milan Channel meldt dat de verdedigende middenvelder van AC Milan gaat tekenen bij LA Galaxy. De Jong is dit seizoen op de reservebank beland in Milaan en behoort niet tot de wedstrijdselectie van zijn club voor de derby tegen Internazionale van zondag.

Florian Thauvin houdt het na een half seizoen alweer voor gezien bij Newcastle United. De vleugelspits kwam afgelopen zomer voor 18,4 miljoen euro over van Olympique Marseille, maar heeft nog geen moment kunnen overtuigen. Hij keert volgens La Provence nu op huurbasis terug naar Marseille en is al in Frankrijk voor het afronden van zijn transfer.

Real Madrid gaat na dit seizoen een nieuwe poging wagen om David De Gea los te weken bij Manchester United. Nu het transferverbod van de club is opgeschort wil president Florentino Pérez De Gea koste wat het kost binnenhalen, meldt AS. Afgelopen zomer ketste de komst van De Gea af omdat de papieren te laat werden verstuurd.

Chelsea ziet in Álvaro Morata de ideale spits voor de toekomst. De Spaanse international is bij Juventus op de bank beland vanwege de ijzersterke prestaties van Paulo Dybala. De Londenaren hopen na dit seizoen zaken te kunnen doen met Juventus, meldt Calciomercato.

Chelsea hoopt te profiteren van de huidige situatie van Álvaro Morata bij Juventus, waar hij op de bank is beland. De Spaanse spits kan na dit seizoen naar Londen verhuizen.
Chelsea hoopt te profiteren van de huidige situatie van Álvaro Morata bij Juventus, waar hij op de bank is beland. De Spaanse spits kan na dit seizoen naar Londen verhuizen.

Fernando Torres heeft de afgelopen weken aanbiedingen van Borussia Dortmund, FC Porto en Benfica afgewezen. Volgens Marca wil de spits hoe dan ook het seizoen afmaken bij Atlético Madrid, dat hem huurt van AC Milan.

Liverpool moet de komst van Alex Teixeira uit het hoofd zetten. The Liverpool Echo meldt dat Shakhtar Donetsk de Engelsen heeft laten weten dat de Braziliaan alleen mag vertrekken voor het contractueel vastgestelde bedrag van zeventig miljoen euro en dat is Liverpool te gortig.

Tottenham Hotspur is erg tevreden met Mauricio Pochettino en wil de 43-jarige manager graag langer aan zich binden, meldt The Daily Mirror. Met slechts vijf punten achterstand op koploper Leicester City bezet de Noord-Londense club de vierde plaats in de Premier League en ook nog eens met attractief spel. Dat is ook Chelsea en Manchester United opgevallen. Daarom hoopt Tottenham Hotspur het medio 2019 aflopende contract met Pochettino snel te verlengen.

Mauricio Pochettino strijdt dit seizoen met Tottenham Hotspur om de titel, maar staat in de belangstelling van andere clubs. Om die reden hopen The Spurs zijn contract te verlengen.
Mauricio Pochettino strijdt dit seizoen met Tottenham Hotspur om de titel, maar staat in de belangstelling van andere clubs. Om die reden hopen The Spurs zijn contract te verlengen.

Met nog vijftien wedstrijden voor de boeg is Leicester City de verrassende koploper in Engeland. De ploeg van Claudio Ranieri heeft drie punten voorsprong op Manchester City en Arsenal en de Italiaanse manager wil zijn selectie graag versterken om zo lang mogelijk mee te kunnen strijden om het kampioenschap. Loïc Rémy (Chelsea) is nog altijd in beeld, maar de Premier League-sensatie zou zich nu gemeld hebben voor M'Baye Niang. Leicester City heeft zo'n vijftien miljoen euro over voor de aanvaller van AC Milan.

Na zesenhalf jaar keert Raúl Albiol mogelijk terug naar de club waar het voor hem allemaal begon. De dertigjarige verdediger zou Napoli namelijk kunnen verruilen voor Valencia, waar hij in de periode 1997-2009 speelde. De 51-voudig international van Spanje verdiende er zijn transfer naar Real Madrid, waar hij vier seizoenen onder contract stond. Raúl Albiol is op dit moment basisspeler van Serie A-koploper Napoli, maar Valencia gaat desondanks een poging wagen.

Op 33-jarige leeftijd heeft Adriano Leite Ribeiro weer een nieuwe club gevonden. De spits gaat aan de slag bij Miami United, dat uitkomt op het vierde niveau in de Verenigde Staten. De 48-voudig international van Brazilië (27 doelpunten) speelde sinds zijn vertrek bij Corinthians in maart 2012 namens Atlético Paranaense nog maar één officiële wedstrijd. Overigens is Adriano van plan om veertig procent van de aandelen van Miami United te kopen.

Martín Montoya wordt bij Real Betis waarschijnlijk spoedig ploeggenoot van Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel. De 24-jarige rechtsback arriveerde vrijdagavond in Sevilla om zijn transfer af te ronden, weet Marca. Waarschijnlijk wordt Montoya de rest van dit seizoen gehuurd van Barcelona. Sinds afgelopen zomer kwam de verdediger op huurbasis uit voor Internazionale, maar een groot succes werd dat niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.