Transferdagboek 07/07: Draxler, Ibe en Bonucci

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 07/07: Draxler, Ibe en Bonucci

Tijdens het EK in Frankrijk maakt Julian Draxler een uitstekende indruk bij Duitsland en dat is ook in Engeland opgevallen. Manchester United werd eerder al genoemd als mogelijke bestemming, maar volgens verschillende Britse media heeft nu ook Liverpool zich gemeld bij VfL Wolfsburg. Draxler, die nog een contract heeft tot medio 2020, zou zo'n 35 à 40 miljoen moeten kosten. Voor Liverpool moet dat geen probleem zijn. De club incasseert sowieso spoedig zo'n twintig miljoen euro voor Jordon Ibe, weet The Guardian. Er zou al een akkoord zijn bereikt met Bournemouth over de transfer van de twintigjarige vleugelaanvaller.

Ook de toekomst van Leonardo Bonucci ligt in de Premier League, stelt The Sun. Manchester City wil de 29-jarige verdediger graag overnemen van Juventus en heeft daar liefst 45 miljoen euro voor over. Het probleem is echter dat Bonucci zelf helemaal niet wil verhuizen naar het Etihad Stadium. Hij wil met Antonio Conte, met wie hij samenwerkte bij Juve en het nationale elftal van Italië, mee naar Chelsea.

AC Milan lijkt op de Argentijnse tour te gaan. De topclub van weleer zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Mateo Musacchio, maar hikt nog tegen de vraagprijs van 25 miljoen euro aan. Musacchio is een 25-jarige verdediger die al sinds de zomer van 2010 voor Villarreal speelt. José Sosa staat volgens La Gazzetta dello Sport ook in de belangstelling van Milan. De 31-jarige middenvelder speelt nu bij Besiktas.

Atlético Madrid verkoopt Léo Baptistão waarschijnlijk aan Espanyol, meldt AS. De 23-jarige spits uit Brazilië staat al sinds medio 2013 onder contract bij Los Colchoneros, maar speelde slechts elf officiële wedstrijden voor de club uit de Spaanse hoofdstad. De afgelopen seizoenen werd hij door Atlético verhuurd aan Real Betis, Rayo Vallecano en Villarreal. Die laatste club kon hem voor zes miljoen euro overnemen, maar maakte geen gebruik van die clausule. Espanyol zou wel bereid zijn dat bedrag op tafel te leggen.

PSV was min of meer al afgehaakt in de strijd om Nicolas Lombaerts, die zich ook mocht verheugen op de belangstelling van Ajax. Maar de 31-jarige Belgische verdediger heeft volgens Het Laatste Nieuws nog meer opties gekregen. Na Anderlecht en Club Brugge ziet Schalke 04 in Lombaerts een welkome versterking. De Duitsers hebben pogingen ondernomen de Belg te overtuigen dat Gelsenkirchen dé plek is om na Zenit Sint-Petersburg zijn carrière voort te zetten.

Ondanks een doorlopend contract heeft Mario Balotelli bij Liverpool geen perspectieven. Het gepromoveerde Crotone biedt mogelijk een oplossing. 'Ik heb gebeld met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola', vertelde voorzitter Raffaele Vrenna tegen Gazzetta dello Sport. 'Crotone is de ideale omgeving voor een belofte om te groeien en zichzelf te tonen. We kunnen de juiste plaats zijn om zijn ongelooflijke talent weer tot leven te brengen na een paar moeilijke jaren.'

Al weken, zo niet maanden, worden Real Madrid en Manchester United gelinkt aan Paul Pogba. De 23-jarige middenvelder van Juventus zou een jaarsalaris van 15,6 miljoen euro eisen, zo meldt The Guardian. In Turijn moet Pogba met een 'schamele' vijf miljoen euro genoegen nemen, al heeft Juventus hem een nieuwe aanbieding gedaan die voorziet in een honorarium van zeven miljoen euro. Of het tot een transfer komt, lijkt vooral af te hangen van de intentie van Juventus om zaken te doen.

Het lijkt erop dat Radja Nainggolan ook na de zomer voor AS Roma speelt. De middenvelder zegt in La Gazzetta dello Sport de Romeinen trouw te willen blijven, de belangstelling van Chelsea ten spijt. 'Ik heb gesproken met Walter Sabatini (de sportief directeur van AS Roma, red.). Het was een goed onderhoud, ik blijf bij AS Roma', aldus Nainggolan, wiens verbintenis bij de Serie A-club in 2020 afloopt.

De voorbije twee transferperiodes werd Barcelona met een peloton aanvallers in verband gebracht omdat coach Luis Enrique niet volledig afhankelijk wenst te zijn van het supertrio Luis Suárez, Lionel Messi en Neymar. Het lijkt erop dat we een herhaling van zetten krijgen. In Catalaanse media wordt Sevilla-aanvaller Kevin Gameiro alvast gelinkt aan de Spaanse kampioen. De onderhandelingen moeten nog beginnen, maar duidelijk is dat de Europa League-winnaar Gameiro best wil laten gaan, mits er 35 miljoen euro wordt geboden.

We blijven nog even bij Barcelona. De Catalanen zoeken namelijk nog een back-up voor linksback Jordi Alba nu Adriano de club waarschijnlijk gaat verlaten. Volgens L'Équipe is Lucas Digne in beeld. De 22-jarige Fransman meldt zich deze zomer na een huurperiode bij AS Roma weer bij Paris Saint-Germain. Het is de vraag of hij in Parijs veel speeltijd krijgt, aangezien de Franse topclub met Maxwell en Layvin Kurzawa al twee linksbacks in de selectie heeft.

Is Bastian Schweinsteiger ook na het EK te bewonderen in Frankrijk? Paris Saint-Germain heeft de 31-jarige middenvelder aangeduid als potentiële versterking, zo bericht The Daily Mail. Na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic is de Franse kampioen op zoek naar routine. Van een transfer op korte termijn is sowieso geen sprake: de nieuwe United-manager José Mourinho wil eerst zijn selectie nauwkeurig in kaart brengen voordat hij beslist welke spelers eventueel mogen uitkijken naar een nieuwe club.

Bastian Schweinsteiger zou in beeld zijn bij Paris Saint-Germain.
Bastian Schweinsteiger zou in beeld zijn bij Paris Saint-Germain.

Emanuele Giaccherini zou dolgraag op dagelijkse basis samen willen werken met Antonio Conte, onder wie hij een sterk EK beleefde. Momenteel staat de 31-jarige aanvallende middenvelder onder contract bij Sunderland, dat hem het voorbije seizoen stalde bij Bologna. Dat zijn clubs van een ander kaliber dan Chelsea, de nieuwe werkgever van Conte. 'Het zou een droom zijn als Chelsea belt', aldus Giaccherini's zaakwaarnemer Furio Valcareggi in La Gazzetta dello Sport.

De volgende EK-ganger die mogelijk van club verandert is Jakub Blaszczykowski. Liverpool-manager Jürgen Klopp zou de dertigjarige middenvelder met wie hij jarenlang samenwerkte bij Borussia Dortmund graag aantrekken, weet Bild. De Duitse vicekampioen wil naar verluidt tussen de vijf en zeven miljoen euro ontvangen voor de Pool die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Fiorentina.

Klopp zelf tekent op korte termijn mogelijk een nieuw contract. De Liverpool-eigenaren zijn volgens The Guardian dusdanig tevreden over het werk van de manager dat ze er alles aan willen doen de samenwerking nog jaren voort te zetten. Momenteel is de 49-jarige Duitser nog tot halverwege 2018 verbonden aan Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.