Traditionsverein met twee Nederlanders zet reuzenstap richting Bundesliga

Reacties

Fortuna Düsseldorf, de club van Jordy de Wijs en Vincent Vermeij, heeft donderdagavond de poort naar de Bundesliga zo goed als zeker open gebeukt. In de eerste van twee wedstrijden om het achttiende plekje in de hoogste afdeling van het Duitse voetbal wonnen de Flingeraner met 0-3 van VfL Bochum.

Traditionsverein met twee Nederlanders zet reuzenstap richting Bundesliga
© Pro Shots
VfL Bochum
VfL Bochum
0 - 3
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf

Fortuna, met de beide Nederlanders in de basis, verdiende zijn plekje in deze barrage door als derde te eindigen in de 2. Bundesliga, net achter St. Pauli en Holstein Kiel. Bochum, dat in het begin van het seizoen nog afscheid nam van Thomas Letsch, werd in de allerlaatste minuut van het Bundesliga-seizoen veroordeeld tot deze strafexpeditie, Union Berlin klom op het nippertje naar plek vijftien. En daarmee bleek de gifbeker nog niet leeg voor de mannen van de Castroper Straße.

Christos Tszolis, ex-FC Twente en nu in dienst van Fortuna, schoot op doel, trof de paal waarna de bal via Bochum-speler Philipp Hofmann in het doel hobbelde, tot afgrijzen van onder meer Bayern-speler en Bochum-fan Leon Goretzka. Düsseldorf moest in het restant van de eerste helft tegenhouden, en ook in het eerste kwartier van de tweede helft was dat het devies. Dat deed het team van Daniel Thioune naar behoren. Het duurde even voordat Fortuna zelf de weg naar voren weer vond, maar dat was het wachten waard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tzolis stond weer aan de basis met een prima pass op Felix Klaus, de middenvelder rondde keurig af. Als het vak vol meegereisde fans van Fortuna nog niet gek werd, dan was dat na de derde goal definitief het geval. Yannik Engelhardt strafte zwak keeperswerk af en benutte een rebound, waarmee de 2. Bundesliga-deelnemer met liefst 0-3 leidde op het veld van een Bundesliga-club. Bochum was daarna gebroken en mocht niet mopperen dat het niet op een volledig onoverbrugbare achterstand werd gezet.

Evengoed wacht het team van Heiko Butscher maandag een hels karwei in de Merkur-Spiel-Arena. Fortuna verdedigt daar een ruime voorsprong op eigen veld, de club wil na vier jaar terug naar de Bundesliga en is daar na dit voortreffelijke resultaat extreem dicht bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.