Transferdagboek 01/07: Promes, Milik en Schürrle

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 01/07: Promes, Milik en Schürrle

Quincy Promes werd aan een vertrek bij Spartak Moskou gelinkt, maar als we Russische media moeten geloven gaat de Nederlandse international zijn contract bij de Moskovieten verlengen. Het gaat volgens Izvestia om een vierjarig contract, ter waarde van drie miljoen euro per seizoen.

Juventus versterkte zich deze zomer al met onder meer Dani Alves (Barcelona), Mario Lemina (Olympique Marseille) en Miralem Pjanic (AS Roma), maar zou ook nog graag een spits halen. De club uit Turijn raakte namelijk Álvaro Morata kwijt aan Real Madrid. Arek Milik is favoriet volgens Gazzetta dello Sport, maar de Ajax-spits heeft volgens andere Italiaanse media concurrentie van Ángel Correa (Atlético Madrid).

Ook is Juventus dicht bij de komst van Mehdi Benatia. De 29-jarige Marokkaan staat op het punt om overgenomen te worden van Bayern München, dat in de zomer van 2014 nog liefst 28 miljoen euro voor hem betaalde aan AS Roma. Een groot succes werd het Duitse avontuur van Benatia niet, waardoor hij op zoek is naar de uitgang. Juve huurt de verdediger voor een jaar en betaalt daarna zo'n 18 miljoen euro om hem definitief in te lijven.

Mehdi Benatia stapt over naar Juventus.
Mehdi Benatia stapt over naar Juventus.

Borussia Dortmund bereidt zich voor op een vertrek van Henrikh Mkhitaryan, die in de belangstelling staat van Manchester United. André Schürrle van VfL Wolfsburg is volgens Duitse media de belangrijkste kandidaat om de Armeen op te volgen bij BVB. De 25-jarige aanvaller, die tot 2019 vastligt bij Wolfsburg, zou minimaal dertig miljoen euro moeten kosten.

Ronald Koeman wil de selectie van Everton graag versterken met Axel Witsel, die onlangs aangaf na vier seizoenen te willen vertrekken bij Zenit Sint-Petersburg. Maar mogelijk dat het prijskaartje van de 27-jarige middenvelder een probleem vormt voor The Toffees. Witsel zou namelijk zo'n 35 miljoen euro moeten kosten. Witsel zou bij Everton ploeggenoot kunnen worden van Romelu Lukaku, met wie hij nu deel uitmaakt van de Belgische ploeg op het EK.

Na 29 jaar zouden de wegen van Ryan Giggs en Manchester United gaan scheiden. De 42-jarige Welshman heeft volgens de BBC een akkoord bereikt om zijn contract te laten ontbinden. Giggs fungeerde de voorbije twee seizoenen als assistent-coach van Louis van Gaal. Diens opvolger José Mourinho heeft zijn 'vaste rechterhand' Rui Faria voor die rol gestrikt. United en Giggs werden het naar verluidt niet eens over een andere functie voor de speler die bijna duizend officiële wedstrijden voor The Mancunians speelde.

Sinds Real Madrid bekendmaakte Álvaro Morata terug te kopen van Juventus zijn tal van spitsen in verband gebracht met de kampioen van Italië. Na onder vele anderen Romelu Lukaku (Everton) en Christian Benteke (Liverpool) is het nu de beurt aan Javier Hernández. De 28-jarige Mexicaan imponeerde afgelopen seizoen bij Bayer Leverkusen, dat de spits daarom in principe niet van de hand wil doen. De Duitse club staat sterk, want Hernández' contract loopt door tot medio 2018.

De bankrekening van Shanghai SIPG is kennelijk nog niet leeg na de komst van Hulk. De puissant rijke Chinese club zou een bod van 46 miljoen euro hebben uitgebracht op Odion Ighalo, die afgelopen seizoen zeventien keer scoorde in 42 officiële optredens voor Watford. Eigenaar Giampaolo Pozzo wil de 27-jarige Nigeriaan per se behouden en met hem een gooi doen naar een vaste plek in de middenmoot van de Premier League.

AC Milan is de afgelopen jaren door het aantrekken van verschillende spelers op leeftijd weleens weggezet als een geriatrisch instituut. Die vergelijking kan opnieuw van stal worden gehaald als het bericht klopt dat de Rossoneri zich willen versterken met Álvaro Arbeloa, die vanaf vandaag mag gaan en staan waar hij wil na het aflopen van zijn contract bij Real Madrid. De 33-jarige Arbeloa heeft al vaak gezegd dat hij nog niet met pensioen wil.

Stapt Álvaro Arbeloa over naar AC Milan?
Stapt Álvaro Arbeloa over naar AC Milan?

De inkt onder het contract van de nieuwste rekruut Nolito is nog niet eens droog, maar Manchester City-manager Pep Guardiola schakelt alvast door naar de volgende potentiële aanwinsten. Zowel aanvallende middenvelder Leroy Sané (Schalke 04) als verdediger John Stones (Everton) wordt vandaag in Engelse kranten gelinkt aan de Engelse topclub. Volgens The Daily Mirror moet City voor beide spelers minimaal 45 miljoen euro neertellen.

Het huwelijk tussen Chelsea en Diego Costa wordt misschien al na twee jaar ontbonden. De geboren Braziliaan heeft volgens The Daily Star intern aangegeven dat hij terug wil keren naar zijn oude club Atlético Madrid. Na een sterk debuutseizoen kon Costa in de voorbije jaargang minder imponeren, mede door blessureleed. Chelsea zou met de aanstaande komst van Michy Batshuayi - de spits van Olympique Marseille onderging al een medische keuring - al hebben ingespeeld op het vertrek van Costa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.