Transferdagboek 08/07: Santon, Joaquín en Carrasco

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 08/07: Santon, Joaquín en Carrasco

Davide Santon keert waarschijnlijk terug in de Premier League. Uitgerekend Sunderland staat op het punt zich te versterken met de Italiaanse vleugelverdediger, die eerder onder contract stond bij rivaal Newcastle United. Volgens Sky Sports is er al een akkoord tussen Sunderland en Internazionale over de transfersom. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien. De 25-jarige Italiaan is al in Engeland voor de gesprekken over een contract en de medische keuring.

Joaquín mag dan wel 34 jaar oud zijn, Vincenzo Montella ziet in de Spaanse rechtsbuiten een welkome versterking voor zijn AC Milan. De Italiaanse trainer werkte eerder met de aanvaller samen bij Fiorentina. Volgens AS heeft Montella de flankspeler van Real Betis gebeld met de vraag of hij een rentree in de Serie A ziet zitten. De 52-voudig Spaans international zou hebben laten weten geen interesse te hebben in een nieuw Italiaans avontuur.

Barcelona wil Yannick Carrasco als stand-in voor Messi en Neymar, weet Het Nieuwsblad. De Spaanse topclub heeft geïnformeerd naar de technicus van Atlético Madrid, die met België op het EK in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Wales (3-1). In eerste instantie waren Hatem Ben Arfa en Nolito in beeld voor die positie, maar beiden kozen voor andere clubs; respectievelijk Paris Saint-Germain en Manchester City. Barcelona zal overigens wel diep in de buidel moeten tasten, want Carrasco beschikt over een afkoopclausule van liefst veertig miljoen euro.

Voor Juventus is niemand minder dan Alexis Sánchez de eerste keuze om het vertrek van Álvaro Morata naar Real Madrid op te vangen. Volgens de Italiaanse sportkrant Tuttosport zou de club uit Turijn 35 miljoen hebben geboden op de aanvaller van Arsenal. De Londense club wil echter meer ontvangen voor de Chileen, die nog voor twee jaar onder contract staat. Bij een eventuele transfer keert Sánchez na een periode van vijf jaar terug naar Italië, want van begin 2007 tot de zomer van 2011 stond hij onder contract bij Udinese. De Kroaat Marko Pjaca, het talent dat voor zijn land drie duels in actie kwam op het EK, is ook een optie voor Juventus. De 21-jarige aanvaller van Dinamo Zagreb staat eveneens in belangstelling van AC Milan.

Daartegenover staat het vertrek van Simone Zaza, die de belangstelling van VfL Wolfsburg heeft gewekt. De Duitsers hebben minimaal 26 miljoen euro over voor de 25-jarige aanvaller. Zaza kwam afgelopen seizoen slechts negentien Serie A-duels binnen de lijnen voor Juventus. Daarin trof hij vijf keer het doel. Op het EK deed hij zich vooral in negatieve zin gelden door een strafschop te missen tegen Duitsland.

Chelsea heeft een megabod gedaan op Kalidou Koulibaly van Napoli, volgens Corriere dello Sport. De ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Antonio Conte heeft 36 miljoen euro over voor de 25-jarige verdediger, die in de zomer van 2014 de overstap maakte van RC Genk naar Napels. Dat bedrag kan zelfs nog hoger oplopen. De twee eerdere pogingen van Chelsea werden door Napoli afgewezen. Koulibaly zelf liet doorschemeren dat hij graag zou vertrekken, hetgeen al tot frictie leidde met Napoli-president Aurelio De Laurentiis.

De transfer van Franco Vázquez (27) van Palermo naar Sevilla lijkt een kwestie van tijd, denkt La Gazzetta dello Sport. De Argentijnse middenvelder met een Italiaans paspoort heeft nog een contract tot medio 2019 op Sicilië en Sevilla zou vijftien miljoen euro willen betalen om zijn contract af te kopen. De regerend Europa League-winnaar heeft echter wel concurrentie van onder meer AC Milan, AS Roma en West Ham United. Vázquez, die twee interlands speelde voor het nationale team van Italië, kan voor vijf seizoenen tekenen in Andalusië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.