Transferdagboek 03/07: Bruma, Corluka en Vermaelen

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 03/07: Bruma, Corluka en Vermaelen

De ene Bruma is net vertrokken naar VfL Wolfsburg , maar PSV denkt er volgens Turkse media sterk aan om voor komend seizoen toch weer een Bruma in de gelederen op te nemen. Er zou zelfs al een bod zijn uitgebracht om hem naar Eindhoven te halen.

Het gaat hierbij om Armindo Tué Na Bangna, de Portugees die onder de voetbalnaam Bruma zijn kunsten vertoont. Deze 21-jarige aanvaller, die in 2013 door Galatasaray onder contract werd genomen, staat al vier jaar op het lijstje van PSV. Een transfer lijkt vooralsnog weinig kans van slagen te hebben aangezien het verschil tussen vraag en aanbod simpelweg te groot is. PSV liet eerder aan VI weten dat een transfer (nog) niet aan de orde was.

De afkoopsom hoeft daarentegen geen struikelblok te zijn voor Bayern München om Vedran Corluka naar Beieren te halen. Dinamo Moskou wil naar verluidt zo'n zeven miljoen euro voor de Kroatische international, die bij Bayern de stand-in moet worden voor Jérôme Boateng of Mats Hummels. In Kroatië wordt al gesproken van een bijna afgeronde transfer. In Duitsland zijn ze minder zeker van hun zaak. Daar vermoeden ze een poging tot prijsopdrijving.

Een andere centrale verdediger, Thomas Vermaelen, staat volgens het Spaanse Sport aan de vooravond van een transfer. AS Roma nadert namelijk met een bod van acht miljoen euro de vraagprijs van Barcelona voor de dertigjarige Belg, die door blessures in Camp Nou weinig heeft kunnen laten zien.

Manchester United staat op het punt de Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano vast te leggen. Hoofdscout Jim Lawlor zou de twintigjarige buitenspeler al een tijd in het vizier hebben.  Andre Fassi (vicepresident van Pachuca) heeft tegenover ESPN bevestigd dat de onderhandelingen met de Engelse topclub al zijn gestart. Lozano kwam op het toernooi om de Copa América vier keer in actie voor Mexico. De jongeling kwam in 103 duels voor Pachuca tot 23 goals en 21 assists.

Van De Koel naar de Premier League. De droom van Ahmed Musa komt bijna uit. Volgens zaakwaarnemer Tony Harris staat de voormalige aanvaller van VVV-Venlo op het punt naar een Engelse club uit de hoogste afdeling te verkassen. 'We zijn aan het onderhandelen, maar ik kan de naam van de club niet noemen', aldus Harris tegen Russische media. Engelse kranten denken te weten dat de 23-jarige Nigeriaan, die momenteel bij CSKA Moskou speelt, op de belangstelling van Southampton, Leicester City en West Ham United kan rekenen.

AS denkt dat Óliver Torres wel eens een belangrijke rol kan hebben bij de overgang van Pierre-Emerick Aubameyang naar Atlético Madrid. De Madrilenen zouden de 21-jarige middenvelder als wisselgeld willen gebruiken. Het terughalen van Chelsea-spits Diego Costa heeft volgens de Spaanse krant nog prioriteit voor Atlético, maar mocht dat niet lukken, dan kloppen Diego Simeone en co bij Borussia Dortmund aan voor Aubameyang. De Duitse club zou zo'n zestig miljoen euro vragen voor de goalgetter. Óliver zou de derde Spanjaard zijn die deze zomer naar Dortmund vertrekt. Marc Bartra en Mikel Merino gingen hem voor.

Manolo Gabbiadini heeft weinig interesse in een avontuur bij Stoke City, dat schrijft La Gazzetta dello Sport. De Premier League-club wil twintig miljoen euro betalen voor de Italiaanse aanvaller van Napoli, maar Gabbiadini voelt weinig voor het contractvoorstel van Stoke. In Napels moet de 24-jarige spits Gonzalo Higuaín voor zich dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.