Brugge voelt mee met eigen schlemiel: 'Grootste fan van allemaal'

Reacties

De spelers van Club Brugge voelen mee met Brandon Mechele. De centrale verdediger veroorzaakte een strafschop in de halve finales van de Conference League tegen Fiorentina, en dat was volgens velen erg discutabel.

Brugge voelt mee met eigen schlemiel: 'Grootste fan van allemaal'
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Gezien het met 3-2 verloren heenduel moest Club Brugge minimaal met één doelpunt verschil winnen om een verlenging af te dwingen tegen Fiorentina. Dat leek lang te gaan lukken, tot minuut 85 van de wedstrijd. Mechele ging in duel na een Italiaanse voorzet en kwam middels zijn knie in aanraking met de ingevallen M’bala Nzola. Arbiter Halil Umut Meler wees naar de stip. Lucas Beltrán liet die mogelijkheid vervolgens niet onbenut en zorgde daarmee ook voor de eindstand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop was Mechele - die zich verantwoordelijk voelde voor de uitschakeling van Brugge - ontroostbaar, zo vertelt Simon Mignolet. 'Er kwam niets uit - woorden schoten hem tekort. We weten allemaal wat voor gast hij is. Brandon is misschien wel de grootste fan van allemaal', aldus de doelman, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Mignolet liet in het midden wat hij van de beslissing van Meler vond, maar dat deed Maxime De Cuyper niet. 'De manier waarop we die penalty tegenkrijgen is onbegrijpelijk voor mij', aldus de maker van de 1-0. 'De scheidsrechter fluit zulke fouten heel de wedstrijd niet, dan kan je die ook in de zestien niet fluiten. Zo’n duels waren er heel de match lang.'

Hans Vanaken - de aanvoerder van Brugge - was wat milder voor de arbitrage. 'Het is zuur. Dit is een typische fase waar de refs soms wel, en soms geen penalty voor geven. Als de scheidsrechter hem niét fluit, komt de VAR waarschijnlijk niet tussen. Maar volgens mij kan je hem ook gewoon wél fluiten', besluit hij.

Geen finale voor de Blauw-Zwarten dus, maar wel wéér voor Fiorentina. Net als een jaar geleden mag de club uit Florence het proberen om de Conference League te winnen. Donderdagavond vechten Olympiakos en Aston Villa uit wie de tweede finaleplek bemachtigt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.