Fiorentina draagt zesde Europese finale op aan overleden directeur

Reacties

Het succes van Fiorentina in de Conference League werd woensdag gevierd met Joe Barone in gedachten. De Amerikaanse algemeen directeur overleed in maart plotseling, op 57-jarige leeftijd.

Fiorentina draagt zesde Europese finale op aan overleden directeur
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Na een 2-3 zege in Brugge stevenden de ploeg woensdag lang op verlenging af, dankzij een goal van Hans Vanaken. Maar Fiorentina kreeg vijf minuten voor tijd een dubieuze strafschop. Op de tribunes gingen de gedachten gelijk naar Barone. 'Op het moment van de penalty hielden we allemaal elkaars handen vast, samen met zijn hele familie', zei sportief directeur Daniel Pradè na afloop bij Sky Sports Italia.

Lucas Beltran scoorde, waardoor Fiorentina de finaleplaats kon vieren. Dat stond volgens Pradè in de sterren geschreven. 'De vreugde die sport en voetbal in het bijzonder kunnen geven is onbeschrijfelijk. Daar leven we voor. We leven voor voor de fans, onze president, onze families. En vandaag was het niet mogelijk de wedstrijd niet winnen, deze was voor Joe.'

Zo staat Fiorentina voor de tweede keer in drie Conference League-edities in de eindstrijd. In de eerste werd Feyenoord verslagen door AS Roma, in de tweede werd Fiorentina vorig seizoen verslagen door West Ham United. Een nieuwe kans wacht op 29 mei in Athene. Deze donderdagavond strijden Olympiakos en Ajax-beul Aston Villa om de andere finaleplek.

De herkansing maakte Pradè ook emotioneel. 'Na een jaar opnieuw proberen is dit een van de prachtige kansen die de sport je biedt. Je voelt je een week lang vreselijk omdat je een wedstrijd hebt verloren, je familie voelt zich ook slecht en dan beleef je deze ongelooflijke vreugde weer samen met hen allemaal.'

Het wordt voor Fiorentina de zesde finale in de clubgeschiedenis. Twee keer was het prijs: in 1961 won La Viola de Europacup II en in 1966 de Mitropacup, een toernooi voor Europese bekerwinnaars. Verloren finales waren er naast vorig jaar ook in 1957 (Europacup I), 1962 (Europacup II) en 1990 (UEFA Cup).

Bekijk hier al onze video's
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.