Transferdagboek 29/06: Ben Arfa, Falcao en Umtiti

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daarnaartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 29/06: Ben Arfa, Falcao en Umtiti

De kans is groot dat Hatem Ben Arfa actief blijft in de Ligue 1. De 29-jarige aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract met Olympique Nice, waar hij afgelopen seizoen zeventien keer scoorde in competitieverband. Onder meer Barcelona had interesse, maar Ben Arfa kiest voor een binnenlandse transfer. Paris Saint-Germain wordt zijn nieuwe club, weet L'Équipe. De Fransman zou daar zelfs al een medische keuring hebben ondergaan.

Barcelona heeft met Olympique Lyon een akkoord bereikt over Samuel Umtiti, meldt L'Équipe. De 22-jarige verdediger van Lyon, die in de Franse EK-selectie zit, zou voor dertig miljoen euro inclusief bonussen naar Spanje verkassen. Umtiti zal na afloop van het EK een contract tot medio 2021 ondertekenen. Lyon heeft ondertussen al een mogelijke vervanger binnengehaald met Nicolas N'Koulou van Olympique Marseille.

Mocht Gonzalo Higuaín vertrekken bij Napoli, dan is Radamel Falcao een van de mogelijke vervangers. Zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft de Colombiaanse spits volgens Premium Sport al aangeboden in Napels. Een huurperiode lijkt de meest voor de hand liggende optie. De dertigjarige goalgetter was het voorbije seizoen actief bij Chelsea, maar staat nog altijd onder contract bij Monaco. Bij de Londense club kwam Falcao maar tot tien competitiewedstrijden, waarin hij één keer trefzeker was.

Nu Sadio Mané voor veertig miljoen euro naar Liverpool is vertrokken, heeft Southampton aardig wat te besteden. Volgens The Daily Express willen The Saints de portemonnee trekken voor Saido Berahino, voor wie West Bromwich Albion twintig miljoen euro wil ontvangen. Met Nathan Redmond haalde Southampton eerder deze transferperiode al een aanvaller.

Matías Kranevitter staat op het punt Atlético Madrid na een half seizoen alweer te verlaten, dat schrijft AS. Galatasaray wil de Argentijnse controleur verlossen van zijn reserverol in Vicente Calderón. Kranevitter kwam halverwege vorig seizoen over van River Plate, dat acht miljoen euro ontving voor de 23-jarige middenvelder. De Turkse club zou bij Barcelona tevergeefs hebben geïnformeerd naar Alex Song.

Kranevitter kwam in de tweede seizoenshelft in de Primera División acht keer in actie voor Atlético.
Kranevitter kwam in de tweede seizoenshelft in de Primera División acht keer in actie voor Atlético.

De kans is groot dat Gareth Southgate op korte termijn wordt aangesteld als interim-bondscoach van Engeland en misschien zelfs de eerste duels in de WK-kwalificatie voor zijn rekening neeemt, zo melden verschillende Engelse media. De FA kan dan in alle rust op zoek gaan naar een definitieve opvolger voor Roy Hodgson, die direct na de uitschakeling op het EK tegen IJsland opstapte. Verschillende kandidaten op het verlanglijstje, onder wie Arsenal-manager Arsène Wenger, hebben een contract bij hun huidige werkgever dat tot medio 2017 doorloopt. Southgate is momenteel al aan de bond verbonden als trainer van Engeland Onder-21.

Chelsea staat op het punt om de komst van Michy Batshuayi af te ronden. De Engelse topclub heeft volgens L'Équipe een akkoord bereikt met Olympique Marseille over een transfersom van veertig miljoen euro, inclusief bonussen. Eerder bereikte Crystal Palace al een akkoord met Marseille, maar de Belgische EK-ganger Batshuayi geeft de voorkeur aan een overstap naar Chelsea. De transfer wordt naar verwachting direct na het EK helemaal afgerond.

Nani speelt volgend seizoen zijn wedstrijden voor Valencia. Aziz Yildirim, voorzitter van Fenerbahçe, heeft dat bevestigd in de Turkse media. Valencia is bereid om te voldoen aan de contractueel vastgestelde transfersom. In Spanje wordt gemeld dat die afkoopsom anderhalf miljoen euro bedraagt, in Turkije meldt men dat Fenerbahçe 8,5 miljoen ontvangt voor de Portugese international.

Arsenal zet alles op alles om Gabriel Barbosa naar Engeland te halen. De negentienjarige aanvaller scoorde het afgelopen seizoen 21 keer voor de Braziliaanse topclub Santos en wordt in Brazilië 'de nieuwe Neymar' genoemd. Arsenal, dat de komst van Jamie Vardy misliep eerder deze maand, heeft volgens ESPN inmiddels een bod van bijna twintig miljoen euro uitgebracht op Gabriel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.