Transferdagboek 08/06: Benteke, Coutinho en Nainggolan

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 08/06: Benteke, Coutinho en Nainggolan

Het gerucht ging al tijden, maar nu heeft Radja Nainggolan het ook bevestigd: Antonio Conte wil hem naar Chelsea halen. 'Ik heb met Conte gesproken, hij wilde me al naar Juventus halen', zei de Belgische middenvelder van AS Roma tijdens een persconferentie. 'Het was een geweldig gesprek, hij is een interessante man.' De kans dat Nainggolan de Italiaanse bondscoach achterna gaat naar Chelsea is aanwezig. 'Ik zou het moeilijk vinden Italië na twaalf jaar te verlaten. Thibaut Courtois en Eden Hazard hebben me gevraagd naar Chelsea te komen, maar ik ben nu niet bezig met een transfer.'

Zijn landgenoot Christian Benteke hoopt het EK juist te kunnen aangrijpen om een transfer te verdienen. De 25-jarige spits zit voornamelijk op de bank bij Liverpool. 'Als ik in de plannen van de trainer (Jürgen Klopp, red.) voorkom, wil ik graag blijven. Is dat niet het geval, dan wordt het een moeilijk verhaal. Ik zal er na het EK over nadenken.' Aston Villa kreeg afgelopen seizoen nog ruim 40 miljoen euro voor de Belgische spits. 'Maar toen Klopp arriveerde zag ik dat ik niet in zijn plannen voorkwam. We hebben erover gepraat, maar ik respecteer zijn besluit.'

Het betekent mogelijk wel dat Benteke vertrekt. Dat geldt volgens Borussia Dortmund niet voor Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonese spits zou in navolging van Ilkay Gündogan ook kunnen tekenen bij Manchester City, maar dat heeft een woordvoerder van de Duitse club ontkend. En ook bij zijn oude Bayern München hoeft trainer Pep Guardiola niet aan te kloppen. Dat zegt althans Douglas Costa in gesprek met Globo. 'In de overeenkomst met Bayern is een clausule opgenomen dat Guardiola geen speler mag meenemen van Bayern.'

Had Southampton ook maar zo'n bepaling laten opnemen toen Mauricio Pochettino naar Tottenham Hotspur vertrok. Want nu lijkt de club van, nog voor even, manager Ronald Koeman de Keniaanse controleur Victor Wanyama kwijt te raken aan de Londense Premier League-club. The London Evening Standard stelt dat Spurs de vorig jaar mislukte poging nieuw leven wil inblazen. De 24-jarige middenvelder heeft al meerdere malen laten weten weg te willen. Koeman hield een transfer afgelopen winter nog tegen.

Veel spelers van Southampton (zoals Nathaniel Clyne, Rickie Lambert, Adam Lallana en Dejan Lovren) kozen eerder voor een transfer naar Liverpool. Dat gaat nu mogelijk opnieuw shoppen in St. Mary's, aangezien Paris Saint-Germain voor dertig miljoen euro Philippe Coutinho zou willen ophalen op Anfield. De Braziliaanse creatieveling mag voor dat bedrag echter niet vertrekken, weet Marca. PSG kan nog lang doorbieden, schrijft The Liverpool Echo, want de directie is niet van plan Coutinho te laten gaan.

In tegenstelling tot Christian Benteke kan Philippe Coutinho bij Liverpool op een basisplaats rekenen. De club wil de Braziliaan daarom niet verkopen.
In tegenstelling tot Christian Benteke kan Philippe Coutinho bij Liverpool op een basisplaats rekenen. De club wil de Braziliaan daarom niet verkopen.

José Mourinho tekende bij Manchester United, Josep Guardiola bij Manchester City. Die laatste club haalde met Ilkay Gündogan al een topspeler binnen, maar is nog lang niet klaar op de transfermarkt. Als de voortekenen niet bedriegen, gaat er bij zowel United als City heel veel gebeuren in de komende maanden op het gebied van transfers.

We beginnen met City. Guardiola is met name ontevreden over zijn verdedigers en aast volgens The Daily Star op Aymeric Laporte en Héctor Bellerín. Laporte is bij Athletic Bilbao uitgegroeid tot één van de beste verdedigers van La Liga en wil deze zomer een stap zetten om zich verder te ontwikkelen. Guardiola, die de 22-jarige Fransman al eens naar Bayern München probeerde te halen, wil hem die opstap bieden.

De belangstelling voor Bellerín is tevens te verklaren. Guardiola kent de Spaanse EK-ganger nog vanuit de jeugd van Barcelona en ziet hem als de ideale rechtsback voor City. Momenteel zijn Bacary Sagna en Pablo Zabaleta de rechtsbacks van de Engelse topclubs, maar zij ontberen in de ogen van Guardiola kwaliteit. Saillant detail: ook Barcelona aast op Laporte en Bellerín.

Met onder anderen David Silva, Kevin De Bruyne en Sergio Agüero zit het aanvallend wel snor bij City, waardoor Guardiola zich in eerste instantie richt op de defensie en het middenveld. Met Gündogan werd al een grote naam binnengehaald voor het middenrif, maar als het aan de Spaanse coach ligt, blijft het daar niet bij. Leroy Sané, het twintigjarige wonderkind van Schalke 04, moet namelijk de volgende versterking worden voor het middenveld. Ook hij werd tijdens het dienstverband van Guardiola bij Bayern al genoemd in München.

Mourinho is niet van plan om met minder geld dan Guardiola te smijten. Zo maakt United volgens de Engelse kwaliteitskrant The Guardian serieus werk van de komst van Paul Pogba. De sterspeler van Juventus wordt gezien als de ideale man om het middenveld van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Dat hij minimaal tachtig miljoen euro moet kosten, is geen probleem voor United.

Pogba behoort net als Zlatan Ibrahimovic tot de spelersstal van de machtige agent van Mino Raiola en nu Ibrahimovic op weg lijkt naar Manchester, hoopt de club direct te profiteren door ook Pogba binnen te hengelen. City, dat Pogba eveneens wilde hebben, is al afgehaakt in de strijd om de Franse international.

Alsof Ibrahimovic en Pogba binnenhalen nog niet genoeg is, zet United ook alles op alles om Gareth Bale binnen te halen. De vleugelspits van Real Madrid zou hebben aangegeven dat hij terug wil naar de Premier League en United heeft 120 miljoen euro over om die terugkeer waar te maken. Althans, dat schrijft El Confidencial.

Zoals bekend wil Mourinho ook nog wat landgenoten om zich heen verzamelen op Old Trafford. Middenvelder André Gomes van Valencia staat hoog op het verlanglijstje en moet veertig miljoen euro kosten, terwijl de pijlsnelle João Mário (Sporting Portugal) voor de nodige diepgang moet zorgen op de rechterflank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.