Transferdagboek 30/07: Sané, Bony, Gabigol en Gabriel

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 30/07: Sané, Bony, Gabigol en Gabriel

Manchester City is hard op weg een volgende slag te slaan op de transfermarkt. Na het aantrekken van Ilkay Gündogan, Nolito en Oleksandr Zinchenko zijn The Citizens volgens verschillende Engelse media nu echt zeker van de komst van Leroy Sané. De twintigjarige buitenspeler zou Schalke 04 een kleine veertig miljoen euro opleveren. Sané, die komende week zijn handtekening onder een meerjarig contract moet gaan zetten, stond al langere tijd op het verlanglijstje van manager Pep Guardiola.

Wilfried Bony staat op zijn beurt voor een vertrek bij de blauwen uit Manchester. De Ivoriaanse spits wist zich al in de belangstelling van zijn voormalige club Swansea City, maar de salariseisen van de ex-Vitessenaar zouden The Swans te gortig zijn. Hull City is volgens The Times wel bereid om ver te gaan voor de diensten van Bony. De Premier League-club, die sinds het vertrek van Steve Bruce op zoek is naar een manager, zou hem komend seizoen graag huren en ziet in hem de ideale aanvalsleider.

Bij Barcelona hebben ze niet één aanvalsleider, maar liefst drie. De Catalanen zijn deze zomer echter druk om een back-up-aanvaller te strikken voor als Neymar, Luis Suárez of Lionel Messi wegvalt. Volgens Marca zijn de pijlen nu gericht op twee naamgenoten: Gabriel Jesus (Palmeiras) en Gabriel 'Gabigol' Barbosa (Santos). Het duo komt deze zomer met de Braziliaanse olympische selectie in actie op het voetbaltoernooi in eigen land - dat komende week van start gaat - en is daar al te bewonderen aan de zijde van Neymar.

Leicester City is vastberaden Riyad Mahrez langer aan zich te binden.
Leicester City is vastberaden Riyad Mahrez langer aan zich te binden.

Het begint zo langzamerhand gewoon te worden, maar Arsenal heeft het ook deze zomer vooralsnog weer moeilijk op de transfermarkt. Zo is Leicester City vastberaden Riyad Mahrez uit de handen van The Gunners te houden door de Algerijnse smaakmaker een salarisverhoging te geven. Mahrez kan net als Jamie Vardy 100 duizend pond per week gaan verdienen. Het bod van ruim veertig miljoen euro dat Leicester tegemoet kan zien, is daarom waarschijnlijk niet genoeg om tot een transfer te komen.

Datzelfde geldt mogelijk ook voor de volgende stap in de onderhandelingen met Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas is niet van plan zijn spits Alexandre Lacazette te verkopen. De vraag is of daar verandering in komt als Arsenal 41,5 miljoen euro biedt, zoals The Daily Telegraph schrijft. Mogelijk heeft manager Arsène Wenger het geluk wel aan zijn zijde in de gesprekken met Valencia en Torino om de verdedigers Shkodran Mustafi en Bruno Peres naar Londen te halen.  

Chelsea zal op zijn beurt nog dieper in de buidel moeten tasten om Romelu Lukaku te laten terugkeren op Stamford Bridge. Volgens The Daily Mirror heeft het Everton van manager Ronald Koeman een bod van 67,5 miljoen euro afgewezen. De Belgische spits kostte twee jaar terug nog ruim de helft toen The Toffeees hem na een huurperiode definitief naar Goodison Park haalden. Everton houdt aan de onderhandelingstafel vooralsnog stug vast aan de vraagprijs van ruim 88 miljoen.  

Het zijn bedragen die in de buurt komen van de transfersom die Juventus neertelde voor Gonzalo Higuaín. Om die reden is De Oude Dame een stuk zuiniger als het aankomt op het halen van nog een extra middenvelder. Volgens La Gazzetta dello Sport is de landskampioen tot de conclusie gekomen dat Nemanja Matic (Chelsea) en Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain) te duur zijn. Nu is Axel Witsel het primaire doelwit. Zenit Sint-Petersburg wil echter 25 miljoen voor de Belg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.