Keepersbestand Arsenal weer compleet na komst Brentford-doelman

Reacties

Arsenal heeft David Raya op huurbasis overgenomen van Brentford. De 27-jarige Spanjaard is de vervanger van de vertrokken Matt Turner en moet de concurrentiestrijd aangaan met Aaron Ramsdale.

Keepersbestand Arsenal weer compleet na komst Brentford-doelman
© Pro Shots

The Gunners huren Raya voor een bedrag van ruim 3 miljoen euro, met een optie tot koop van ruim 30 miljoen euro. De deal is op deze manier gesloten zodat Arsenal niet in de problemen komt met Financial Fair Play. Raya verlengt eerst zijn contract bij Brentford, aangezien zijn huidige verbintenis volgend jaar afloopt. De optie tot koop wordt bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden automatisch geactiveerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen seizoen miste Raya geen enkel duel namens Brentford. De Spanjaard kwam zodoende in alle 38 competitiewedstrijden in actie voor The Bees. In zijn tijd bij Brentford schopte Raya het zelfs tot Spaans international. Zo kwam de doelman in de oefeninterlands tegen Jordanië (1-3 winst, red.) en Albanië (2-1 winst, red.) in acte voor La Roja.

Raya stond ook in de belangstelling van Bayern München en Chelsea, maar de voormalig Blackburn Rovers-goalie had een voorkeur voor de stap naar de nummer twee van het vorige seizoen in de Premier League. Raya was sinds 2019 speler van Brentford, dat destijds ruim drie miljoen euro voor de Spanjaard neertelde. Dit seizoen is Nederlander Mark Flekken de eerste doelman bij Brentford.

Bij Arsenal, dat mede dankzij de aankoop van Kai Havertz, Declan Rice en Jurriën Timber dit seizoen een gooi wil doen naar de titel, is de Spanjaard de vervanger van Turner. De Amerikaan kwam het afgelopen seizoen tot zeven duels voor de Londenaren en koos voor een vertrek naar Nottingham Forest. Raya moet het landgenoot en manager Mikel Arteta lastig zien te maken in zijn keuze onder de lat. De voorbije twee seizoenen was Engels international Ramsdale de onbetwiste eerste keus in het Emirates Stadium.

Sportief directeur Edu heette de nieuwe aanwinst via de clubwebsite van harte welkom. 'We verwelkomen David bij ons. David is een keeper van topkwaliteit, die met Brentford in de Premier League consequent op hoog niveau heeft gepresteerd. Met de komst van David voegen we kwaliteit en diepte toe aan ons team, zodat we in alle competities op het hoogst mogelijke niveau kunnen presteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.