Waarom de finaleplaats van Fiorentina slecht nieuws is voor Ajax

Reacties

Fiorentina plaatste zich woensdag ten koste van Club Brugge voor de finale van de Conference League. Dat is een tegenvaller voor Ajax, mochten de Amsterdammers de vijfde plaats in de Eredivisie vasthouden. 

Waarom de finaleplaats van Fiorentina slecht nieuws is voor Ajax
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Fiorentina
Fiorentina

De nummer vijf van de Eredivisie meldt zich normaal gesproken in de voorronde van de Europa League. Als de winnaar van dat toernooi zich via de eigen competitie of het bekertoernooi kwalificeert voor de Champions League of Europa League, ontstaan er mogelijkheden voor Ajax. Fiorentina bekleedt op dit moment de negende plaats in de Serie A en zou vanuit Amsterdams oogpunt een ongunstige eindwinnaar zijn.

Ajax moet de hoop vestigen op Aston Villa of Olympiakos. De club uit Birmingham ligt op koers om zich te plaatsen voor de Champions League of Europa League. Olympiakos, dat het heenduel verrassend met 2-4 won, staat in eigen land derde. In Griekenland verdient alleen de kampioen een beter ticket dan 'Europa League-hoofdfase'. Dat betekent dat Olympiakos als eerste moet eindigen om Ajax van dienst te zijn in het geval van een Conference League-triomf. 

Niet alleen de Conference League is cruciaal voor een mogelijk rechtstreeks Europa League-ticket voor Ajax. Hoe dat zit, lees je hieronder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.