'Arsenal wil grootste Premier League-transfer ooit realiseren, City trekt zich terug'

Reacties

De strijd om Declan Rice bereikt langzaam maar zeker het kookpunt. Arsenal heeft volgens Sky Sports een derde bod uitgebracht, van in totaal ruim 122 miljoen euro. Als West Ham United hiermee akkoord gaat, wordt Rice de duurste transfer ooit binnen de Premier League. Ondertussen zou Manchester City zich hebben teruggetrokken.

'Arsenal wil grootste Premier League-transfer ooit realiseren, City trekt zich terug'
© Pro Shots

Het record staat nu nog op naam van Jack Grealish, die voor ongeveer 117 miljoen euro van Aston Villa naar Manchester City ging. Arsenal is bereid om hetzelfde bedrag op tafel te leggen, maar Rice kan Grealish met het bij elkaar voetballen van ruim vijf miljoen euro aan bonussen voorbij.

Dit is het derde bod dat Arsenal uitbrengt op Rice. Ook de vorige twee voorstellen zouden het clubrecord voor duurste ingaande transfer verpulveren, maar West Ham ging hier niet mee akkoord. De Conference League-winnaar zou een vraagprijs van liefst 140 miljoen euro in gedachten hebben. En dat terwijl Rice toch echt nog maar een contract voor één jaar heeft bij West Ham én de aanvoerder heeft aangegeven dat hij een transfer wil maken.

Manchester City was lang in de race om Rice, maar heeft zich volgens Engelse media teruggetrokken. De kampioen bracht maandag nog een bod van 93 miljoen euro plus 11,5 miljoen aan bonussen uit. Dat West Ham dit voorstel afwees was niet verrassend: het eerste bod van Arsenal was immers ongeveer even hoog.

Engels international Rice speelde tot dusver 245 wedstrijden voor West Ham. Daarin scoorde hij vijftien keer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.