Transferdagboek 11/07: Talisca, Sissoko en Benteke

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 11/07: Talisca, Sissoko en Benteke

Een 'moetje' tijdens een transfperiode: anonieme vrienden van een speler die een transfer verklappen aan een medium. In dit geval is dat medium O Jogo, dat op basis van vrienden van Talisca meldt dat de Braziliaan wel eens naar Liverpool kan verkassen. De 22-jarige aanvallende middenvelder staat nu nog onder contract bij Benfica. Het enige dat een transfer nog tegenhoudt is het verkrijgen van een werkvergunning.

Een verrassende uitblinker op het EK was Moussa Sissoko. De middenvelder speelde zich geruisloos in de basis bij gastland Frankrijk en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Sissoko, speler van het gedegradeerde Newcastle United, heeft volgens Le10Sport de interesse gewekt van Juventus en Manchester United. Bij die laatste club komt hij pas echt concreet in beeld wanneer Paul Pogba onhaalbaar blijkt.

De kans is groot dat Christian Benteke na één seizoen alweer vertrekt bij Liverpool. Crystal Palace maakt serieus werk van de komst van de Belgische spits en heeft inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met Benteke zelf, meldt The Mirror. Liverpool ligt echter nog dwars: een bod van dertig miljoen euro werd al afgewezen.

Ronald Koeman maakt zich op voor de trip naar Oostenrijk, waar Everton komende week de tenten opslaat ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er zal ongetwijfeld ook gesproken worden over versterkingen. In Engelse media wordt druk gespeculeerd over vers bloed voor The Toffees.

Na het mislopen van Graziano Pellè, die schijnbaar China als bestemming heeft gekozen, duikt de naam Arek Milik op als nieuwe spits voor Everton. De Poolse Ajacied is volgens Liverpool Echo ook welkom als de begeerde Everton-spits Romelu Lukaku op Goodison Park blijft.    

Ook Juan Mata wordt in verband gebracht met Everton als nieuwe standplaats. Bij Manchester United dreigt de Spanjaard op een zijspoor te belanden met de komst van José Mourinho, die hem eerder bij Chelsea in de verkoop deed.

The Daily Star claimt ondertussen dat de kersverse Europees kampioen William Carvalho ook op het verlanglijstje staat van Koeman. Sporting Lissabon schijnt voor 25 miljoen euro de Portugees wel te willen laten gaan.

Georginio Wijnaldum probeert volgens The Mirror de leiding van Newcastle United te overtuigen niet te hoog in de boom te zitten. De middenvelder weet dat hij in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur. Maar die transfer dreigt gefrustreerd te worden door de vraagprijs van The Magpies, die bijna dertig miljoen euro willen hebben voor de Oranje-international. Voor Tottenham is dat te veel van het goede.

VfL Wolfsburg was twee jaar geleden in de race om Álvara Morata weg te plukken bij Real Madrid. De Spaanse belofte koos toen voor Juventus. De Duitse club heeft opnieuw bij De Koninklijke een ster voor de toekomst ontdekt. VfL Wolfsburg wil bubi-Bomber Borja Mayoral (19) uit de Spaanse hoofdstad weglokken. 'Het is nog geen uitgemaakte zaak, we zijn in gesprek', aldus technische manager Klaus Allofs in Kicker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.