De Zerbi: 'Ik hoop weer in de Premier League te werken'

Reacties

Roberto De Zerbi hoopt na zijn vertrek bij Brighton & Hove Albion opnieuw in de Premier League te werken. Volgens de Italiaanse manager heeft hij nog geen aanbiedingen gehad.

De Zerbi: 'Ik hoop weer in de Premier League te werken'

Het afscheid van De Zerbi bij Brighton is verrassend. Onder zijn leiding werd het team de afgelopen twee seizoenen een stabiele factor in de Premier League. Bij tijd en wijle maakte Brighton indruk met op balbezit georiënteerd voetbal, met een minutieuze opbouw van achteruit. Vorig seizoen leverde dat zelfs een historische zesde plek en een Europa League-ticket op, dit seizoen de tiende plaats.

Toch dachten de club en De Zerbi verschillend over het vervolg. 'We konden geen overeenstemming vinden', zei de 44-jarige trainer zondag na afloop tegen de BBC bij zijn emotionele afscheid na de 0-2 nederlaag op de laatste speeldag tegen Manchester United. 'Ik wil het op mijn manier blijven doen. Ik weet heel goed wat ik wil en ik weet ook dat ik als trainer het beleid van de club moet accepteren.'

De Zerbi, een van de meest veelbelovende trainers in Europa, is dus beschikbaar. 'Op dit moment heeft geen enkele club iets aangeboden. Ik hoop weer in de Premier League te werken, al weet ik niet waar en wanneer. Maar het was eer om dat te kunnen doen.'

De Italiaan, die in eigen land doorbrak bij Sassuolo, werd genoemd bij Bayern München. Daar is hij, zo werd vorige week duidelijk, inmiddels van de lijst gestreept.

Ajax-doelwit Francesco Farioli is een pupil van Roberto De Zerbi. Hij werkte als assistent onder zijn landgenoot bij Sassuolo en hanteert in sommige opzichten een vergelijkbare speelstijl.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.