Transferdagboek 04/07: Nganioni, Dost, Schürrle en Gomes

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 04/07: Nganioni, Dost, Schürrle en Gomes

Olympique Lyon staat volgens France Football op het punt Louis Nganioni te verhuren aan Brest, een club uit de Ligue 2. Afgelopen seizoen werd de 21-jarige linksback nog gestald bij FC Utrecht. In elf competitieduels kwam Nganioni niet tot scoren. De verbintenis van de verdediger bij Olympique Lyon loopt nog door tot halverwege 2018.

Bas Dost staat op het lijstje van spelers die VfL Wolfsburg deze zomer mogelijk gaan verlaten. De Oranje-international, die zelf ook niet helemaal onwelwillend tegenover een nieuwe uitdaging staat, wordt met de nodige clubs in verband gebracht. El Mundo Deportivo zette Real Betis in het rijtje van geïnteresseerde clubs.

'Maar er is geen concreet bod gedaan door Betis', zegt zaakwaarnemer Günter Neuhaus tegen het Duitse Sport1 in reactie op de Spaanse berichten over Dost, die ook in de belangstelling zou staan van Southampton, Sunderland en Hamburger SV.

VfL Wolfsburg is daarentegen volgens Bild wel in onderhandeling met Borussia Dortmund over André Schürrle. Althans, de eerste contacten zijn gelegd, waarbij de standpunten schijnbaar toch flink uit elkaar lagen wat transfersom betreft. BVB biedt namelijk twintig miljoen euro, terwijl Die Wölfe het dubbele verlangen. 'Natuurlijk gaat het sportieve aspect voor, maar ik kan als directeur het economische aspect niet buiten beschouwing laten', aldus Klaus Allofs tegen Bild.

Menig topclub is al in verband gebracht met Valencia-middenvelder André Gomes. Juventus en Manchester United zouden echter achter het net vissen voor de 22-jarige Portugees. Barcelona geldt namelijk als favoriet. Gomes zelf houdt de boot af. 'Veel kranten weten meer van mijn persoonlijke en sportieve leven dan ik. Het is nu niet het juiste moment om er iets over te zeggen.'  

De strijd om Marko Pjaca gaat volgens Sky Sport Italia nog maar tussen twee clubs. De 21-jarige Kroaat gaat hoogstwaarschijnlijk kiezen tussen Juventus en AC Milan. Internazionale, Liverpool en Borussia Dortmund toonden eerder tevergeefs belangstelling in de buitenspeler van Dinamo Zagreb. De elfvoudig international kwam op het EK bij drie wedstrijden in actie.

Nu Antonio Conte als manager aan de slag gaat bij Chelsea is het nog maar de vraag wat de rol is van Nemanja Matic op Stamford Bridge. Een vertrek behoort tot de mogelijkheden, nu Juventus een bod heeft uitgebracht. Sport Italia meldt dat het om een aanbieding van twintig miljoen euro gaat. De 27-jarige Serviër – in het verleden actief bij Vitesse – staat nog tot medio 2019 onder contract in Londen. Eerder werd ook Manchester United genoemd vanwege de aanwezigheid van José Mourinho op Old Trafford.

Van wie Conte in ieder geval wel gecharmeerd lijkt, is Graziano Pellè. De Italiaanse tacticus werkte de voorbije weken intensief samen met de aanvaller in aanloop naar en tijdens het EK. De samenwerking beviel Conte blijkbaar zo goed, dat hij Chelsea opdracht heeft gegeven navraag te doen bij Southampton naar de dertigjarige goalgetter. Sky Sport Italia denkt te weten dat ook Everton belangstelling heeft. Een overstap naar The Toffees zou voor Pellè een hereniging met Ronald Koeman betekenen.

Meer over Everton: het lijkt vandaag de dag van de waarheid als het gaat om de transfer van Axel Witsel. De Belgische middenvelder staat op het punt te vertrekken bij Zenit Sint-Petersburg, dat hem vermoedelijk kwijtraakt aan Everton of Napoli. De Rode Duivel gaat volgens Italiaanse media maandag zijn keuze maken. De transfersom bedraagt 15 miljoen euro. Het contract van de 27-jarige middenvelder met zijn Russische club loopt nog maar één jaar door.

Verschillende Engelse kranten melden maandagochtend dat Juan Mata mogelijk ook de overstap maakt naar Goodison Park. Voor de Spanjaard lijkt er geen toekomst te zijn op Old Trafford nu José Mourinho het daar voor het zeggen heeft. The Mancunians versterkten zich onlangs al met aanvallende middenvelder Henrikh Mkhitaryan. Het maakt het er niet makkelijk op voor Mata bij United, dat de spelmaker dus mogelijk verkoopt aan Everton. Het prijskaartje? 24 miljoen euro.

Pep Guardiola zoekt nog naar een spelmaker voor zijn Manchester City. Volgens ESPN heeft de Spaanse manager zijn zinnen gezet op de komst van Toni Kroos naar The Citizens. Real Madrid kan een bod van liefst 75 miljoen euro verwachten. De 26-jarige Duitser werkte in het seizoen 2013/14 bij Bayern München al samen met de bevlogen trainer. 'Hij is de beste coach met wie ik gewerkt heb', zei Kroos eerder over Guardiola.

Een opvallend bericht in Het Laatste Nieuws maandagochtend: Louis van Gaal volgde de verrichtingen van De Rode Duivels tijdens het EK op de voet en maakte zelfs analyses. De Belgische krant denkt dat de Nederlandse manager wel interesse heeft in het bondscoachschap bij België, als Marc Wilmots vertrekt. Laatstgenoemde ligt onder vuur na de verrassende nederlaag tegen Wales in de kwartfinale van het EK.

Arsenal heeft Wojciech Szczesny niet meer nodig, dat schrijft The Sun. De Poolse doelman keert volgens de Engelse krant op huurbasis terug bij AS Roma, dat de goalie het voorbije seizoen al huurde van The Gunners. De Italiaanse club kan Szczesny definitief overnemen voor vijftien miljoen euro.

Het EK is het ideale podium om je in de kijker te spelen, vraag het maar aan Hal Robson-Kanu. De Welshe aanvaller zit zonder club nu zijn contract met het Reading van manager Jaap Stam ten einde is, maar is voorlopig nog druk op het EK. Met Wales staat hij in de halve finale. Het succes van de Welshmen is mede te danken aan Robson-Kanu, die in de kwartfinale tegen België nog scoorde na zich te hebben vrijgespeeld met een kunstzinnige draai. 'Ik krijg aanbiedingen van over heel de wereld', aldus de spits tegen de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.