Krankzinnige ontknoping: Bochum herrijst en blijft in Bundesliga

Iets wat weinig mensen voor mogelijk hadden gehouden, gebeurde maandag toch. Na een 0-3 nederlaag leek VfL Bochum dood en begraven, maar in de returnwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf knokte de ploeg zich wonder boven wonder terug en is handhaving in de Bundesliga gerealiseerd. Een penaltyserie moest uiteindelijk de beslissing brengen.

Fortuna Düsseldorf
ns
0 - 3
VfL Bochum
VfL Bochum

In de Esprit Arena verdedigde Fortuna Düsseldorf, met Nederlanders Jordy de Wijs en Vincent Vermeij aan de aftrap, op voorhand een comfortabele voorsprong uit het heenduel in Bochum. Na achttien minuten bracht Philipp Hofmann de spanning terug door de gasten aan een voorsprong te helpen (zie goals onderaan).

In de 66ste minuut kon diezelfde Hofmann van dichtbij binnenkoppen voor de 0-2. Een handsbal van de thuisploeg zorgde ervoor dat de bal kort daarna op de stip ging en Kevin Stöger de score over twee duels volledig in evenwicht bracht. Ondanks grote kansen aan beide kanten bleef de 0-3 overeind en gingen de ploegen de bloedstollende verlenging in. Tweeënhalve minuut voor het laatste fluitsignaal van de tweede verlenging was Düsseldorf erg dicht bij de 1-3, maar tot twee keer toe kon Bochum ternauwernood een tegentreffer voorkomen.

In de allesbeslissende penaltyserie, waarin oud-Vitessenaars Matus Bero en Maximilian Wittek raakschoten, trok Bochum uiteindelijk aan het langste eind en kon het feest voor de meegereisde fans losbarsten. Takashi Uchino werd de schlemiel door de laatste penalty van Düsseldorf, de nummer drie in de 2. Bundesliga afgelopen seizoen, over te schieten.