'Soap in Barcelona: Xavi wordt toch ontslagen'

Reacties

Xavi wordt volgens Spaanse media ontslagen als trainer van Barcelona. Zijn uitspraken over de financiële situatie van de club zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij president Joan Laporta.

'Soap in Barcelona: Xavi wordt toch ontslagen'
UD Almería
UD Almería
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Al voor het bezoek aan Almería, op donderdag, gingen de geruchten rond. Zelf zei Xavi na afloop van de 0-2 zege dat hij volgend seizoen trainer van Barcelona is, maar Spaanse media meldden deze vrijdagochtend massaal iets anders: zijn ontslag lijkt onvermijdelijk.

Aanleiding zijn uitspraken die Xavi deze week op een persconferentie deed: 'De fans moeten begrijpen dat onze economische situatie in niets lijkt op die van 25 jaar geleden. Toen zei onze trainer: ik wil die speler, die speler en die speler halen. Nu kan dat niet meer. Wij zijn niet in die omstandigheden, zoals een Real Madrid of andere Europese teams dat wel zijn. Maar dat betekent niet dat we niet om de prijzen willen spelen. We hebben tijd nodig.'

Xavi kreeg volgens hemzelf geen reactie van Laporta op zijn uitspraken. De president reisde niet mee naar Almería. Inmiddels heeft Laporta besloten dat de 44-jarige trainer moet vertrekken, meldden RAC1, Sport en El Mundo Deportivo. Het ontslag van Xavi zou aangekondigd worden na de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano op zondag, waarin Barça de tweede plek kan veiligstellen.

Het is een turbulent seizoen voor Xavi. Eind januari kondigde hij aan na dit seizoen te vertrekken, een beslissing waar hij in samenspraak met Laporta eind vorige maand op terugkwam. Nu lijkt het stuivertje weer de andere kant op te vallen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Xavi
Meer over Xavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.