Twee fouten bij 'rampzalige beslissing' in minuut 103 op drempel CL-finale

Reacties

In de slotseconden van de halve finale van de Champions League zijn woensdag twee fouten gemaakt. Dat vertelde oud-scheidsrechter en spelregelexpert Christina Unkel bij CBS Sports.

Twee fouten bij 'rampzalige beslissing' in minuut 103 op drempel CL-finale
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Assistent-scheidsrechter Tomasz Listkiewicz en scheidsrechter Szymon Marciniak waren na afloop de gebeten hond. Het Poolse duo was onberispelijk in de laatste Champions League-finale en WK-finale, maar ging woensdag in de fout.

Voordat Matthijs de Ligt op aangeven van Noussair Mazraoui scoorde, vlagde Listkiewicz al en floot Marciniak voor buitenspel. Op de beelden leek Mazraoui geen buitenspel te staan, maar omdat Marciniak al had gefloten, kon de VAR er niet meer naar kijken. Tot woede van Bayern.

Wat er mis ging? Dat legde Christina Unkel stap voor stap uit bij CBS Sports, waar de voormalig scheidsrechter dit seizoen met regelmaat zeer kundig optreedt als spelregelexpert. 'Helaas zijn er twee fouten gemaakt', analyseerde Unkel. 'De eerste is dat de assistent zijn vlag omhoogsteekt, wat ingaat tegen de aanwijzingen om daarmee te wachten, zeker in aanvallend opzicht. En dan de tweede fout: de scheidsrechter die de beslissing van de assistent accepteert en fluit, in plaats van te zeggen: dankjewel, ik zie je signaal, maar ik wacht met fluiten.'

Thomas Tuchel zat wat hoger in de emotie. 'Het is een rampzalige beslissing van de grensrechter en de scheidsrechter', zei de trainer van Bayern München na afloop bij TNT Sports. 'Het voelt bijna alsof we verraden zijn. De grensrechter heeft sorry gezegd maar dat helpt niet op zo'n niveau. De vlag omhoogsteken in zo'n spannende situatie in de laatste minuut... en de scheidsrechter ook, hij hoeft niet te fluiten. Hij ziet dat we de tweede bal winnen, dat we schieten. Om dan te fluiten, is een zeer, zeer slechte beslissing. Tegen de regels in ook. Het is een ramp.'

Thomas Müller beleefde een déjà vu. 'Dit gebeurt erg vaak in Madrid. Ook al met twee goals van Cristiano Ronaldo een paar jaar geleden', zei de 34-jarige Duitser na afloop bij TNT. Hij verwees naar de 4-2 zege van Real op Bayern in de kwartfinale van het seizoen 2016/17 toen Ronaldo twee goals maakte op randje buitenspel en een derde die niet betwist werd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.