'Waanzin en paranoia' in Griekenland na stunt Olympiakos: 'Dit kan eigenlijk niet'

Reacties

In Griekenland is men volledig in de ban van Olympiakos. De Griekse topclub stuntte donderdagavond op bezoek bij Aston Villa en kan de finale van de Conference League al ruiken. De Griekse media waren enorm onder de indruk van deze historische zege.

'Waanzin en paranoia' in Griekenland na stunt Olympiakos: 'Dit kan eigenlijk niet'
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 4
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Met twee doelpunten verschil gaat Olympiakos volgende week donderdag de return in. De ploeg van José Luis Mendilibar zorgt bij het behalen van de finale voor een historische prestatie. Olympiakos kan de tweede Griekse club ooit worden in een Europese finale. Tot op heden lukte het alleen Panathinaikos om de eindstrijd te halen. In 1971 speelde Panathinaikos de finale van de Europa Cup I tegen Ajax, die gewonnen werd door de Amsterdammers.

De succestocht van Olympiakos zorgde dan ook voor een flinke jubelstemming in de Griekse media. Sporttime schreef in een van de zeventien artikelen over Olympiakos na het laatste fluitsignaal over de 'waanzin en paranoia' die plaatsvond in Birmingham. 'Olympiakos heeft Europa gek gemaakt! Wat zij hier doen, kan eigenlijk niet. Het was een legendarische overwinning en Aston Villa is in shock. Ze hebben een enorme stap richting de finale gezet.'

'Ongekend Olympiakos verbaast heel Europa', was de kop van Sport24. 'Het gedroomde, onwerkelijke en onvoorstelbare Olympiakos heeft Aston Villa over de knie gelegd. Het was een droomavond op Villa Park. Olympiakos blijft geschiedenis schrijven en wil deze bijzondere reis nu bekronen door de fans de hemel in te schieten en de trofee binnen te halen. En het beste moet nog komen…' Voor Olympiakos is dit de eerste Europese halve finale in de clubgeschiedenis.

Dat de fans door het dolle heen waren, bleek wel uit het feit dat duizenden Olympiakos-aanhangers vrijdagochtend vroeg naar het vliegveld Eleftherios Venizelos waren getrokken om de selectie een heldenonthaal te geven. Dat zorgde voor fraaie beelden, waarop te zien was dat de supporters massaal aan het zingen waren, nadat eerder donderdagavond al veel fans de straten op waren gegaan om het succes te vieren.

Do 9 mei

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.