'Rice heeft zijn keuze gemaakt, recordsom vormt geen probleem'

Reacties

Een week na het winnen van de Conference League met zijn huidige club West Ham United zou Declan Rice er volgens berichtgeving in de Engelse media wel uit zijn. De middenvelder zou zijn carrière na de zomerstop in zijn thuisstad willen vervolgen, en wel bij Arsenal.

'Rice heeft zijn keuze gemaakt, recordsom vormt geen probleem'
© Pro Shots

Dat meldt The Guardian maandagavond. Rice zou in Noord-Londen de verlanglijst aanvoeren: Mikel Arteta is zeer van de Engelsman gecharmeerd, en de vraagprijs is geen probleem. Arsenal is bereid om 105 miljoen euro te betalen voor zijn target, West Ham wil er nog bonussen bij hebben waarmee de deal in totaal boven de 115 miljoen euro uitkomt.

Bronnen rondom Rice zouden hebben laten doorschemeren dat de hoofdrolspeler in dit verhaal zelf ook naar Arsenal is gaan neigen. Interesse van Bayern München, Chelsea, Newcastle United en Manchester United nam hij voor kennisgeving aan, maar Rice, Chelsea-supporter sinds hij klein was, zou zijn zinnen op het Emirates Stadium hebben gezet. Een transfer zou een record breken: in 2019 kochten The Gunners Nicolas Pepe voor 85 miljoen euro.

West Ham heeft zich al neergelegd bij het vertrek van hun sterkhouder. Voorzitter David Sullivan vertelde vorige week op de radio dat Rice de toezegging had dat hij mocht vertrekken, en dat hij graag gebruikt wenst te maken van die door zijn werkgever gemaakte belofte. Voor Rice, 24 jaar en met 245 wedstrijden op de teller, wordt het een vertrek door de voordeur na de triomf tegen Fiorentina vorige week in Praag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.