'Barcelona behandelt zijn legendes heel slecht: Messi, Koeman, Xavi'

Reacties

Barcelona-coach Xavi (44) krijgt steun na zijn aangekondigde vertrek. De Catalaanse coach moet het veld ruimen na een ruzie met preses Joan Laporta. Sevilla-coach Quique Sánchez Flores neemt het op voor zijn collega.

'Barcelona behandelt zijn legendes heel slecht: Messi, Koeman, Xavi'
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
1 - 2
Barcelona
Barcelona

'Barcelona behandelt zijn legendes heel slecht', sprak de coach in de vooruitblikkende persconferentie voor het duel tussen Sevilla en Barcelona, de laatste voor de Catalaanse grootmacht met Xavi aan het roer. 'Eerst Messi, toen Koeman en nu Xavi... Hij is een legende van de club. Vorig seizoen werd hij nog kampioen van Spanje.'

Volgens Quique Sánchez is het voor clubs essentieel om goed om te gaan met legendes van de club. 'Zij vormen namelijk de connectie tussen de manager en de fans. Het zorgt voor binding met de club als je goed omgaat met clubiconen', zei de trainer van Sevilla.

Ook PSG-trainer Luis Enrique vindt het jammer dat Xavi vertrekt, zei hij tijdens de persconferentie. 'Ik heb na het duel met Barcelona in de Champions League twee dingen tegen Xavi gezegd: ga door bij Barcelona en ga door met dezelfde mentaliteit.' Over de vermeende breuk met Laporta sprak de voormalig trainer van Barcelona zich niet uit.

Xavi, die naast La Liga ook de Spaanse Supercup won, toonde zich als manager van Barcelona wel als een opleider: in zijn periode debuteerden vijftien spelers uit La Masia, onder wie Lamine Yamal, Fermín López, Pau Cubarsí en Marc Guiu.

Op een dag na (23 mei 2015) speelde Xavi zijn laatste wedstrijd negen jaar geleden in dienst van de Catalaanse grootmacht als speler. Eind januari kondigde Xavi zelf eerst nog aan na het seizoen te vertrekken. Daar kwamen trainer en club drie maanden later op terug. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Hansi Flick de opvolger van Xavi.

Koeman liet zich maandagavond in Veronica Offside ook uit over de situatie in Camp Nou, waar voorzitter Laporta dus opnieuw clasht met een clubicoon. Hij gaf in de uitzending toe dat hij niets had met de preses van Barcelona. 'Je ziet het nu met Xavi ook weer...', begon Koeman, die zich net als Xavi uitsprak over de financiële situatie van de club en na een lange periode van onzekerheid alsnog werd ontslagen. 'Ik zei het ook, alleen toen kon ik niet voor tweehonderdmiljoen euro investeren. Maar dat hebben ze nu wel gedaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
29
8
1
87-26
+61
95
2
Barcelona
38
26
7
5
79-44
+35
85
3
Girona
38
25
6
7
85-46
+39
81
4
Atlético Madrid
38
24
4
10
70-43
+27
76
* Actueel tot en met 28 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Xavi
Meer over Xavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.