Transferdagboek 05/07: Matuidi, Pogba en Martins Indi

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 05/07: Matuidi, Pogba en Martins Indi

José Mourinho bevestigde dinsdag dat er een vierde topaankoop aanstaande is bij Manchester United. De Franse krant L'Équipe denkt nu te weten om wie het gaat: Blaise Matuidi. De verdedigende middenvelder van Paris Saint-Germain maakt volgens het dagblad voor 25 miljoen euro de overstap naar Old Trafford.

Bruno Martins Indi kan volgens O Jogo rekenen op de belangstelling van Everton. De Engelse middenmoter, waar Ronald Koeman tegenwoordig trainer is, heeft ruim tien miljoen euro over voor de ex-Feyenoorder van FC Porto. Martins Indi werkte in Rotterdam al eerder met Koeman en moet bij Everton de opvolger worden van John Stones, die naar Manchester City lijkt te vertrekken.

Staat Bruno Martins Indi voor een hereniging met Ronald Koeman? Everton zou de verdediger willen overnemen van FC Porto.
Staat Bruno Martins Indi voor een hereniging met Ronald Koeman? Everton zou de verdediger willen overnemen van FC Porto.

Borussia Dortmund heeft een flink budget in de zoektocht naar een opvolger voor Henrikh Mkhitaryan. De 27-jarige middenvelder uit Armenië verliet Duitsland voor Manchester United en dat  leverde Die Schwarzgelben 42 miljoen euro op. Met dat bedrag gaat BVB nu op zoek naar een vervanger.

André Schürrle (VfL Wolfsburg) en Mario Götze (Bayern München) zouden op de shortlist staan, net als Marek Hamsik (Napoli). Zijn zaakwaarnemer zegt in gesprek met BILD echter nog van niets te weten. 'Er is nog geen contact geweest', aldus zijn belangenbehartiger Peter Hammer. Hamsik zelf heeft het naar zijn zin bij Napoli. 'Ik heb van de coach een andere rol gekregen na een gesprek met hem. Nu voel ik me weer belangrijk.' Wolfsburg wil Schürrle niet laten gaan, zegt sportief directeur Klaus Allofs, tenzij Dortmund diep in de buidel tast om het tot medio 2019 doorlopende contract af te kopen.

En klinkt 42 miljoen euro nog als veel geld? Juventus hoopt een kleine honderd miljoen euro te vangen voor Paul Pogba. Manchester United zou bereid zijn dat bedrag neer te tellen en heeft een contract ter waarde van driehonderdduizend euro per week voor de Fransman klaarliggen, maar de 23-jarige middenvelder wacht volgens The Guardian nog op het moment dat zijn droomclub Real Madrid zich meldt.

Het bedrag dat de Engelse kampioen Leicester City vraagt voor doelman Kasper Schmeichel is een stuk schappelijker. The Foxes zouden een schamele twintig miljoen euro willen vangen voor de Deense goalie, die volgens The Liverpool Echo in de belangstelling staat van het Everton van manager Ronald Koeman. Eerder rondden The Toffees de komst van Maarten Stekelenburg al af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.