Arsenal-keeper Raya treedt in voetsporen Van der Sar

Reacties

David Raya is verzekerd van de prijs voor Premier League-keeper met de meeste clean sheets van dit seizoen. Daarmee treedt de Arsenal-doelman in de voetsporen van Edwin van der Sar.

Arsenal-keeper Raya treedt in voetsporen Van der Sar

Door de tegengoal die Jordan Pickford vrijdag incasseerde tegen Luton Town (1-1), kan de doelman van Everton zijn collega van Arsenal niet meer inhalen. Alleen als Pickford de resterende twee competitieduels zijn doel schoonhoudt en Raya geen enkele keer in drie competitieduels, moeten ze de Golden Glove-prijs voor meeste clean sheets delen.

Raya is de eerste Arsenal-keeper sinds Petr Cech (2016) die de prijs wint. Andere winnaars waren Pepe Reina, Edwin van der Sar, Joe Hart, Wojciech Szczesny, Thibaut Courtois, David de Gea, Alisson en Ederson.

De keuze van trainer Mikel Arteta om Raya, huurling van Brentford, te verkiezen boven Aaron Ramsdale heeft goed uitgepakt. Toch kreeg de Spaanse keeper het hele seizoen kritiek te verduren. Jens Lehmann, doelman van de Invincibles, had bijvoorbeeld kritiek op Arteta's keuze na een fout van Raya in de derby tegen Tottenham Hotspur. De manager verdedigde zijn landgenoot juist na afloop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer David Raya
Meer over David Raya
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.