Transferdagboek 09/06: Deeney, Embolo, Higuaín, Umtiti

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 09/06: Deeney, Embolo, Higuaín, Umtiti

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft al meerdere malen verkondigd dat Gonzalo Higuaín voor geen geld mag vertrekken. Volgens geruchten in Italië gaat het er mogelijk toch van komen. Paris Saint-Germain zou bereid zijn de gelimiteerde afkoopsom van 94 miljoen euro te betalen om zo een waardig opvolger voor Zlatan Ibrahimovic aan te trekken. Hoewel Higuaín zelf vooralsnog bezig is met de Copa América-deelname van Argentinië, zou de geschiedenis zich in zekere zin herhalen. Edinson Cavani verhuisde in 2013 voor 64 miljoen al van Napels naar Parijs.

Het zijn bedragen die de pet van Leicester City te boven gaan. De Engelse kampioen denkt aan 25 miljoen euro genoeg te hebben om het mogelijke vertrek van Jamie Vardy naar Arsenal op te vangen. Volgens Sky Sports heeft Watford een bod op Troy Deeney echter afgewezen. The Hornets willen hun 27-jarige aanvoerder en aanvaller behouden. Deeney was sinds zijn komst in 2010 goed voor 96 doelpunten. Voor Leicester waarschijnlijk reden genoeg de hoop op een transfer niet op te geven om zo een goede vervanger voor Vardy te vinden.

FC Basel moet mogelijk ook de transfermarkt op, want volgens Zwitserse media zit Manchester United achter Breel Embolo aan. Aanvankelijk leek RB Leipzig nog de beste papieren te hebben om de negentienjarige aanvaller los te weken bij Basel. Dat was klaarblijkelijk al akkoord met een transfersom van twintig miljoen euro, maar nu José Mourinho zijn pijlen heeft gericht op Embolo wil de EK-ganger en ploeggenoot van voormalig Feyenoorder Jean-Paul Boëtius zelf niet meer naar de Bundesliga-promovendus. Old Trafford lonkt immers.

Barcelona is ook al zo'n club van het kaliber waar je als profvoetballer geen nee tegen zegt. Vandaar dat Olympique Lyon volgens Mundo Deportivo wel kan leven met het vertrek van Samuel Umtiti. Voorzitter Jean-Michel Aulas is bereid de veelbelovende verdediger, met Frankrijk van de partij op het EK, tegen zijn voorwaarden te verkopen. Met 25 miljoen euro in kas denkt Lyon de interesse vanuit Engeland voor Alexandre Lacazette het hoofd te kunnen bieden. Alleen wordt Barça met wel meer verdedigers in verband gebracht, zoals Mauricio Lemos (Las Palmas).

Samuel Umtiti (rechts), hier met Paul Pogba, wordt in verband gebracht met een transfer naar Barcelona.
Samuel Umtiti (rechts), hier met Paul Pogba, wordt in verband gebracht met een transfer naar Barcelona.

Als trainer Unai Emery definitief de overstap maakt van Sevilla naar PSG, dan is Jorge Sampaoli een van de kandidaten om hem op te volgen, meldt Marca. De zestigjarige Argentijn, die als bondscoach van Chili in 2015 de Copa América won, moet de regerend Europa League-winnaar aan prijzen helpen.

Filip Djuricic staat volgens Servische en Italiaanse media in belangstelling van Torino. De Serviër staat nu nog onder contract bij Benfica, maar Torino's nieuwe trainer Sinisa Mihajlovic wil hem maar al te graag halen. De oud-speler van SC Heerenveen heeft ook de interesse gewekt van Fiorentina en Anderlecht, waar Djuricic afgelopen seizoen speelde.

Gregory van der Wiel is in Italië om te praten met AS Roma, volgens Corriere dello Sport. De Nederlander is transfervrij sinds zijn vertrek bij PSG. In 2012 kreeg Van der Wiel ook al een aanbod van de Romeinen, maar toen koos de rechtsachter voor een transfer van Ajax naar Parijs. Nu lijkt hij dus alsnog te tekenen in Rome.

De Australische A-League staat te trappelen om bijzondere spelers te halen. Maar Fernando Torres gaat niet Down Under. Sydney FC had wel plannen de Spanjaard te halen, maar volgens Sporting News waren de salariseisen te gortig. De 32-jarige spits, transfervrij na het aflopen van zijn contract met Atlético Madrid, wil ruim vijf miljoen euro per jaar. Er is inflatie, maar Alessandro Del Piero kreeg vier jaar geleden bij Sydney FC twee miljoen per jaar. Torres zal dus wel gewoon zijn contract in Madrid verlengen.

Luciano Vietto (22) ligt nog wel vast bij Atlético Madrid, maar de Argentijnse spits heeft geen klagen over belangstelling van andere clubs. Wie weet werkt hij komend seizoen met Frank de Boer in Rome, al wordt Marcelo Bielsa genoemd als belangrijkste kandidaat. Sky Sports meldt dat Lazio Vietto probeert los te weken bij de Champions League-finalist. Vietto lijkt ook wel trek te hebben in een vertrek uit de Spaanse hoofdstad gezien zijn bescheiden rol onder Diego Simeone.

Antonio Candreva ligt goed in de markt. Naast Internazionale en Chelsea zou Napoli wel wat zien in de middenvelder van Lazio, die zo'n 25 miljoen zou moeten kosten. Maar in Rome reageert voorzitter Claudio Lotito als een adder gebeten op de vermeende interesse uit Napels. 'Het is niet waar, het is niet waar.'

We blijven in Italië. Juventus heeft volgens Gazzetto dello Sport een lijstje klaarliggen voor als Paul Pogba wordt verkocht. De verwachte opbrengst – ruim over de honderd miljoen euro – wordt geïnvesteerd in Domenico Berardi (Sassuolo), Miralem Pjanic (AS Roma), André Gomes (Valencia) en Edinson Cavani (Paris Saint-Germain). Berardi schijnt sowieso te komen voor zo'n 25 miljoen, zoals ook Pjanic schijnbaar aan de vooravond staat van de overstap naar De Oude Dame. Het prijskaartje: 32 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.