Arsenal haalt Rice voor megabedrag en breekt record van Man City

Reacties

Arsenal heeft Declan Rice overgenomen van West Ham United. De middenvelder komt naar verluidt voor een bedrag van 120 miljoen euro over. Daarmee vestigt Arsenal een nieuw Premier League-record, voor een transfer binnen de eigen competitie. West Ham bevestigde als verkopende partij de recorddeal.

Arsenal haalt Rice voor megabedrag en breekt record van Man City
© Pro Shots

Het oude record stond op naam van Manchester City. De kampioen van afgelopen Premier League-seizoen betaalde in de zomer van 2021 circa 117 miljoen euro voor Jack Grealish, die overkwam van Aston Villa. Arsenal had flinke concurrentie in de strijd om Rice, waaronder van City, en moest dat record uiteindelijk breken om hem definitief vast te leggen.

De controlerende middenvelder maakte in 2013 de overstap van de jeugd van Chelsea naar West Ham United en speelde uiteindelijk 245 wedstrijden in het eerste elftal van die club. Eind vorig seizoen kende hij zijn hoogtepunt, door met West Ham ten koste van Fiorentina de Conference League te winnen.

Met Rice haalt Arsenal tevens een 43-voudig international van het Engelse elftal in huis. Hij zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met Thomas Partey, Mohamed Elneny, Jorginho en Albert Sambi Lokonga. Eerder in de transferperiode vertrok Granit Xhaka naar Bayer Leverkusen. Bij Arsenal zal hij ook Jurriën Timber treffen, die onlangs de overstap maakte van Ajax naar Londen.

De duurste speler ooit in de Premier League is Rice overigens niet: in januari betaalde Chelsea nog nét iets meer (121 miljoen) voor Enzo Fernández. Rice is wel de duurste Engelse speler aller tijden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.