Transferdagboek 09/07: Koulibaly, Dzsudzsák en Kostic

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 09/07: Koulibaly, Dzsudzsák en Kostic

Niet alleen Chelsea heeft interesse in Kalidou Koulibaly, zo denkt The Daily Express. De Napoli-verdediger zou ook hoog op het verlanglijstje van Everton staan. De 25-jarige Senegalees moet 45 miljoen euro kosten. Everton raakt op zijn beurt John Stones mogelijk kwijt aan Manchester City, zo is de verwachting van Engelse media.

Klaas-Jan Huntelaar die wordt bediend door Balázs Dzsudzsák. Dat beeld doemde op door berichten in Turkse media, die spraken van een transfer van de Hongaarse aanvaller naar Schalke 04. Maar in Gelsenkirchen wordt het afgedaan als onzin. 'Er is geen sprake van onderhandelingen, laat staan van een akkoord met Bursaspor', zegt technisch directeur Christian Heidel tegen Kicker.  

Als we het toch hebben over een buitenspeler die eerder zijn kunsten heeft vertoond in de Eredivisie. Filip Kostic gaat het gedegradeerde VfB Stuttgart verlaten, alleen de vraag is welke club hem onderdak biedt. Hamburger SV is de voornaamste kandidaat maar steggelt over de afkoopsom van ruim tien miljoen euro. En inmiddels is er een ultimatum gesteld, zo weet Bild. Als er niet snel een akkoord is, dan worden de Hamburgse pijlen gericht op Georges-Kevin N'Koudou van Olympique Marseille.

Leonardo Bonucci vertrekt volgens Italiaanse en Engelse media dan toch naar Manchester City. Juventus had een bod van 45 miljoen afgewezen om zich nu voor zestig miljoen euro wel te laten verleiden de international te laten vertrekken. Volgens La Gazzetta dello Sport is Bonucci ook al tot een vergelijk gekomen met The Citizens over een contract met als jaarsalaris een slordige acht miljoen euro.

Ook Jeison Murillo maakt zich op voor een vertrek uit Italië. De Colombiaanse international was door Internazionale ingezet in de onderhandelingen met Zenit Sint-Petersburg in de hoop Ezequiel Garay tegen betere voorwaarden weg te halen uit Rusland. Maar Murillo ziet Zenit niet zitten. De verdediger heeft schijnbaar een ander ijzer in het vuur. Bayern München geldt namelijk als een optie.

Wordt Álvaro Morata de nieuwe aanvalsleider van Chelsea? Als de nieuwe manager Antonio Conte zijn zin krijgt wel. Volgens Marca hebben de Londenaren een bod van zestig miljoen euro uitgebracht op de 23-jarige Spanjaard, die onlangs door Real Madrid is teruggekocht van Juventus. De Koninklijke neemt geen genoegen met zestig miljoen euro; pas als er 75 miljoen euro wordt geboden wil Real beginnen met de onderhandelingen.

De transfer van Carlos Bacca van AC Milan naar West Ham United zou weer een stap dichterbij zijn gekomen. De zaakwaarnemer van de Colombiaanse aanvaller heeft volgens Italiaanse media toestemming gekregen voor onderhandelingen over de persoonlijke voorwaarden nadat West Ham United een bod van dertig miljoen euro heeft neergelegd. Bacca zou niet passen in de plannen van de nieuwe AC Milan-trainer Vincenzo Montella.

Antonio Candreva lijkt zijn loopbaan te vervolgen bij Napoli. Zaakwaarnemer Federico Pastorello van de international meldt dat Lazio een akkoord heeft bereikt met de club uit Napels. Inclusief allerlei bonussen zou de transfersom 28 miljoen euro bedragen. De 29-jarige Candreva stond ook hoog op het verlanglijstje van Internazionale en Chelsea.

De Engelse voetbalbond zou in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach zijn uitgekomen bij Jürgen Klinsmann, die in 2006 de Duitse nationale ploeg naar de derde plaats leidde op het WK in eigen land. Oliver Bierhoff, de teammanager van Die Mannschaft, meldt in The Guardian dat hij denkt dat Klinsmann in gesprek is met de FA. Momenteel fungeert Klinsmann als bondscoach van de Verenigde Staten. Naar verluidt onderhoudt hij een moeizame relatie met Sunil Gulati, de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond.

Graziano Pellè kan in China een weeksalaris van 117.000 euro tegemoet zien, zo beweert The Daily Telegraph. Vrijdag werd al bekend dat Shandong Luneng alles op alles wil zetten om de dertigjarige Italiaan over te nemen van Southampton. De Chinese club heeft er vijftien miljoen euro voor om Pellè's tot medio 2017 doorlopende verbintenis af te kopen. Zijn oude werkgever Feyenoord kan rekenen op tien procent van de transfersom.

Nu we het toch over China hebben: Shanghai SIPG bekokstooft volgens The Daily Mirror een plan om N'Golo Kanté los te weken van Leicester City. Welingelichte bronnen beweren dat er een bod van veertig miljoen euro aanstaande is. Kanté staat na zijn uitstekende debuutseizoen in de Premier League ook in de belangstelling van Arsenal, Juventus, Real Madrid en Paris Saint-Germain. Shanghai SIPG legde onlangs al bijna 56 miljoen euro op tafel voor Hulk.

Als we de Duitse kranten mogen geloven, staat Mario Götze voor een vertrek bij Bayern München. De 24-jarige aanvaller, die in drie jaar nooit een vaste waarde werd in Beieren, wordt al maanden in verband gebracht met zijn oude club Borussia Dortmund. Nog steeds heeft de Duitse vicekampioen goede papieren om Götze in te lijven, maar met Tottenham Hotspur heeft zich een geduchte concurrent gemeld. Het kamp-Götze zou de afgelopen dagen meerdere gesprekken hebben gevoerd met vertegenwoordigers van de Londense club.

Volgens Arjen Robben moeten we de meeste geruchten in deze 'transfermaanden' met een korreltje zout nemen. De 32-jarige aanvaller van Bayern München wordt zelf elke winter en zomer weer met tal van clubs in verband gebracht, laatst nog met Besiktas. 'Ik lach om die geruchten.' Robben maakt nogmaals duidelijk dat hij Bayern trouw wil blijven, al houdt hij met een grap een slag om de arm. 'Als FC Groningen belt, wordt het gevaarlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.