Transferdagboek 06/07: Kanté, Nainggolan en Tévez

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 06/07: Kanté, Nainggolan en Tévez

De nieuwe Chelsea-manager Antonio Conte is absoluut niet onder de indruk van de middenvelders in zijn selectie. Hij staat daarom op het punt om N'Golo Kanté over te nemen van Leicester City, meldt The Mirror. Ook heeft Chelsea het bod op AS Roma-Belg Radja Nainggolan verhoogd tot bijna 35 miljoen euro.

West Ham United wil deze zomer stunten door Carlos Alberto Tévez terug naar de Premier League te halen. De spits verliet Juventus een jaar geleden voor zijn oude liefde Boca Juniors, maar is best bereid om terug naar Europa te komen. Dan moet West Ham wel bereid zijn om 290.000 euro per week te betalen aan Tévez. Een eerste aanbieding van 235.000 euro per week is afgeslagen door de Argentijn, aldus The Daily Mail.

Victor Valdés staat op het punt om over te stappen naar Middlesbrough. Volgens de BBC ondergaat de 34-jarige doelman donderdag een medische keuring bij de promovendus, die Valdés transfervrij overneemt van Manchester United. Bij de Engelse topclub werd het aflopende contract van de Spanjaard niet verlengd. Valdés speelde vorig seizoen op huurbasis voor Standard Luik.

Chelsea zou een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Axel Witsel, die na vier jaar Zenit Sint-Petersburg aast op een terugkeer naar West-Europa. Volgens The Sun hebben onder meer Everton, Juventus, Internazionale en Napoli een blauwtje gelopen bij de 27-jarige middenvelder. Lange tijd lag het Everton van Ronald Koeman op pole position om Witsel aan te trekken, maar dat was voordat de nieuwe Chelsea-manager Antonio Conte bij zijn bestuur aandrong op de komst van de Belg. Overigens moeten de Londenaren wel nog om tafel met Zenit.

José Mourinho vertelde dinsdag tijdens zijn 'inauguratiespeech' bij Manchester United dat hij met vier versterkingen tevreden is. Engelse media speculeren gretig wie het kwartet aanwinsten volmaakt na de komst van Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan (de laatste is trouwens nog niet bevestigd door United). The Daily Express stelt dat Julian Draxler hoog op het verlanglijstje van de FA Cup-winnaar staat. De 22-jarige middenvelder werd in de zomer van 2015 voor zo'n 35 miljoen euro door VfL Wolfsburg overgenomen van Schalke 04. Tel daar 25 miljoen euro bij op en je komt in de buurt van de vraagprijs van de Volkswagenclub.

Julian Draxler: na het EK naar Manchester United?
Julian Draxler: na het EK naar Manchester United?

Nikola Kalinic heeft zich in de kijker gespeeld van Leicester City. Sterker nog: volgens de zaakwaarnemer van de 28-jarige aanvaller van Fiorentina is al gesproken over een transfer. 'Er is zeker sprake van belangstelling. We hebben echter geen haast, de transfermarkt is immers pas net geopend', aldus belangenbehartiger Tomislav Erceg in Kroatische media. Kalinic, die met Kroatië tot de achtste finale reikte op het EK, zou om en nabij de achttien miljoen euro moeten kosten.

We blijven nog even in de Premier League, want Watford zou azen op Saido Berahino, zijn wisselvallige prestaties in het afgelopen seizoen ten spijt. De 22-jarige aanvaller staat ook in de belangstelling van Stoke City, waardoor zijn werkgever West Bromwich Albion rustig kan afwachten welke club met het hoogste bod komt. Volgens The Daily Telegraph moet Berahino ongeveer 25 miljoen euro kosten. Watford deed eerder deze week al goede zaken door het contract van Troy Deeney te verlengen en Isaac Success vast te leggen.

Wordt Diego Simeone de nieuwe bondscoach van Argentinië? De Spaanse krant AS weet dat de huidige oefenmeester van Atlético Madrid een clausule in zijn verbintenis heeft laten opnemen die hem in staat stelt te vertrekken als de Argentijnse bond AFA hem benadert om de opgestapte Gerardo Martino op te volgen. Het is wel de vraag wie hem gaat  benaderen, aangezien het een puinhoop is bij de onlangs door de FIFA onder curatele gestelde AFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.