Transferdagboek 02/06: Giggs, Ben Arfa en Kovacic

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 02/06: Giggs, Ben Arfa en Kovacic

Ryan Giggs lijkt na 29 jaar te vertrekken bij Manchester United. Volgens The Daily Mirror ziet de Welshman het niet zitten om onder José Mourinho te werken. Giggs kon een nieuw contract tekenen, maar gaat liever op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Liverpool is bezig met het aantrekken van Samuel Bastien. De negentienjarige middenvelder staat onder contract bij Anderlecht en is international van België Onder-21. Liverpool is volgens The Daily Mail bereid om zo'n zes miljoen euro over te maken naar Brussel.

Hatem Ben Arfa was al afgeschreven, maar heeft het afgelopen seizoen bij Nice aangetoond één van de beste spelers van de Franse competitie te zijn. Diverse clubs uit Engeland en Spanje azen dan ook op zijn komst, maar Ben Arfa blijft volgens Fichajes in Frankrijk. Paris Saint-Germain hoopt zijn komst snel af te ronden.

Wanneer de komst van Ben Arfa onverhoopt nog afketst, komt Philippe Coutinho in beeld bij PSG. De spelmaker van Liverpool, die al eens in verband gebracht werd met Barcelona, is echter veel duurder dan de transfervrije Ben Arfa. Bovendien is het onduidelijk of Coutinho een verhuizing naar Frankrijk wel ziet zitten.

Philippe Coutinho staat naar verluidt op het verlanglijstje van Paris Saint-Germain, maar ziet hij een overstap naar Frankrijk wel zitten?
Philippe Coutinho staat naar verluidt op het verlanglijstje van Paris Saint-Germain, maar ziet hij een overstap naar Frankrijk wel zitten?

Juventus heeft tevergeefs geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Isco. Real Madrid laat de middenvelder onder geen beding gaan. Om die reden hoopt de Italiaanse topclub nu Mateo Kovacic over te nemen van Real, meldt La Gazzetta dello Sport. Kovacic verruilde Inter een jaar geleden voor Real, maar heeft in Spanje nog niet kunnen overtuigen.

De oude club van Kovacic, Internazionale, wil volgend seizoen weer een serieuze gooi doen naar de titel en is daarom van plan om te shoppen in de Premier League. Yaya Touré (Manchester City) en Erik Lamela (Tottenham Hotspur) staan volgens Corriere dello Sport bovenaan het verlanglijstje van trainer Roberto Mancini.

Valencia zou flirten met Filip Kostic, die in de voorbije jaargang een van de lichtpuntjes was bij VfB Stuttgart. De Duitse kampioen van 2007 wil vijftien miljoen euro incasseren voor de Servische buitenspeler die tussen 2012 en 2014 de clubkleuren van FC Groningen verdedigde.

Filip Kostic degradeerde met VfB Stuttgart uit de Bundesliga, maar kan zelf op het hoogste niveau actief blijven.
Filip Kostic degradeerde met VfB Stuttgart uit de Bundesliga, maar kan zelf op het hoogste niveau actief blijven.

Marquinhos wordt vermoedelijk een van de hoofdrolspelers in de komende transferperiode. De Braziliaanse verdediger staat volgens The Sun in de belangstelling van Manchester United, Manchester City en Chelsea, clubs die na een teleurstellend seizoen van plan zijn om flink te investeren. Er is één probleem: de 22-jarige Marquinhos zelf wil het liefst naar FC Barcelona.

Atlético Madrid zou Edinson Cavani willen overnemen van Paris Saint-Germain. El Mundo Deportivo bericht dat de warme gevoelens wederzijds zijn. Sterker nog: Atlético zou de enige optie zijn voor de 29-jarige spits uit Uruguay als hij deze zomer besluit zijn geluk buiten Parijs te beproeven. In gesprek met VTV Uruguay vertelde Cavani woensdag al dat hij met landgenoot en Atlético-verdediger Diego Godín heeft gesproken over een overstap naar de Spaanse hoofdstad.

Liverpool zou op pole position liggen in de race om Emre Mor, die ondanks zijn achttien jaar al is opgenomen in de Turkse EK-selectie. The Reds willen snel om tafel met Mors huidige club FC Nordsjælland. Manchester United, Borussia Dortmund én Ajax zouden ook op het vinkentouw zitten voor de aanvallende middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.