Transferdagboek 07/06: Bailly, Alaba en Emery

Reacties

De transfermarkt gaat op 1 juli open. In de aanloop daar naartoe blijf je in ons Transferdagboek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 07/06: Bailly, Alaba en Emery

De overgang van Eric Bailly (22) naar Manchester United is slechts nog een kwestie van tijd. De verdediger van Villarreal onderging dinsdag een medische keuring op bij de nieuwe club van José Mourinho. De Ivoriaanse voorstopper kost United rond de dertig miljoen euro.

David Alaba en Robert Lewandowski spelen ook na de zomer nog voor Bayern München, zo zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Der Rekordmeister in gesprek met Sport Bild. 'We laten een speler pas gaan als we dat zelf willen, dat hebben we in 2008 al aangetoond toen we Franck Ribéry uit de handen van Real Madrid wisten te houden. Wat Alaba en Lewandowski betreft is de deur gesloten.'

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van Paris Saint-Germain baarde afgelopen week opzien met zijn verklaring dat het seizoen van zijn club mislukt is, de overtuigend gewonnen landstitel en de eindzeges in beide bekertoernooien ten spijt. Al-Khelaïfi liet al doorschemeren dat er iets veranderd gaat worden in Parijs en hij lijkt nu de daad bij het woord te voegen. Volgens de Spaanse krant Marca wordt Unai Emery op korte termijn aangesteld als trainer. De huidige Sevilla-coach zou Laurent Blanc moeten opvolgen. Blanc verlengde eerder dit jaar zijn contract tot medio 2018.

Bijna vijf maanden na zijn vertrek als bondscoach van Chili is Jorge Sampaoli nagenoeg akkoord met Granada. De nummer zestien van de voorbije Spaanse competitie zou de Argentijn, die Chili vorig jaar gidste naar de eindzege op het toernooi om de Copa América, hebben verleid met een jaarsalaris van vijf miljoen euro. Dagblad AS meldt dat voormalig FC Porto-trainer Julen Lopetegui wordt benaderd als Sampaoli alsnog afziet van een dienstverband.

Na Ron-Robert Zieler dreigt het uit de Bundesliga gedegradeerde Hannover 96 opnieuw een belangrijke pion kwijt te raken. Volgens Bild is Sevilla bereid om te voldoen aan de gelimiteerde transfersom van 6,5 miljoen euro in het contract van Hiroshi Kiyotake. De 26-jarige aanvallende middenvelder speelt sinds 2014 voor Hannover.

Reuring in Liverpool en omstreken. Manager Jürgen Klopp van The Reds zat maandag tijdens het duel om de Copa América tussen Chili en Argentinië naast de broer van Gonzalo Higuaín op de tribune. Is een overgang van de Napoli-aanvaller aanstaande? Volgens lokale media in Liverpool niet. Klopp zou gewoon vakantie vieren en niet bezig zijn met het 'voorkoken' van een megatransfer. Maar wellicht dat het contact altijd nog handig kan zijn?

Ligt de toekomst van Gonzalo Higuaín bij Napoli of elders?
Ligt de toekomst van Gonzalo Higuaín bij Napoli of elders?

Barcelona wil ergens in de komende maanden een akkoord bereiken met Lionel Messi over een nieuw contract. De huidige verbintenis van de bijna 29-jarige Argentijn loopt halverwege 2018 al af. De leiding van de Catalanen is volgens dagblad Sport voornemens Messi een contract tot medio 2022 aan te bieden. De eerste besprekingen, in de aftastende sfeer, zijn al gevoerd.

Liverpool zou op het punt staan Napoli een gevoelige nederlaag toe te brengen op de transfermarkt. Volgens Mexicaanse media zijn The Reds bereid twintig miljoen euro te betalen voor Héctor Herrera, een van de dragende spelers van FC Porto. Lange tijd leek Napoli de volgende bestemming van de 26-jarige middenvelder te worden, maar de Serie A-club zou maximaal achttien miljoen euro willen bieden. Momenteel neemt Herrera deel aan de strijd om de Copa América.

Na zes jaar lijkt er een einde te komen aan de periode van Adriano bij Barcelona. Naar verluidt ondergaat de Braziliaanse vleugelverdediger annex middenvelder op korte termijn een medische keuring bij Lazio. De club van Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Stefan de Vrij en Ricardo Kishna hoeft volgens Italiaanse media niet diep in de buidel te tasten voor de 31-jarige Adriano, wiens contract bij Barcelona over twaalf maanden afloopt.

Arsenal-manager Arsène Wenger vreest dat Jamie Vardy alsnog ervoor kiest Leicester City trouw te blijven. De revelatie van het afgelopen Premier League-seizoen zou zijn belofte hebben gebroken om maandag al dan niet in te stemmen met een contractvoorstel van The Gunners. Volgens The Daily Mirror betekent het zwijgen van Vardy maar één ding: de 29-jarige aanvaller ziet een transfer naar Londen niet zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.