Transferdagboek 06/06: Kramer, Kostic en Lemos

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 06/06: Kramer, Kostic en Lemos

In de zoektocht naar een vervanger van Granit Xhaka – die naar Arsenal verkast – is Borussia Mönchengladbach terechtgekomen bij een oude bekende. Voor naar verluidt vijftien miljoen euro halen Die Fohlen Christoph Kramer weg bij Bayer Leverkusen, dat de centrale middenvelder vanaf 2013 twee jaar aan Gladbach had verhuurd. Volgens het Duitse Express is een akkoord slechts een kwestie van tijd.

Filip Kostic staat ook aan de vooravond van een transfer, alleen is de vraag waar de voormalig aanvaller van FC Groningen zijn carrière gaat vervolgen. Zijn club VfB Stuttgart heeft volgens Kicker een prijskaartje van twintig miljoen euro om de nek van de aanvaller gehangen. Dat heeft Bayer Leverkusen, Schalke 04, VfL Wolfsburg, Valencia en Real Betis doen afhaken voor Kostic. Villarreal heeft zich niet laten afschrikken.

Barcelona is hard bezig zich in defensief opzicht te versterken. Samuel Umtiti van Olympique Lyon is al benaderd. Maar de Spaanse kampioen ziet ook wel iets in de twintigjarige Mauricio Lemos. Volgens MARCA zou er een bod zijn neergelegd bij Las Palmas van vier miljoen euro. Deze afkoopsom zou door bonussen kunnen oplopen tot twaalf miljoen. Dat is flink meer dan de twee miljoen die deze zomer is betaald aan Rubin Kazan om de Uruguayaanse huurling definitief over te nemen.

De nieuwe Chelsea-manager Antonio Conte wil een poging ondernemen om Álvaro Morata te strikken. Volgens The Guardian hopen de Londenaren deze week al een akkoord te bereiken over een transfer. Dat zal niet eenvoudig worden, aangezien de 23-jarige Morata door Real Madrid tegen een contractueel bepaalde som van dertig miljoen euro kan worden teruggekocht van Juventus. De Champions League-winnaar zou dit sterk overwegen, met de bedoeling Morata meteen door te verkopen.

Volgens Russische media gaat Oleksandr Zinchenko het Russische Ufa verruilen voor Manchester City. De negentienjarige middenvelder werd eind mei de jongste doelpuntenmaker aller tijden in het shirt van Oekraïne, een record dat hij overnam van Andriy Shevchenko. Zinchenko maakt ook deel uit van de EK-selectie van het Oost-Europese land. De nieuwe Manchester City-manager Pep Guardiola haalde afgelopen week met Ilkay Gündogan zijn eerste versterking.

Barcelona staat op het punt om Denis Suárez terug te halen. De middenvelder werd een jaar geleden nog verkocht aan Villarreal, maar door een speciale clausule kan Barça hem terughalen naar Camp Nou. De club laat via de officiële kanalen weten dat de komst van Suárez vrijwel rond is. Alleen 'last minute' veranderingen kunnen een transfer nog tegenhouden.

De verwachting is dat Arsenal zich op korte termijn versterkt met Jamie Vardy. De Londenaren zijn bereid te voldoen aan de contractueel vastgestelde transfersom van 25 miljoen euro, maar zijn nog niet klaar met Leicester City. Volgens The Sun moet namelijk ook Riyad Mahrez de overstap maken van Leicester naar Arsenal.

Ondertussen is Leicester City al bezig met de opvolging van Vardy, die zelf nog geen beslissing heeft genomen over de aanbieding die hij heeft ontvangen van Arsenal. Troy Deeney, de spits van Watford, is de belangrijkste kandidaat om Vardy op te volgen, wanneer het tot een transfer komt. Dat meldt The Telegraph.

Pep Guardiola heeft carte blanche gekregen van Manchester City-voorzitter Khaldoon Al Mubarak om de selectie te hervormen. Met name het middenveld moet een transformatie krijgen, vindt de Spaanse succestrainer. Hij aast volgens The Manchester Evening News daarom op Toni Kroos (Real Madrid), terwijl Fernando mag vertrekken. De Braziliaan staat in de belangstelling van Villarreal en Valencia.

Manchester United hoeft niet te vrezen voor een vertrek van David De Gea. Real Madrid heeft besloten om geen gebruik te maken van de optie om de doelman voor de contractueel vastgestelde vijftig miljoen euro over te nemen, schrijft AS. De Madrilenen zijn zeer te spreken over de ontwikkeling van Keylor Navas, die het afgelopen seizoen onder de lat stond bij de Champions League-winnaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.