Kuipers' zorgen blijken onnodig: Go Ahead-captain definitief naar FC Twente

Reacties

Bas Kuipers (29) verruilt Go Ahead Eagles voor FC Twente. De aanvoerder van de Deventer stuntploeg tekent, zoals hij eerder al zei, voor vier jaar in Enschede.

Kuipers' zorgen blijken onnodig: Go Ahead-captain definitief naar FC Twente
© Pro Shots

Kuipers verlaat Go Ahead Eagles na vier uitstekende seizoenen in de Adelaarshorst. In 2020 pikte Go Ahead hem transfervrij op van NEC. Een jaar later vierde de Amsterdammer promotie naar de Eredivisie met zijn nieuwe club, zijn doelpunt bezegelde dat enorme succes. Op het hoogste niveau eindigde Kowet achtereenvolgens dertiende, elfde en negende. Zondag dwong hij in zijn laatste wedstrijd met de club Europees voetbal af, dat was Go Ahead Eagles op eigen kracht al veertig jaar niet meer gelukt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kuipers had nog een contract tot medio 2025 in de Vetkampstraat, de mateloos populaire captain levert zijn club dus nog een transfersom op nu blijkt dat de medische keuring geen probleem heeft gevolgd. In het feestgedruis na de heroïsche ontknoping in Utrecht gaf Kuipers bij ESPN nog te verstaan dat hij ervoor vreesde dat de keuring nu lastig zou worden, maar dat bleek niet nodig. Zo verruilt de vleugelverdediger de Conference League in Deventer voor de Champions League in Enschede.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kuipers neemt afscheid van de rood-gele brigade met een persoonlijke boodschap. Op de website van zijn nieuwe club toont hij zich blij met zijn transfer. 'Afgelopen jaren heb ik het erg naar mijn zin gehad bij Go Ahead Eagles, maar ik heb altijd gezegd dat wanneer zich er een mooie kans voor zou doen, ik daar voor wilde gaan. In de contacten met FC Twente was het verhaal heel duidelijk en na de gesprekken met onder andere de trainer werd het ook steeds interessanter.'

Technisch directeur Arnold Bruggink is al even opgetogen met zijn nieuwe man. 'Bas is een uitstekende speler met een goed linkerbeen. Met vijf goals en vijf assists als linkerverdediger heeft hij afgelopen seizoen zijn stempel op het succes van Go Ahead Eagles gedrukt. Qua persoonlijkheid past Bas heel goed bij FC Twente, hij is ambitieus net als wij.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.