Transferdagboek 15/07: Kanté, Bielsa, Bacca en Draxler

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 15/07: Kanté, Bielsa, Bacca en Draxler

Het zou de chaotische zomer van Marcelo Bielsa compleet maken. El Loco leek onlangs nog de nieuwe trainer van Lazio te worden, maar zag daar op het laatste moment – terwijl hij eigenlijk al twee dagen in dienst was – doodleuk van af. Zijn officiële uitleg was dat bepaalde afspraken door de club niet waren nagekomen. Ook werd gefluisterd dat de tacticus wel oren had naar een nieuw tijdperk als bondscoach van Argentinië. Gerardo Martino was immers opgestapt. Nu meldt Mediaset  dat Internazionale Bielsa heeft benaderd. Een vertrek van trainer Roberto Mancini behoort immers tot de mogelijkheden (zie hieronder), waarop directeur Javier Zanetti zijn landgenoot benaderd zou hebben. Witte rook is er nog geenszins, maar duidelijk is dat Bielsa hectische tijden doormaakt.

Julian Draxler is gewild. Zijn goede prestaties op het EK hebben daar zeker aan bijgedragen. Maar de geïnteresseerde clubs kunnen de komst van de Duitser vergeten, vertelt Klaus Allofs. De directeur van VfL Wolfsburg wil zijn paradepaardje immers niet laten verkassen. 'Hij blijft, dat is honderd procent zeker', aldus de bestuurder over Draxler, die onder meer aan Manchester United en Arsenal werd gelinkt. Allofs zou wel bereid zijn mee te denken over een vertrek van André Schürrle, die op zijn beurt weer genoemd wordt als versterking voor Borussia Dortmund.

Chelsea hoopt op korte termijn N'Golo Kanté te presenteren. De Londenaren hebben volgens The Guardian een akkoord bereikt met Leicester City over een transfersom van 35 miljoen euro voor de 25-jarige middenvelder. Kanté zou de leiding van de Engelse kampioen hebben medegedeeld dat hij graag wil vertrekken naar Chelsea. Manager Claudio Ranieri van Leicester City meldde vrijdag al dat Kanté een nieuw contractvoorstel heeft gekregen, maar dat hij zelf moet beslissen over zijn toekomst. Overigens liet Gary Lineker al weten niet bepaald blij te zijn met hetgeen er te gebeuren staat.

Hoewel Valencia inkomsten uit transfers goed kan gebruiken na het mislopen van de Champions League is de club niet voornemens zijn kroonjuwelen van de hand te doen. Marca meldt dat Valencia er alles aan wil doen om André Gomes en Shkodran Mustafi te behouden. Met name voor middenvelder Gomes bestaat veel belangstelling. Onder meer Juventus, Manchester United, Barcelona en Real Madrid zouden in de markt zijn voor de 22-jarige Portugees.

Paul Pogba heeft geen idee wat hij doet als Manchester United-manager José Mourinho hem belt. 'Ik weet het echt niet. We zullen zien. Momenteel ben ik gelukkig bij Juventus, ik weet niet waar ik heen zal gaan', zegt de 23-jarige middenvelder in gesprek met ESPN. Pogba wordt al maanden in verband gebracht met Manchester United en Real Madrid. Spaanse kranten meldden begin deze week dat de Champions League-winnaar zou aarzelen om honderd miljoen euro neer te leggen voor de Fransman.

Diego Costa zet zijn zinnen op een terugkeer naar Atlético Madrid. De 27-jarige aanvaller heeft Chelsea volgens verschillende Spaanse media inmiddels op de hoogte gebracht van zijn vurige wens. Het is nog maar de vraag of manager Antonio Conte van de Londenaren mee wil werken aan een vertrek, de komst van Michy Batshuayi ten spijt.

Bovendien zou Atlético volgens AS meer ijzers in het vuur hebben. Carlos Bacca, die aan de vooravond van een vertrek bij AC Milan zou staan, wordt genoemd als kandidaat. De spits, die ook al aan West Ham United werd gekoppeld, staat daar zelf wel voor open. 'Er zijn clubs uit Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland concreet. Atlético? Uit respect naar AC Milan toe, waar ik nog een contract heb, ga ik niet op namen in. Maar het is natuurlijk een droom van mij om in de Champions League uit te komen.'

Mario Götze lijkt voor een terugkeer te staan naar Borussia Dortmund. De 24-jarige middenvelder zou zelf al een persoonlijk akkoord hebben bereikt, meldt Bild. Bayern München wil meewerken aan een vertrek van Götze, maar verlangt een transfersom van 27 miljoen euro. Dortmund wil vooralsnog niet verder gaan dan 23 miljoen euro. In de zomer van 2013 was er nog een bedrag van 37 miljoen euro gemoeid met de transfer van Götze naar Bayern. In München slaagde de 56-voudig international van Duitsland er echter niet in de hooggespannen verwachtingen waar te maken.

Mario Götze is zeer dicht bij een terugkeer op het oude nest.
Mario Götze is zeer dicht bij een terugkeer op het oude nest.

Het is onrustig bij Internazionale, dat kort voor het seizoen mogelijk op zoek moet naar een nieuwe trainer. Roberto Mancini zou de club namelijk kunnen verlaten, weet Sky. Leonardo, van december 2010 tot juni 2011 trainer van de Nerazzurri, en ex-bondscoach Cesare Prandelli worden behalve Bielsea (zie hierboven) ook genoemd als eventuele opvolger. Mancini sprak donderdag met directeur Michael Bolingbroke, maar liet weten dat dat niet over mogelijke transfers ging. Daarmee voedde de 51-jarige Italiaan de geruchten over een vertrek uit Milaan.

Piotr Zielinski ziet een transfer naar Napoli niet zitten. De 22-jarige middenvelder aast nog altijd op een transfer naar Liverpool. De zaakwaarnemer van de Pool heeft volgens Italiaanse media aan Napoli, dat al een akkoord bereikte met Udinese over de afkoopsom, laten weten dat zijn cliënt wil verhuizen naar The Reds. Mocht het uiteindelijk niet tot een transfer naar Engeland komen, dan zou Zielinski liever naar AC Milan vertrekken dan naar Napoli.

Mogelijk krijgt Liverpool niet genoeg geld bij elkaar en dan zou een definitief vertrek van Mario Balotelli goed uitkomen. De 25-jarige spits heeft echter geen haast, stelt Corriere della Sera. Verschillende Chinese clubs trekken al sinds januari aan de flamboyante Italiaan, maar tot een akkoord kwam het nog niet. Ook uit de Serie A, waar hij eerder speelde voor Internazionale en AC Milan, is er interesse. Crotone en Sampdoria zouden Balotelli willen inlijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.